hu en
2019. Április 02. 18:32  -  Molvidi.hu   -   MLSZ   -   Fotó: molvidi.hu
VÁLOGATOTT
Helyszínbejárás az épülő Puskás Arénában

Klubunkat Fiola Attila képviselte.

Kedden délután az épülő Puskás Arénában helyszínbejárást, valamint közös sajtótájékoztatót tartottak, amelyen az építkezés állásáról tájékoztatták a résztvevő újságírókat. Az eseményen részt vett többek között Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, a magyar válogatottat Gera Zoltán pályaedző, valamint Varga Roland és Fiola Attila képviselte - olvasható az mlsz.hu-n.

A bejárás egyik apropóját Puskás Ferenc születésnapja adta, minden idők egyik legjobb labdarúgója, az aréna névadója ugyanis éppen tegnap, április 1-jén lett volna 92 éves. Fürjes Balázs, a stadion építésének irányításáért felelős kormánybiztos beszédében elmondta: az építkezés jelenleg az eltervezett ütemben, költségtúllépés nélkül halad, a szerkezetkész létesítmény építésében naponta 15 ezren vesznek részt a mérnököktől a beszállítókon keresztül a helyszínen dolgozókig bezárólag. 

A 67 ezres befogadóképességű, multifunkcionális aréna Európa egyik legmodernebb ilyen jellegű létesítménye lesz, amely nemcsak a magyar válogatottnak lesz méltó otthona, hanem tökéletes helyszíne lehet koncerteknek, konferenciáknak is. Fürjes Balázs hozzátette: a Puskás Aréna egyfajta tisztelgés a korábbi Népstadion, a későbbi Puskás Ferenc Stadion történelme előtt, ugyanis a lebontott stadion jelentős részét felhasználták az építkezés során, megmaradt az egykori toronyépület, valamint az új komplexum motívumaiban, szerkezetében is megidézi a régi létesítményt. 

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke beszédében kiemelte: nagyon örül, hogy a kezdeti nehézségeknek, csúszásnak már semmi nyoma, és megfelelő ütemben épül a stadion, amely novemberben megnyithatja kapuit, és jó esetben a magyar válogatott még idén pályára léphet az arénában. Ehhez az kell, hogy a jelenlegi, november 25-i határidőnél tíz nappal korábban, november 15-én megtörténjen a létesítmény átadása, mert ez utóbbi lesz az év utolsó hivatalos FIFA-játéknapja, amikor barátságos mérkőzést játszhat a válogatott. Ha ez nem valósulhat meg, akkor egy kettős rangadót tud elképzelni a Puskás Aréna méltó megnyitójának. 

"Az infrastrukturális fejlesztések csúcspontja ez a stadion, és ha a válogatott olyan szintű teljesítményt nyújt a jövőben, mint legutóbbi Eb-selejtezőjén a horvátok ellen, akkor megérdemli, hogy egy ilyen csodálatos helyszínen játssza a mérkőzéseit. Elképzelem, mekkora örömet jelentene a szurkolóknak, ha a jövő évi Európa-bajnokságon a magyar válogatottnak szoríthatnának ebben a stadionban, ezért is reménykedem benne, hogy Marco Rossi csapata kivívja a szereplést a jövő évi tornán. Szeretném, ha néhány éven belül nemzetközi kupadöntőt rendezhetnénk az arénában, és hamarosan eljön az idő, amikor egy férfi Bajnokok Ligája-döntő rendezését is elnyerhetjük itt" - fogalmazott a szövetség elnöke.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek