hu en
2019. Április 15. 17:04  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
ELLENFÉL-LES
A legutóbb a Mezőkövesdet kiejtő DVSC lesz az ellenfél a Magyar Kupában

A hajdúságiak megye I-es, NB III-as, NB II-es és NB I-es ellenféllel is összecsaptak már az idei kiírásban.

Együttesünk április 16-án, kedden kora este 18 órai kezdettel mérkőzik a Debreceni VSC-vel a Magyar Kupa elődöntőjének székesfehérvári odavágóján. A Lokival nem olyan rég, március 30-án a bajnokságban is összecsaptunk, akkor 2-1-re győzni tudtunk a MOL Aréna Sóstóban.

A DVSC természetesen ugyanakkor csaltakozott a kupaküzdelmekhez, amikor a mieink is, a 128 között ellenfelük a patinás BKV Előre csapata volt, akiket Szécsi és Könyves góljaival legyőztek, a hazaiaknál Bata csak a 91. percben szépített. Őket a Zala megyei első osztályú - ott jelen pillanatban hatodik - Let's Do IT Technoroll Teskánd SE követte. Herczeg András vezetőedző csapata kifejezetten tartalékosan állt fel ezen az összecsapáson, ekkor debütált a felnőttek között többek között az a Zsóri Dániel is, aki aztán februárban élete első NB I-es mérkőzésén a 93. percben győztes gólt ollózott a Ferencvárosnak. Ezt a találkozót Avdijaj duplájával és Bényei góljával nyerték a hajdúságiak.

A sorozat utolsó 2018-as állomásán, a legjobb 32 között aztán az NB I-től tavaly búcsúzó Vasas fogadta a DVSC-t. Az angyalföldiek számos lehetőséget alakítottak ki, de hibáztak, így a Loki Bódi szabadrúgásával előbb előnyt szerzett, majd Király egyenlítését követően egy megpattanó lövéssel tovább is jutott.

2019-ben már oda-visszavágós párharcokra került sor, elsőként az NB III Nyugati csoportjának listavezetője, az FC Ajka ellen. A Veszprém megyeiek alaposan megizzasztották a Lokit, sorra alakították ki a helyzeteket, kétszer is betaláltak, de idegenben végül a győzelmet is ki tudta csikarni a DVSC: Takács Tamás, Kuti Krisztián és a 91. percben a csereként beálló, mindössze 17 esztendős Pintér Ádám szerezték a gólokat. Az Ajkának ezután két góllal kellett volna győznie idegenben, végül 1-1-re zárult a visszavágó és a Debrecen lépett a nyolc közé.

A nyolcaddöntőben a Mezőkövesd volt az ellenfél, a debreceni odavágót pedig ki más, mint Zsóri Dániel góljával nyerték a hazaiak, hogy aztán a visszavágón mintegy negyed órán át "bajban legyenek": Drazic ugyanis egalizálta a párharcot a 45. minutumban. A 61. percben aztán megérkezett a mindent eldöntő találat, Takács 1-1-re módosította a visszavágó állását, majd hét perccel később Eperjesi kiállítása végképp megpecsételte a Mezőkövesd sorsát. A végeredményt Csősz a 87. percben állította be, 3-1-gyel jutott az elődöntőbe a DVSC.

A Loki március 30-án, két és fél hete a Nagy S. - Bényei, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi - Jovanovic, Tőzsér, Haris - Varga K., Szécsi, Bódi tizeneggyel állt fel a MOL Vidi FC ellen, legutóbb, a Honvéddal szemben viszont Jovanovic helyett Csősz, Szécsi helyett Takács volt pályán az első sípszónál.

A Lokinál Tabakovic továbbra is sérült, a harmadik számú kapus, a Vidi ellen idén ősszel még a Cigánd színeiben védő Hrabina Alex sem áll rendelkezésre. A legutóbbi meccskeretben Damásdi és Szécsi nem voltak ott a többször bevetésre kerülők közül.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek