hu en
2019. Március 25. 20:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molvidi.hu
Legendás mérkőzések a DVSC ellen - 1. rész

A szombat esti MOL Vidi FC - DVSC rangadóig minden hétköznap felelevenítünk a múltból egy-egy legendás Vidi - Debrecen meccset. Az első részben egy 33 évvel ezelőtti, hatgólos bajnoki legfontosabb eseményeiről olvashatnak. 

Az 1986/1987-es szezon 6. fordulójában Székesfehérváron láttuk vendégül a debreceni futballcsapatot, amely akkoriban DMVSC néven szerepelt a bajnokságban. Öt fordulót követően a Videoton a tabellán a 9., a DMVSC pedig a 10. helyen állt. Mindkét csapat 5-5 pontot szerzett az első öt bajnoki meccsen (2 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség). Jobb gólkülönbségünknek köszönhetően várhattuk kedvezőbb pozícióból az egymás elleni találkozót. 

5000 néző előtt 6 találat

1986. szeptember 13-án mintegy 5000 néző látogatott ki a Sóstói Stadionba. A kezdő sípszó előtt Disztl Pétert 200. NB I-es bajnokija alkalmából köszöntötték. A korabeli tudósítások szerint mindkét csapat edzője bátor támadófocit kért a játékosoktól, akik szót fogadtak, a közönség pedig egy nagyszerű, helyzetekben és gólokban gazdag mérkőzést láthatott. 

Kétgólos előny a szünetben, de majdnem szoros lett a vége

"A 23. percben Németh beadásánál Wittman észrevette, hogy Mező kint áll és fejjel ügyesen átemelte felette a labdát, amely akadálytalanul hullott a kapu jobb oldalába (1-0). Újabb védelmi hiba után a 27. percben már második gólját érte el a hazai együttes. Nagy rövid hazaadását Kanyok elcsípte, a16-oson belül a kétségbeesetten kifutó Mező nem tehetett mást, elhúzta a csatár lábát. Egyértelmű 11-es! Kovács labdája a lövés előtt elmozduló Mező kezét érintve vágódott a kapu bal oldalába (2-0). A 67. percben Kovács szögletét az ötösön Kanyok kapásból pörgette kapura, s a labda a felső lécről nagy erővel vágódott a jobb felső sarokba (3-0). Sokan azt hitték, padlóra került a vendégegyüttes. Nem így történt, mert a 70. percben szépített. Mörtel tört kapura, Disztl Péter kifutott eléje, úgy tűnt, hogy megszerzi a labdát, de a debreceni csatárnak sikerült továbbvinnie, aztán 11 méterről az üres kapuba továbbított (3-1). (A statisztika szerint ez a találat volt a debreceniek 600. NB I-es gólja). A 73. percben Máriási indította a jobb szélen Kanyokot, aki remek vágta után pompásan adott középre, és Kovács az ötösről kapásból, nagy erővel lőtt a kapu bal alsó sarkába (4-1). A 85. percben Mörtel már második gólját szerezte: előbb Véghgel viaskodott, úgy tűnt, hogy a hátvédnek sikerül megszereznie a labdát, de nem így történt, és a középcsatár a kimozduló Disztl Péter felett mesterien az üres kapuba emelt (4-2)." - így számolt be a Népsport a találkozó másnapján a 6 gólról, míg a Népszabadság tudósítása így zárult: "A Videoton megérdemelten nyert, ám ez volt az a találkozó, amikor a vesztest is elismerés illeti. Sok ilyen mérkőzés kellene."

A 4-2-es meccs összefoglalója

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek