hu en
2019. Január 14. 18:21  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molvidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Magabiztos győzelemmel kezdtük a 2019-es évet

Juhász Roland szerezte az év első Vidi-gólját, rajta kívül Hodzic is betalált hétfőn, a Kaiserslautern elleni felkészülési mérkőzésen. 

Barátságos, 2018-2019, Nyári-téli felkészülési mérkőzések, Téli felkészülésMeccs center 
2-0
(1-0)
Juhász 14, Hodzic 48
MOL Vidi FC:
Tujvel (Kovácsik 46) -- Tamás (Hangya Szilveszter 46), Tóth Bence (Vinícius 46), Juhász (Mocsi 46), Nego (Réti 84) -- Sós Bence (Huszti 46), Elek (Pátkai 46), Nikolov (Berecz Zsombor 46), Milanov (Kovács 46) -- Futács (Hodzic 46), Scsepovics (Hadzic 46)

1. FC Kaiserslautern:
Grill -- Hainault, Scholz, Löhmannsröben, Albaeh, Schad, Zuch, Pick, Kuhlwetter, Biada, Kraus
2019.01.14. CoínJose Burgos Stadion20 fok, napsütés

Az év első edzőmérkőzésére a coíni José Burgos Stadionban került sor, ellenfelünk a négyszeres német bajnok, jelenleg harmadosztályban szereplő Kaiserslautern volt. Marko Nikolics az első félidőben ezúttal a Tujvel - Nego, Juhász, Tóth, Tamás K. - Milanov, Nikolov, Elek, Sós - Futács, Scsepovics tizenegyet küldte fel kezdőként a pályára. A lelátón helyet foglalt mintegy száz német, és néhány magyar szurkoló is, a találkozót pedig a helyszínen tekintette a Puskás Akadémia FC vezetőedzője, Radoki János és Vanczák Vilmos is.

Az első percben rögtön helyzetbe kerültünk, Scsepovics készítette le a labdát Futácsnak, akinek ballábas lapos lövését Lennart tolta bravúrral szögletre. Az ötödik percben Tujvelnek is hárítani kellett, Biada vállalt el egy szabadrúgást 35 méterről, kapusunk kiütötte az erős próbálkozást, majd a duplázást is hárította. A 13. percben Milanov szabadrúgása a sorfalról szögletre pattant, a sarokrúgást Nikolov végezte el, az év első Vidi-gólját pedig a középen remekül érkező Juhász Roland fejelte (1-0).

A 16. percben Kuhlwetter verekedett ki magának lövőhelyzetet a tizenhatosunk sarkánál, de nem talált kaput. A 24. perc végén egy bal oldali támadást követően Sós lövését védte bravúrral Lennert, a kipattanóra Futács csapott volna le, de másodszor is résen volt a németek kapusa. Két perccel később Mads végzett el villámgyorsan egy szabadrúgást, Biada teljesen üresen maradt, de szerencsére 16 méterről a jobb kapufára gurította a labdát.

Fél órája tartott a mérkőzés, amikor Scsepovics futotta le védőjét, önzetlenül Futácshoz játszotta a labdát, azonban Lennertben lelassult a labda, így Kraus ki tudta azt fejelni a gólvonalról. A 42. percben a németek legveszélyesebb játékosa, Biada lőtt 14 méterről, de Tujvel magabiztosan védte a középre tartó kísérletet. A félidő végén még két Tujvel védést jegyezhettünk fel, kapusunk először lábbal, majd kézzel hárította a "Vörös Ördögök" próbálkozásait.

Az első félidőt követően a németek sort cseréltek, nálunk is csak Loic Nego maradt a pályán, így a Kovácsik - Nego, Vinícius, Mocsi, Hangya - Kovács, Berecz, Pátkai, Huszti - Elvir Hadzic, Hodzic összeállítású csapat futott ki a pályára. Jól kezdtük a második játékrészt is: Nego beadása után Hodzic vágta a labdát a hálóba (2-0).

Az 58. percben Jonjic jelentkezett egy 20 méteres lövéssel, Kovácsik leért a pattogós kísérletre. Ezt követően inkább mezőnyjátékot láthattunk a pályán. A 83. percben ugyan Hodzic rúgott egy látványos gólt saját térfelünkről, igaz, a német cserekapus sem törte magát azért, hogy hárítson, hiszen a játékvezető előtte már lefújt egy szabálytalanságot. A találkozó utolsó perceiben már nem változott az eredmény, a MOL Vidi FC magabiztosan nyerte meg első felkésülési meccsét 2019-ben. 

CÍMKÉK
2018-2019 Barátságos MOL Vidi FC - 1. FC Kaiserslautern
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek