hu en
2018. December 08. 21:30  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Nem szereztünk pontot Újpesten

Novothny és Obinna is betalált, 2-0-ra nyertek a lila-fehérek.

OTP Bank Liga NB I, 2018-2019, Őszi szezon, 17. fordulóMeccs center 
2-0
(2-0)
Novothny 26, Obinna 33
Újpest FC:
Pajovics -- Ristevski, Litauszki, Obinna (Lukács 90), Zsótér (Diallo 78), Sankovic, Onovo, Pauljevic, Balázs, Beridze (Nagy 90), Novothny

MOL Vidi FC:
Kovácsik -- Stopira, Vinícius, Juhász, Fiola (Kovács 66) -- Hadzic, Huszti (Hodzic 55), Pátkai (Nikolov 55) -- Milanov, Nego -- Scsepovics
2018.12.08. BudapestSzusza Ferenc Stadion1674 nézőJátékvezetők: Farkas ÁdámKóbor PéterVígh-Tarsonyi PéterKirály KrisztiánPintér CsabaNémeth Ádám

A MOL Vidi FC az OTP Bank Liga 17. fordulójában az Újpest FC otthonában lépett pályára - a lila-fehéreket november 21-én, a MOL Aréna Sóstó nyitómérkőzésén 1-0-ra legyőztük.

A hazaiak részéről az előző fordulót követően ismételten hiányzott a kezdő középhátvéd, a szezon eddigi InStat-álomcsapatában is szereplő Mijusko Bojovics, helyét a csapatkapitány, Litauszki Róbert vette át. Az eredeti kezdőhöz képest Dzenan Burekovic megsérült és így kimaradt, Balázs Benjámin került be. Marko Nikolics dolgát eltiltás és sérülés nem nehezítette.

Az első kisebb lehetőségre a 10. percig kellett várni, Milanov éles szögből tévesztett célt. Ezt követően sajnos inkább a hazaiak veszélyeztettek. A 21. minutumban Zsótér tizenhatoson kívüli próbálkozását tolta ki Kovácsik, aztán Balázs veszélyes beadását Stopira csúsztatta ki a berobbanó Obinna elől. Nem sokkal később Beridze beadása kapu felé csavarodott, senki nem ért hozzá, így lett veszélyes, de Kovácsik ezt még fogni tudta.

A 26. minutumban viszont már tehetetlen volt hálóőrünk: egy beadást Fiola mellel tett volna haza, de Novothny résen volt és befutva ellőtte Kovácsik mellett a labdát (1-0).

Két perccel később Obinnáról pattant Novothny elé egy beadás, a támadó középre játszott volna, Vinícius beletette a lábát, így Beridze csapott le, befelé tolt, majd 12 méterről jócskán fölédurrantott. A 33. percben viszont kettőre nőtt a hazai előny, amikor egy újabb előreívelést Vinícius csak megcsúsztatni tudott, Obinna pedig kilépett és a tizenhatosra érve ellőtte Kovácsik mellett (2-0).

A 39. percben Zsótér lőtt fölé egy 20 méteres szabadrúgást, a 45. percben viszont kis híján sikerült kozmetikázni az eredményt: Huszti szögletét Juhász teljesen tisztán fejelte kapura, a biztosan gólba tartó labda éppen Litauszki fejét találta el, majd az ismétlésnél Pátkait alaposan kilökték a labda alól. Az akció végén Nego távolabbi kísérlete vágódott szögletre.

A szünetben kétgólos előnyt mondhatott magáénak az Újpest, Marko Nikolics vezetőedző pedig ekkor nem, de az 55. minutumban cserélt, kettőt is: Nikolov és Hodzic álltak be Pátkai és Huszti helyére. Ennek ellenére újabb hazai helyzet következett, Zsótér lódult meg egy kontrával, leosztotta Beridzének, aki befelé húzott és 15 méterről a bal kapufa mellé tekert.

A következő akcióból Fiola beadását Hodzic fejelte kapura, Pajovic fogta. A 66. percben az utolsó cserelehetőségünket is kihasználtuk, Kovács állt be Fiola helyére egy támadó szellemű változtatás gyanánt. Három perccel később ismét Obinna veszélyeztetett, Zsótér labdájával lefordult és lőtt, Kovácsik hárított.

A 71. percben Obinna erős beadásába Kovácsik belekapott, a labda felpattant, a kaputól 1 méterre Litauszki ollózni próbált, de föléemelt. A 76. percben Beridze lőtt mellé éles szögből. A 81. percben egy szabadrúgásra Stopira emelkedett, felhőfejese az oldalhálóban csattant. A végén Nikolov tekert még Pajovic kezébe egy szabadrúgást, aztán szintén macedón középpályásunk még veszélyesebben próbálkozott, egykori hálóőrünk viszont bravúrral kitolta.

Vereségünkkel maradtunk 31 pontosak, de a Budapest Honvéd is kikapott, így előnyünk a harmadik előtt nem csökkent.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek