hu en
2019. Március 06. 15:13  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
ELLENFÉL-LES
A nyolcadik helyen álló Pakshoz látogatunk szombaton

A Tolna megyeiek az első négy, 2019-es forduló során veretlenek maradtak, a legutóbbi játéknapon azonban kikaptak.

Zsinórban öt győzelemnél tart a MOL Vidi FC, ebből három siker a bajnokság legutóbbi három fordulójában született, melynek során együttesünk előbb az MTK-t, majd a Haladást és a Kisvárdát fektette két vállra. A következő kihívás ismét idegenben lesz, csapatunk november után megint Paksra látogat.

A paksiak kérésére felcserélt pályaválasztói jogú összecsapás - melyet 4-0-ra nyertünk - óta mostani ellenfelünk mérlege teljesen vegyes képet mutat: még 2018-ban kikaptak a Ferencvárostól és a Diósgyőrtől és döntetlent játszottak a Honvéd-Puskás Akadémia-Újpest trióval; majd 2019-ben négy meccsen át veretlenek voltak. Az MTK és a Debrecen legyőzése mellett osztozkodtak a pontokon a Haladással és a Kisvárdával. Veretlenségüket legutóbb vesztették el, miután a Mezőkövesd föléjük kerekedett.

Ahogy a verseny szorossága miatt a legtöbb csapatnak, úgy a Tolna megyeieknek is van gólkirály-jelöltjük: Hahn János az idény elején több forduló után a góllövőlistát is vezette, azonban október vége óta csak a 22. játéknapon volt eredményes, így összességében 7-nél tart, míg Simon Andrásnak 5 van. Asszisztot még egyikőjük sem osztott ki, így a kanadai táblázaton Bertus Lajos (1+6) és Mohamed Remili (3+4) is vezetnek holtversenyben.

A legtöbb játékperc Gévay Zsolté (1757), de többen is igen közel vannak hozzá, Hahn János 1706-nál, Fejes András 1696-nál, a már távozott Bertus Lajos 1600-nál, Papp Kristóf 1599-nél, Kulcsár Dávid 1572-nél jár.

És ha már távozók: az ősszel számításba nem vett egykori Vidi-kapus, Borsos Vilmos (Budaörs, kölcsön) és a középpályás Nikházi Márk (III. Kerület) mellett a szintén kiszoruló Horváth Péter (Siófok, kölcsön) és a már említett Bertus Lajos (Mezőkövesd) hagyta el a klubot. Érkezői oldalon említhető a budaörsi kölcsönből visszatérő Kesztyűs Barna, illetve számos rutinos labdarúgó. Könyves Norbertet a DVSC-től, Zsidai Lászlót a PAFC-tól, Windecker Józsefet a Levadiakostól, Szabó Balázs kapust a Budafoktól, Cseke Benjámint az Újpesttől szerezték meg, míg a Honvéddel bajnok Bobál Dávid a Dukla Prahától tért vissza.

A keretben így most bőven akad Vidi-kötődésű játékos. Saját nevelésünk Gévay Zsolt és Fejes András, bajnokunk Simon Ádám (Fejessel együtt), míg Haraszti Zsolt három időszakban is megfordult klubunknál. A vezetőedzővel, Csertői Auréllal 2006-ban Magyar Kupát nyertünk, segítője, Németh Zoltán pedig nemcsak egykori labdarúgónk, de később Csertői segítőjeként, távozását követően megbízott egy meccs erejéig vezetőedzőként ült együttesünk kispadján.

Az InStat statisztikái szerint a paksiak legjobbja átlagos teljesítmény alapján a még csak egy meccsen értékelt Bobál, akit Gévay (241), valamint Nagy Gergely (237) követnek. Utóbbié a szezon eddigi, egy meccsen nyújtott legjobb kapusteljesítménye (337), míg Gévay a középhátvédeknél a legjobb (344). A fordulók csapataiba Gévay (háromszor), Nagy Gergely (kétszer), Kulcsár, Hahn (kétszer), Báló, Papp Kristóf, Remili és Simon András tudtak bekerülni az első 23 forduló alatt.

Csertői Aurélnak nélkülöznie kell majd a Vidi ellen a Mezőkövesd ellen kiállított Simon Andrást, valamint Nagy Richárdot, illeve számos sérültet. Simon Ádám hosszú ideje nem áll rendelkezésre, Haraszti Zsolt komoly térdsérülést szenvedett a felkészülés során, Szabó Jánost pedig a Debrecen ellen kellett lecserélni.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek