hu en
2019. Február 16. 21:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molvidi.hu
Magabiztos siker az MTK otthonában

Csapatunk már az első félidőben eldöntötte a 3 pont sorsát. Hadzic, Scsepovics és Stopira is betalált.

OTP Bank Liga NB I, 2018-2019, Tavaszi szezon, 21. fordulóMeccs center 
1-3
(0-3)
Torghelle 62
MTK Budapest FC:
Kychak -- Deutsch, Selin (Vogyicska 38), Balogh, Katona -- Vass -- Gera (Schön 75), Bognár, Kanta, Vass -- Lencse (Torghelle 46)
Hadzic 9, Scsepovics 11, Stopira 36
MOL Vidi FC:
Kovácsik -- Stopira, Vinícius, Fiola, Nego -- Milanov (Nikolov 64), Elek, Hadzic, Kovács -- Hodzic (Pátkai 82), Scsepovics (Futács 90)
2019.02.16. BudapestÚj Hidegkuti Nándor StadionJátékvezetők: Kassai ViktorAlbert IstvánKóbor PéterBornemissza NorbertTakács JánosPillók Ádám

Szombat este az Új Hidegkuti Nándor Stadionban léptünk pályára az MTK vendégeként. Marko Nikolics vezetőedző három helyen változtatott a kezdőcsapaton a múlt heti, DVTK elleni kezdőhöz képest - ebből kettő kényszerű csere volt, hiszen Huszti és Juhász is sárga lapos eltiltás miatt nem lehetett ott a keretben, míg Pátkai ezúttal a kispadon kapott helyet, Elek Ákos pedig a kezdőben. 

A mérkőzés első perceiben a hazaiak eldugták a labdát, de helyzetet nem tudtak kialakítani. A 9. percben aztán az első támadásunkból megszereztük a vezetést. Milanov cselezett a bal szélről befelé, majd Hadzicnak passzolt, aki átvette a labdát és 18 méterről a kapu jobb oldalába rúgta azt (0-1).

Alig telt el két perc és újabb gólnak örülhettek a lelkes fehérvári drukkerek. Hodzic tette ki a játékszert a jobb szélre, amit Nego lőtt középre, az érkező Scsepovics pedig elegánsan helyezett a kapuba (0-2). Újabb két perc elteltével ismét gólt szerezhettünk volna, Milanov beadását Elek laposan lőtte kapura, Kicsak nagyot védett, a kipattanó Elek elé került, aki az ismétlést a felső lécre vágta. Erre mondják azt, hogy álomszerű kezdés!

A 19. percben a hazaiak részéről Bognár veszélyeztetett, 19 méterről eresztett el egy életerős lövést, de Kovácsik magabiztosan védett. Egy minutummal később szögletből veszélyeztetett az MTK, kapusunk azonban ezúttal is résen volt. Továbbra is a hazai együttes maradt támadásban, a 23. percben Gera 20 méteres lövését kellett Kovácsiknak védenie. Nem lehetett panasz a találkozó első negyedére, két Vidi-gól és sok helyzet mindkét kapu előtt. 

A folytatásban magabiztosan őriztük kétgólos előnyünket, sőt a 36. percben már három gól szerepelt a MOL Vidi FC neve mellett. Milanov szögletét követően Stopira elé került a labda, aki közelről nem hibázott (0-3). A szünet előtt Stopira újabb gólt szerezhetett volna, azonban közeli fejesét Kicsak bravúrral védte, így háromgólos fehérvári előnnyel vonultak szünetre a csapatok. 

A második játékrész hazai helyzetekkel kezdődött. Az 52. percben Vass Patrik bal sarokra tartó lövését védte Kovácsik bravúrral, majd pedig Katona beadásáról éppen csak lemaradt Vogyicska Bálint, aki a hosszú oldalon becsúszva érkezett. A 62. percben szépítettek a hazaiak, Gera szinte reménytelen helyzetből mentett meg az alapvonal környékén egy labdát, amit az ötösön belül üresen érkező Torghelle elé passzolt, ő pedig közelről a kapunkba lőtt (1-3). 

A 70. percben Hodzic bombázott 22 méterről kapu fölé. Ebben a félidőben többet birtokolta a labdát az MTK, de támadásaik Torghelle gólja után rendre elhaltak a 16-osunk környékén. A 84. percben Kovács lövését védte a kék-fehérek hálóőre. A hátralévő időben az eredmény már nem változott, 3-1-es győzelmünkkel 6 pontra csökkentettük hátrányunkat az éllovas FTC-vel szemben. 

Jövő héten a tabella utolsó helyén álló Haladás látogat a MOL Aréna Sóstóba. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek