hu en
2018. December 05. 17:00  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Győzelem Budafokon - a legjobb tizenhat között a Vidi a kupában

Nego és Scsepovics találataival 2-1-es sikert aratott a Magyar Kupában csapatunk, így várhatjuk a tavaszi folytatást.

Magyar Kupa, 2018-2019, 16 közé jutásért, 8. fordulóMeccs center 
1-2
(1-1)
Oláh 44
Budafoki MTE:
Szabó -- Gohér, Vankó, Vég (Patkós 83), Kovács, Veszelinov (Harsányi 88), Oláh, Kercsó, Króner, Fekete (Pölöskei 83), Vaszicsku
Nego 6, Scsepovics 80
MOL Vidi FC:
Tujvel -- Tamás, Tóth Bence, Vinícius, Hangya Szilveszter (Hadzic 46) -- Kovács, Nikolov, Berecz Zsombor (Milanov 60), Nego -- Hodzic, Scsepovics (Fiola 83)
2018.12.05. BudapestBudafoki MTE Sporttelep4 fok, napsütésJátékvezetők: Böcskei BalázsBertalan DávidHorváth Zoltán

Két esztendővel és 5 nappal a budafoki Magyar Kupa-búcsúnkat követően ismételten a XXII. kerületben léptünk pályára, a tét - a revans mellett - újfent a 16 közé jutás volt. A meccset megelőzően 8 NB I-es csapatból 7 már biztosította helyét a tavaszra (egyedül a DVTK hullott ki), így a Vidi előtt is adva volt a feladat.

Marko Nikolics vezetőedző több olyan játékosnak is bizalmat szavazott, akik kevesebb lehetőséget kaptak az eddigi mérkőzések során: bekerült Hangya, Tamás, Tóth Bence, Berecz, illetve Armin Hodzic is, a kapuban Tomás Tujvel állt. A hazaiak oldaláról a komoly NB I-es rutinnal rendelkező Pölöskey Péter a kispadra ült, ahogy a legtöbbször kezdő Khiesz is.

Mi indítottuk útjára a labdát és a 2. percben már kisebb helyzetet is alakítottunk ki: egy beadást Nego próbált finoman Scsepovics elé csúsztatni, de inkább a kapura volt veszélyes, Szabó fogta. Két perccel később Nego sarkalt megint csak Scsepovics elé, de támadónk lába alatt helyzetben elcsúszott a játékszer. Egy percre rá egy szabadrúgást követően Tóth lőhetett az ötös közeléből, de blokkolni tudták.

A 6. percben a vezetés is meglett: Hangya emelt a budafoki térfél közepéről a tizenhatosra, Nego pedig bemozgott és a tizenhatoson belülről, a levegőből, kapásból a jobb felsőbe lőtt (0-1).

A 8. percben Berecz indított két védő között Hangyát keresve, hátvédünk befutott, de Szabó egy ütemmel előbb ért oda és felszedte. Másodpercekre rá Hodzic tört be a büntetőterületre, miután eltolta két védő mellett, de egy kicsit hosszan szöktette magát és Szabó ismételten résen volt. A 11. percig kellett várni az első budafoki lehetőségre: egy szöglet utáni kipattanót Vankó tekert rá, Tujvel fogta.

A 13. percben Kovács cselezgetett a szélen és élesen középre adott, Tujvel csak kipaskolni tudta, de közben les is volt. Négy perccel később Gohér vett le egy labdát a tizenhatoson, majd Kercsó elé pattant a játékszer, aki 17 méterről fölédurrantott. Nem sokkal később Gohér nagy bedobására hárman is emelkedtek középütt és el is tudták fejelni, de mellépattant.

A 23. percben Berecz lőtt rá egy szögletből kipattanót, Szabó védett. A 30. percben Fekete vezette a tizenhatsounk felé a labdát és 20 méterről vállalkozott lövésre, de elszállt a kapu fölött. A következő akcióból Hodzic teremtett helyzetet, de 13 méteres kísérletét Szabó fogta. A 36. minutumban szép összjáték végén Hangya adott be jobbal, Hodzic berobbant, de erővel föléfejelt. A következő támadásnál több védő lába alatt is elcsúszott a labda, majd Króner becsúszva igyekezett menteni Scsepovics elől, így rárúgta támadónkra, Szabónak kellett nagyot védenie.

A 44. percben egyenlített a Budafok: egy szöglet levágódott középütt, Oláh Bálint pedig közelről a kapuba lőtt (1-1).

A szünetben változtatott Marko Nikolics: a kisebb sérülést összeszedő Hangyát Hadzic váltotta. Az 53. percben kis híján visszaszereztük a vezetést, Nikolov tologatta a tizenhatoson és lőtt, egy védő blokkolt, így a ziccerben lévő Hadzic elé pattant, aki közelről nem talált kaput.

Az 57. minutumban egy labdavesztést büntetett volna meg a három az egyben induló hazai csapat, de Fekete lövését Tóth blokkolni tudta. Nem sokkal később Gohér beadásáról maradt le kevéssel a csatár, így Tujvelnek kellett fognia a kapu felé csavarodó labdát. 

Ezt követően Bereczet váltotta Milanov. A cserét helyzet követte, Hadzic hosszú, lapos labdával ugratta ki Hodzicot, aki élesen, laposan lőtt, Szabó hárított. A 65. percben Vaszicsku faultolt sárga lapot érően, a szabadrúgást Milanov tekerte rá, Szabó védett.

A 79. percben visszaszereztük a vezetést: Milanov tört be a tizenhatosra és beadott, a labda Hodzicot is érintve került Scsepovics elé, aki közelről elrúgta Szabó mellett (1-2).

A végére Fiola váltotta Scsepovicsot, majd a 84. percben Nego beadását csúsztatták ki, Tamás érkezett és kapásból lőtt, centikkel a kapufa mellé. A hajrában még két helyzet adódott a hazaiak előtt, de mindkettő kimaradt, így 2-1-s Vidi-győzelemmel zárult a találkozó.

A MOL Vidi FC a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé jutott és a tavasszal is érdekelt lesz a sorozatban.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek