hu en
2019. Március 28. 22:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molvidi.hu
Legendás mérkőzések a DVSC ellen - 4. rész

A szombat esti MOL Vidi FC - DVSC rangadóig minden hétköznap felelevenítünk a múltból egy-egy legendás Vidi - Debrecen meccset. A negyedik részben a 2016-os rekord-győzelmünkre tekintünk vissza.

Rekord-győzelem a DVSC ellen - izgalmasan alakult az első félidő

Történetünk során még sosem lőttünk bajnoki mérkőzésen öt gólt a DVSC-nek - egészen 2016. augusztus 21-ig. Azon az estén az elmúlt évek két legeredményesebb magyar csapata nézett farkasszemet egymással a Pancho Arénában.

Gyakorlatilag az első perctől kezdve a kapujukhoz szögeztük a Lokit. A 4. percben Feczesin ívelt balról a hosszúra, Oliveira 2 méterről fejelt, a kapufát érintve hagyta el a labda a pályát. Egy perccel később Géresi tízméteres lövését védte Danilovics. A 14. percben aztán teljesen váratlanul megszerezte a vezetést a DVSC. Egy felívelt labdát Vinícius fejelt ki, Ferenczi kapásból lőtt 17 méterről, a bal alsóba tartó labdába Kovácsik csak beleütni tudott, ami így a bal felsőben kötött ki (0-1). A 17. percben ismét Géresi dolgoztatta meg Danilovicsot, majd a 24. percben jött az egyenlítés. Lazovics szöglete után Feczesintől Lang elé került a labda, aki pár lépésről a hálóba lőtt (1-1). Válogatott védőnknek ez volt akkor pályafutása során a második élvonalbeli találata.

A 32. percben már nálunk volt az előny! Géresi indult meg a debreceni kapu felé, gyanús körülmények között a földre került egy védő mellett a 16-oson belül, de előbb ugrott fel, mint ellenfele és 7 méterről a hosszú sarokba tekert (2-1).

További három gólt szereztünk a második 45 percben

Az 57. percben a hetedik szögletünket követően a labda Lang elé került, aki csatárokat megszégyenítő mozdulattal fordult kapura, majd hatalmas gólt lőtt 15 méterről (3-1)! Szűk 60 perc alatt kétszer annyi NB I-es gólt lőtt Lang, mint pályafutása addigi 78 bajnokiján összesen!

A 73. percben Géresi kapott remek labdát, támadónk egyedül iramodhatott meg a játékszerrel, lövés helyett a passzt választotta, középen érkezett is menetrendszerűen Feczesin, akinek nem volt nehéz dolga, 4 méterről higgadtan lőtt a DVSC kapujába (4-1). A slusszpoén, és a rekordot jelentő találat a 92. percben született. Bódi beadására ismét Feczesin érkezett remek ütemben, és hasonló távolságból talált Danilovics kapujába, mint tette azt a 73. percben (5-1)!

Csapatunk korábban még soha nem lőtt 5 gólt bajnoki mérkőzésen a Lokinak, és négy góllal is csupán egy alkalommal sikerült nyernie, még 1983-ban.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek