hu en
2019. Január 21. 10:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: AC Sparta Praha
A cseh rekordbajnokkal is játszunk hétfő délután

A Sparta Praha nyerte meg legtöbbször a csehszlovák és a cseh bajnokságot is. 

Hétfőn délután a MOL Vidi FC két felkészülési mérkőzést is játszik a spanyolországi edzőtáborban. 13.30-kor a kínai élvonalban szereplő Beijing Renhe FC lesz az ellenfelünk, 16.00-tól pedig a cseh Sparta Praha ellen lépünk pályára.

A cseh együttes összesen 36 alkalommal nyerte meg eddig hazája pontvadászatát - 13-szor a cseh bajnokságot, 23-szor pedig a csehszlovákot. A klubot 1893-ban alapították és a mai napig a legeredményesebb cseh csapatnak számít, akár a csehszlovák, akár a cseh bajnoki címeket vesszük számításba. 

A 2017/2018-as esztendőben az 5. helyen végzett a Sparta Praha a bajnokságban, míg a mostani idényben, 19 fordulót követően szintén az 5. helyet foglalja el a tabellán a téli szünetben. A cseh rekordbajnok keretének becsült értéke 36,4 millió euró. Legértékesebb játékosuk a 25 esztendős román támadó, Nicolae Stanciu, akinek becsült értéke 4,25 millió euró. Rajta kívül még további 15 labdarúgó becsült értéke haladja meg az 1 millió eurós álomhatárt. 

A Sparta Praha vezetőedzője az a Zdenek Scasny, aki 2011-ben négy hónapig a DVSC kispadján is helyet foglalt, mérlege pedig 8 mérkőzésen 1 győzelem, 3 döntetlen és 4 vereség volt. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek