hu en
2019. Február 05. 15:05  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
ELLENFÉL-LES
A tizenegyedik DVTK látogat a MOL Aréna Sóstóba szombaton

Fernando Fernández tanítványai legutóbb egy 94. perces góllal mentettek pontot a Mezőkövesd ellen.

A Puskás Akadémia elleni 3-0-s vereséget követően a Diósgyőri VTK ellen javíthat a MOL Vidi FC az OTP Bank Ligában. A borsodiak február 9-én 17 órától lépnek pályára a MOL Aréna Sóstóban.

A 2017-18-as évadhoz hasonlóan a DVTK idén is a kiesés elkerüléséért küzd. Fernando Fernández csapata - amely a 9.-nél egyetlen egyszer sem állt előrébb a szezon folyamán - a 14. fordulótól egészen az előző, 19. fordulóig a még bennmaradást jelentő 10. pozíciót foglalta el a tabellán, ám hiába a Mezőkövesd elleni megyei rangadón a 94. percben eső góllal történő pontmentés, így is visszacsúsztak. Legfőbb riválisuk, a Kisvárda ugyanis győzni tudott a Szombathely ellen, így egy ponttal a diósgyőriek elé kerültek.

A tél folyamán szinte semmilyen változtatást nem eszközöltek a kereten, hiszen egyedül Géringer Tamás számít "új arcnak" - ő múlt szombaton ráadásul kezdő volt -, ő a második csapattól került fel a felnőttek közé. Jelentős távozó sem igen akadt, hiszen a korábbi csapatkapitány, Lipták Zoltán és Nagy Tibor ketten együtt összesen 5 meccset és 252 percet tudnak felmutatni 2018-19-ből (egykori bajnokunk azóta a Gyirmót játékosa, míg Nagy szabadon igazolható).

A transfermarkt.de portál 5,05 millió euróra taksálja a teljes keretet, amely a második legalacsonyabb az OTP Bank Ligában. Legtöbbet Márkvárt Dávid (450 ezer euró) éri, míg az ukrán Shestakov, a koszovói Hasani és Tajti Mátyás egyaránt 400 ezer eurót érnek.

Hasani - aki egyúttal az NB I történetének első koszovói légiósa is - egyébként a házi gólkirály is 4 találattal, az eredetileg támadó középpályásként szereplő játékos az elmúlt időszakban zömmel egy sorral előrébb, a csatársorban futballozott. A kanadai táblázatot azonban nem ő, hanem a 2 góllal és 3 assziszttal rendelkező Vernes Richárd vezeti, aki legutóbb, a Mezőkövesd ellen is egalizálni tudott.

A 2017-18-as bennmaradásból oroszlánrészt vállaló - a zárófordulóban a Vidinek is betaláló -, 2018 telén szerződtetett Dusan Brkovics rendelkezik egyelőre a legtöbb játékperccel (1620), őt Serhii Shestakov követi (1470), majd a szerb játékos belső védő-párja, Dejan Karan jön (1435). Tajti Mátyás az első fordulók óta egészen a legutóbbiig folyamatosan kezdő volt, míg Márkvárt Dávid augusztus végi szerződtetése óta kirobbanthatatlan az alapcsapatból.

Érdekesség, hogy a DVTK felnőtt keretének három kapusa szinte folyamatosan "forog", hiszen hosszabb-rövidebb időszakokban mindannyian bekerültek már a kezdőbe. A legtöbbször Antal Botond védett (12), ő az ősszel súlyos sérülést szenvedett és legutóbb a kispadon ült. A honosított Rados Iván 2-szer, Bukrán Erik viszont 5-ször játszott, többek között legutóbb, a Mezőkövesd ellen is.

Jelenlegi keretükben egy jelenlegi és egy egykori Vidi-labdarúgó is akad, mindketten saját nevelésű játékosaink: Tamás Márk mellett a kölcsönadott Szabó Bence a DVTK futballistája.

A diósgyőrieknek eltiltottja nem, sérülés miatt hiányzója viszont lesz szombaton: Makrai Gábor súlyos térdsérülése után még nem bevethető, míg Tajti Mátyás kisebb problémák miatt a kispadra szorult a Mezőkövesd ellen.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek