hu en
2019. Április 16. 20:10  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Futács góljával előnyt szereztünk a Magyar Kupa elődöntőjében

Paprikás hangulatú, lapokkal tarkított összecsapáson kerekedtünk a Debrecen fölé, Juhász Rolandot kiállította Farkas Ádám játékvezető.

Magyar Kupa, 2018-2019, Elődöntő, OdavágóMeccs center 
1-0
(1-0)
Futács 3
MOL Vidi FC:
Kovácsik -- Tamás, Vinícius, Juhász, Nego -- Huszti, Pátkai, Hadzic, Nikolov -- Kovács (Hodzic 73), Futács (Stopira 81)

Debreceni VSC:
Kosicky -- Kinyik, Szatmári (Kusnyir 64), Pávkovics, Tőzsér, Ferenczi, Zsóri (Takács 64), Varga, Bódi, Csősz, Szécsi (Haris 82)
2019.04.16. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó18 fok, napsütés2976 nézőJátékvezetők: Farkas ÁdámVígh-Tarsonyi GergőSzalai BalázsMárkus TamásAndó-Szabó SándorBogár Gergő

A Cigánd, a Vác, a Budafok, a Taksony és a Ferencváros kiejtése után a Debreceni VSC-vel néz farkasszemet csapatunk a Magyar Kupa elődöntőjében. Az első mérkőzésre a MOL Aréna Sóstóban került sor április 16-án 18 órai kezdettel.

A mieink részéről ezúttal nem került meccskeretbe Elek Ákos, aki kisebb vírusos betegséggel küzd, valamint a sérült Marko Scsepovics, Fiola Attila, Hangya Szilveszter és Hársfalvi András sem. Bekerült viszont a kezdőbe Tamás Krisztián, míg Mocsi Attila a kispadra ülhetett le.

A DVSC-nél az első számú hálóőr Nagy Sándor helyett Tomás Kosicky állt a kapuban, de bekerült a legutóbbi bajnokin hiányzó Szécsi, Zsóri és Szatmári is - ezt Takács, Haris, valamint Bényei bánta. Damásdi helyét Barna vette át a meccskeretben.

Nem kellett sokáig várni a vezető gólra: a 3. minutumban Tamás Krisztián adott be balról, a labda tökéletesen érkezett Futács fejére, aki 7 méterről bólintott. Kosicky még belekapott, de hárítani nem tudott (1-0).

A 11. percben Juhász fejelte rá Huszti szögletét 9 méterről, de elkerülte a kaput a labda. A 15. percben a vendégek is fejjel veszélyeztettek, Pávkovics fejelt, de ő is célt tévesztett. A 18-19. perc fordulóján kétszer is veszélyeztetett a Debrecen. Előbb Varga Kevin kapott indítást a bal oldalon egy kontra során és lőtt jobbal, 20 méterről óriási felső lécet; majd az ismétlésnél Ferenczi kísérletezett szinte ugyanonnan, de ballal - ez Kovácsik kezében halt el.

A 26. percben Huszti szabadrúgása Juhászt találta meg a hosszún, csapatkapitányunk fejjel átemelte volna Kosicky-t, ami sikerült is, de a labda elment a felső léc fölött. A 29. percben hatalmas ziccer maradt ki: Nego lépett be a védők mögött a tizenhatosra Pátkai passzából, megcsinált egy higgadt cselt, amivel elfektette Ferenczit, majd tökéletesen a kapuval szemben álló Futács elé tálalt. Csatárunk átvette, de közelről nem tudta ellőni a nagyot védő Kosicky mellett. A 33. percben Huszti ugyanolyan szabadrúgással kísérletezett, mint az Újpest ellen gólhoz vezető, de ezúttal célt tévesztett.

A 39. percben Vinícius faultolta Zsórit a tizenhatos vonala előtt kevéssel. A labda mögé természetesen a Debrecen mindkét életveszélyes "mesterlövésze", Bódi és Tőzsér is odaállt, végül utóbbi lőtte rá erővel. A labda a sorfalban álló Juhászon megpattant, de csak szöglet lett belőle, gól nem.

A 45. percben Viníciusra fújtak újabb faultot, a táv ezúttal jó 30 méter volt. Másodjára is Tőzsér kísérletezett, de jócskán a léc fölé bombázott. Ezzel véget is ért az első félidő.

Csere nem volt a szünetben, a második játékrészt pedig két lövés vezette fel: előbb Zsóri tüzelt mindössze 16 másodperccel a kezdő sípszó után, majd formás ellentámadás végén Tamás passzát Huszti vette le és próbálkozott 18 méterről, Kosicky fogta.

A 48. percben Szécsi kapott passzt a tizenhatos vonalán, befordult és lőtt, Kovácsik magabiztosan fogta. Az 59. perc legelején Huszti újabb szöglete ismét Juhász fejére hullott, csapatkapitányunk 11 méterről föléfejelt. A 61. percben Bódi lőtt egy szöglet után 22 méterről, jobb oldalról. A labdát mintha zsinóron húzták volna, Kovácsik csak ütni tudta, a labda veszélyes helyen pattogott, de Vinícius tisztázott.

Paprikás volt a találkozó, a 75. percre már 8 sárgát felmutatott Farkas Ádám játékvezető. A 79. percben Pátkai passzával Nikolov lépett ki, levitte az alapvonalig, felnézett és beadott - volna, ugyanis a becsúszó Pávkovics kinyújtott kezével megállította a labdát. Az eset a játékvezető szerint nem ért tizenegyest.

A 81. percben a hét perccel előbb beállt Hodzic (Kovácsot váltotta) után Stopira is lehetőséget kapott, ő Futács helyére állt be. A 82. percben Nego beadása egy védő előtt elcsúszott, aki megzavarta a kivetődő Kosicky-t is. A játékszer Hodzic elé került, aki elcsúszott, de felpattanva Pátkai elé próbált játszani. Középpályásunk előtt csak az üres kapu volt, de a passz pontatlan volt számára. Az ellentámadásból egy debreceni lövés Viníciuson megpattanva ment nem sokkal mellé.

A 87. percben emberhátrányba kerültünk. Juhász próbált meg szerelni a tizenhatos közvetlen előterében, Haris elesett. Farkas második sárgával kiállította csapatkapitányunkat. A 18 méteres szabadrúgásnak megint Tőzsér állt neki, de ezúttal is a sorfalba lőtt.

Az utolsó percekre beszorultunk, Bódi a 89. minutumban már a 14. vendégszögletet végezhette el, de középen mindent tisztáztunk. Hetedik sárgánk után - melyet Huszti a 92. percben kapott - Marko Nikolics vezetőedzőt is elküldte a kispadtól a játékvezető. Ezután Takács durrantott fölé 15 méterről.

Az utolsó másodpercek leperegtek, gól pedig már nem esett, így egygólos előnyből várhatjuk az egy hét múlva, április 23-án esedékes visszavágót. Érdekesség, hogy 13 évvel ezelőtt, első és eddigi egyetlen Magyar Kupa-sikerünk idején az elődöntőben szintén a DVSC-vel játszottunk és szintén 1-0-ra nyertünk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek