hu en
2019. Március 27. 16:02  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
ELLENFÉL-LES
A dobogó harmadik helyén álló Debreceni VSC-t fogadjuk

Herczeg András csapata teljesít az egyik legkiegyensúlyozottabban a 2018-19-es kiírásban.

Az OTP Bank Liga 26. fordulójának legnagyobb rangadójára Székesfehérváron kerül sor, együttesünk ugyanis a Debreceni VSC-t fogadja a MOL Aréna Sóstóban szombaton 19:30-as kezdettel. 

A DVSC az OTP Bank Liga egyik legstabilabb csapata. Herczeg András együttese a 7. helynél lejjebb még egyetlen fordulót követően sem állt a tabellán a 2018-19-es kiírásban, igaz, a 3.-ra is csak a közelmúltban kapaszkodott fel. A 18., 19. és 21. meccsnapok után az elmúlt kettőt már bronzérmes pozícióban töltötte a gárda. 

A csapat legértékesebb játékosa 600 ezer euróval a transfermarkt.de portálon Bódi Ádám, őt Tőzsér Dániel és Varga Kevin követik 500-500 ezer euróval. A legtöbb játékpercet a kapus Nagy Sándor játszotta (2070), ő kétszer hiányzott eddig, a többiek viszont többször is le vagy be lettek cserélve. Haris Attila 2008-nál tart, Bódi Ádám 1934-nél. A házi gólkirály az alig 1000 percet játszó Takács Tamás 6-tal, Szécsi Márk 5-nél tart, Bódi Ádám 4-nél - de utóbbi az ezt kiegészítő 7 gólpasszával a kanadai táblázat élén áll 11 egységgel. 

A Loki az elmúlt fordulókban legyőzte a Ferencvárost (2-1), majd alulmaradt Pakson (1-2) és Felcsúton (0-2), viszont két sikerrel javított a Mezőkövesd (1-0) és a Diósgyőr (1-0) elleni keleti rangadókon.

Az InStat statisztikái szerint átlagértékek alapján a Debreceni VSC legjobbja Nagy Sándor (242), akit Kusnyír (232) és Varga Kevin (231) követ. A forduló csapataiba Barna, Varga K., Bódi (kétszer), Tőzsér (kétszer), Nagy S. (négyszer, ez a kapusok között Dibusszal holtversenyben a legtöbb), Kusnyír (kétszer), valamint Szécsi is bekerültek már. 

Érdekesség, hogy a debreceni keretben mindössze egy olyan labdarúgó szerepel, aki korábban a Vidi kötelékében is volt, méghozzá Bódi Ádám. Herczeg András vezetőedzőnek eltiltás miatt senkit sem kell nélkülöznie szombaton, sérült viszont akad: Haris Tabakovic 2017-18-ban 12-szer volt eredményes, de ebben a kiírásban még nem állhatott csapata rendelkezésére.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek