hu en
2019. Február 09. 19:00  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Nyert a Diósgyőr a MOL Aréna Sóstóban

Scsepovics góljára Mihajlovics és Karan válaszoltak és már az első félidőben kialakult a végeredmény. Huszti büntetőből a kapufát találta el a 49. percben.

OTP Bank Liga NB I, 2018-2019, Tavaszi szezon, 20. fordulóMeccs center 
1-2
(1-2)
Scsepovics 3
MOL Vidi FC:
Kovácsik -- Stopira, Fiola, Juhász, Nego -- Kovács, Hadzic, Pátkai (Hangya Szilveszter 68) -- Huszti (Futács 62) -- Scsepovics, Hodzic
Mihajlovic 28, Karan 34
DVTK:
Bukrán -- Tamás, Vernes (Tajti 69), Juhar, Márkvárt, Shestakov, Szabó (Hasani 87), Brkovic, Mazalovic, Karan, Mihajlovic (Bacsa 81)
2019.02.09. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó4 fok, tiszta ég2540 nézőJátékvezetők: Pintér CsabaSzert BalázsLémon OszkárCsatári TiborKarakó FerencMolnár Attila

Második 2019-es tétmérkőzésünkön a 11. helyen álló Diósgyőri VTK együttesével játszottunk a MOL Aréna Sóstóban. A forduló előtt a borsodiak egy pontra voltak a bennmaradó helyezéstől, csapatunk pedig nyolcra az éllovas Ferencvárostól.

Marko Nikolics vezetőedző eltiltás miatt nem számíthatott Vinícius Paulóra és az ötödik sárga lapját egy héttel ezelőtt megkapó Georgi Milanovra, míg Tamás Krisztián sérüléséből lábadozik. A Puskás Akadémia elleni kezdőhöz képest így Milanov helyére Kovács István, Elek Ákos helyére Anel Hadzic, Boban Nikolov helyére Armin Hodzic került.

A vendégek oldalán kispadra került a házi gólkirály Florent Hasani, a Mezőkövesd ellen 94. perces góljával pontot mentő Vernes Richárdot viszont a kezdőbe nevezte Fernando Fernández. Ismét a padra ülhetett le Tajti Mátyás, kölcsönjátékosunk, Szabó Bence viszont az első perctől bizonyíthatott.

A 3. perc végén Nego és Juhar harcoltak egy labdáért, francia játékosunk Scsepoivcshoz pöckölt, aki Brkoviccsal a nyakában megtartotta a labdát, belépett a tizenhatosra és szorongatott helyzetből a rövidbe lőtt (1-0).

A 10. percben ismét mi alakítottunk ki helyzetet, Scsepovics ugratta volna ki Hodzicot, aki jó ütemben érkezett, de Bukrán előbb ért oda és felszedte. Alig hat perccel később Nego cselezgetett Juharral szemben, majd váraltanul megtalálta a tizenhatosra beszaladó Pátkait, aki felnézett és élesen középre lőtt, de centikkel elment a teljesen üresen érkező Hodzic feje fölött a játékszer. A 22. percben gyönyörű kombinációt láthattak drukkereink: Stopira passzolt Hadzicnak, aki sarokkal visszatette balhátvédünk elé. Stopira berobbant a tizenhatosra és lőtt, Bukrán szögletre tudta paskolni a labdát.

A 28. percben egalizált a vendégcsapat: egy felívelés Mihajlovicsot találta meg, aki átvette és az ötös sarkától nem messze lövésre szánta el magát, amely Kovácsik lábai közt talált utat a hálóba (1-1).

A 33. percben a vezetést is megszerezte a DVTK, Vernes szabadrúgása Karan elé került, aki egy pattanás után, közelről a kapunkba helyezett (1-2).

A 38. percben közel kerültünk az egyenlítéshez, Huszti vezette be a tizenhatosra, majd elcsavarta a szemben álló védő mellett, a labda elsüvített a jobb felső sarok fölött. Egy perccel később egy Nego-beadást Scsepovics háttal a kapunak szelidített meg, visszajátszotta Husztinak, aki ajtó-ablak helyzetben a kapu fölé bombázott.

A 41. percben Márkvárt próbálkozott 20 méterről, Kovácsik ölében halt el a kísérlet. Az egyperces ráadásra még tartogattunk egy lehetőséget: Stopira fejese lepattant a védőkről, majd Nego játszott Pátkaihoz, aki a bal kapufa mellé csavart a tizenhatos vonaláról. Ezzel ért véget az első játékrész.

A második félidőben hamar egyenlíthettünk volna: Pátkai fordult le Karanról, aki hátulról feldöntötte. Pintér játékvezető először továbbengedte, Nego ellőtte keresztbe, ezt követően viszont büntető jött. A labda mögé Huszti állt és elemi erővel találta el a jobb kapufát, ahonnan mellévágódott a játékszer.

Az 56. percben Stopira bombája akadt el egy közeli védőben, de a felpattanó labdára ketten is berobbantak, sikerült is elpöckölni Bukrán fölött, ám a visszafutó Karan a gólvonalról kivágta. Nem sokkal később Scsepovics 18 méteres tekerése suhant el a kapufa mellett.

A 60. percben egy felpattanó labdát Pátkai tüzelt rá kapásból, életerős lövése is centikkel ment el a kapufa mellett. Két perccel később használtuk el első cserelehetőségünket, Huszti helyére Futács állt be. A 68. perbcen Hangya is érkezett, Pátkait váltotta. Stopira ezt követően középhátvédet, Fiola pedig jobbhátvédet játszott, Nego egy sorral feljebb ment. Erre reagálva a vendégoldalon Vernes fejezte be, Tajti érkezett.

A 71. percben egy szabadrúgást Stopira fejelt rá 15 méterről, Bukrán kitolta a jobb alsó elől. A 80. percben Bacsa is lehetőséget kapott, Mihajlovics kocogott le. Nem sokkal később Bacsa lódult meg a teljesen üres félpályánkon. Fiola és Stopira üldözte, majd Kovácsik is kifutott, a támadó nem tudta elpöckölni hálóőrünk mellett.

A 84. percben Kovács beadása ment el keresztbe, Scsepovics visszakanalazta középre, Nego berobbant és 6 méterről fölébombázott. A 87. percben Hasani is beállt, Szabó jött le. Az állás a hajrában már nem változott, így vereséget szenvedtünk a Diósgyőrtől. A következő fordulóban az MTK-hoz látogatunk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek