hu en
2019. Március 30. 22:01  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Pátkai újabb győztes góljával, hátrányból felállva győztük le a DVSC-t!

Tőzsér Dániel szabadrúgása után Marko Scsepovics és Pátkai Máté fordított!

OTP Bank Liga NB I, 2018-2019, Tavaszi szezon, 26. fordulóMeccs center 
2-1
(0-0)
Scsepovics 77, Pátkai 84
MOL Vidi FC:
Kovácsik -- Stopira, Vinícius, Juhász, Nego -- Kovács (Huszti 66), Pátkai, Elek (Hadzic 73), Milanov (Hodzic 66) -- Scsepovics, Futács
Tőzsér 54
DVSC:
Nagy -- Kinyik, Pávkovics, Bényei, Tőzsér, Ferenczi, Haris (Takács 86), Varga (Zsóri 83), Bódi, Jovanovic (Csősz 81), Szécsi
2019.03.30. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó3431 nézőJátékvezetők: Pintér CsabaSzert BalázsKóbor PéterLémon OszkárBogár GergőVad II István

A MOL Vidi FC a forduló előtt harmadik, a mérkőzés kezdésének időpontjában negyedik helyen álló Debreceni VSC gárdájával csapott össze a MOL Aréna Sóstóban 19:30-as kezdettel. Az összecsapás előtt nagy érdeklődés mellett nyitott meg a csapatunk történelmét feldolgozó Vidi Múzeum, amelyben számos relikvia megtekintése mellett lehet felidézni klubunk legnagyobb sikereit.

Együttesünk kezdőjébe bekerült ezúttal Georgi Milanov, valamint ott volt a magyar válogatottban egy héttel ezelőtt Horvátország ellen győztes gólt lövő Pátkai Máté is, akit a találkozót megelőzően 300. NB I-es mérkőzése alkalmából klubunk köszöntött is. A műtéten áteső Hangya Szilvesztert a felépülő Tamás Krisztián váltotta a meccskeretben.

A vendégek részéről a februárban a köztudatba berobbanó Zsóri Dániel a kispadon kezdte az összecsapást, bekerült viszont a kezdőcsapatba Bényei Balázs, aki az élvonalban 2018-19-ben két sérülése miatt eddig csak 45 perc játéklehetőséget kapott. Haris Tabakovic továbbra sem volt bevethető.

Harcosan kezdtük a találkozót és a 4. percben mi alakítottuk ki a mérkőzés első lehetőségét is: Nego beadását Milanov fejelte el Scsepovics elől, Nagy Sándor viszont óriási vetődéssel kitolta a kapu torkából a labdát. Válaszként a Loki a 6. percben Haris révén veszélyeztetett, de a játékszer elzúgott a felső léc fölött.

A 8. minutumban Stopira beadását Futács vette le mellel, majd ráfordult és 15 méterről lőtt, de ez is elsuhant a kapu fölött. A 12. percben Jovanovics próbálkozott 25 méterről, Kovácsik kontrollálta a lövést, amely végül a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A 17. percben Ferenczi vett le egy Vinícius által blokkolt lövést a tizenegyespont környékén, de veszélyes helyről, szorításban nem tudta kapura irányítani. Ezt követően mintegy tíz percig nem történt említésre méltó esemény, mígnem Bényei jobb oldali beadását Varga Kevin próbálta kapura kanalazni 12 méterről, sikertelenül. A 34. percben Bódi szögletét Szécsi igyekezett 7 méterről, a rövidről a kapuba csúsztatni, de célt tévesztett.

A 39. percben közel jártunk a gólhoz, amikor Vinícius előreívelését Nagy ugyan magabiztosan elrúgta Scsepovics elől, de erősebbik - bal - lábával egyenesen a kaputól mintegy 35 méterre helyezkedő Futácshoz passzolt. Csatárunk átvétel után távolról próbálkozott, de Nagy idő közben visszaért és résen volt, lehúzta a labdát. Nem sokkal később Milanov szögletét Futács pörgette volna a kapuba, de egy védő hozzáért és így az oldalhálóba vágódott a játékszer.

A második félidőt megint Vidi-helyzet vezette fel, Milanov sarokrúgását Futács csúsztatta kapura a 47. percben, de Nagy kitolta. A második próbálkozásnál csatárunk sarokkal próbálta a kapuba húzni, de egy védőről levágódott a labda, Futács pedig a földön fekve már nem tudta bekotorni.

Az 54. percben előnybe került a DVSC: Vinícius szabálytalankodott sárga lapot érően Varga Kevinnel, a labda mögé pedig Tőzsér állt oda, aki ballal, 22 méterről a bal alsóba tekert (0-1).

Három perccel később Kovács beadása pörgött fel Ferenczin, Scsepovics berobbant, de a rövidről csak az oldalhálóba tudott pörgetni. A 60. percben Elek egy kifejelt labdát durrantott rá, csapódott is a játékszer, de végül az ötös oldalvonalának közelében hagyta el a pályát.

A 63. percben Scsepovics 24 méteres kísérletét fogta Nagy. Két percre rá Nego lőtt be élesen egy labdát a tizenhatoson belülről a kapu előterébe, az ismételten érkező Scsepovics elől azonban elütötte a kapus. Szerb támadónk Pátkaihoz játszott vissza, de a beadás elpattogott keresztbe. A kontrával Varga Kevin szaladt el, majd a tizenhatos sarkának közeléből ballal tüzelt, ez is elment a kapu előtt.

Ezt követően kettőscserét hajtottunk végre, Huszti érkezett Kovács, illetve Hodzic Milanov helyére. A 69. percben máris helyzet kialakításában működtek közre az újonnan érkezők, Huszti sarokrúgását Hodzic csúsztatta Scsepovics elé, aki az ötösön belülről ballal lőtt, de a blokkról mellécsorgott a labda.

A 72. percben Tőzsér 35 méterről lőtt rá egy szabadrúgást, lapos kísérletét Kovácsik állította meg. Ezután Eleket Anel Hadzic váltotta. Felpörögtek az események, a 75. percben Ferenczi nézett el egy Futács-passzt, így Nego veszélyes helyről játszhatott középre, a bepassz viszont elsuhant a berobbanó Hodzic előtt.

A 77. percben tört meg a jég: Scsepovics 19 méterről, ballal, lövésre szánta el magát, a labda pedig megpattant Pávkovicson és a jobb alsóban kötött ki (1-1).

Nem telt el sok idő és a fordítás is összejött! A 84. minutumban Hadzic találta meg a tizenhatoson Hodzicot, aki eltolta egy védő mellett, majd jobbal a hosszú kapufára csavart, a kipattanóra egyedül Pátkai robbant be és egy érintésből a hálóba lőtt (2-1).

A 89. perc elején kis híján egalizált a Debrecen, amikor Ferenczi beadását Zsóri az ötösről kapura fejelte, de Kovácsik Ádám óriási bravúrt bemutatva kiütötte a közeli kísérletet. A hosszabbításra is jutott izgalom, Huszti szabadrúgását Futács az egekbe emelkedve fejelte kapura, de Nagy Sándor nyújtozkodva a léc fölé tolta. A 95. percben Szécsi talált kapunkba, de már sípszó után: kezezés miatt ítélt szabadrúgást javunkra Pintér játékvezető.

Az állás tehát nem változott, együttesünk 2-1-es győzelmet aratott a DVSC gárdája fölött. Szerdán a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Ferencváros látogat a MOL Aréna Sóstóba.

CÍMKÉK
2018-2019 OTP Bank Liga NB I MOL Vidi FC - DVSC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek