hu en
2018. November 26. 15:00  -  Molvidi.hu   -   Fotó: molvidi.hu
Elhunyt a Vidi örökös tiszteletbeli főorvosa, Dr. Horváth Lajos

A kiváló szakember 83 éves volt.

November 26-án, 83 éves korában elhunyt a Vidi egykori csapatorvosa, Dr. Horváth Lajos, aki 25 éven át dolgozott klubunknál.

Horváth Lajos 1935. augusztus 20-án született, 1960-ban avatták orvosdoktorrá. Első munkahelye a fehérvári kórház szemészeti osztálya volt, ott nevelte ki elismert szemészorvosok generációit. Az ő nevéhez fűződik a kórház korszerű szemészeti osztályának megszervezése. 1997-ben vonult nyugdíjba, de haláláig rendszeresen látogatta a Vidi mérkőzéseit, mint a klub örökös tiszteletbeli főorvosa.

1972-től, 25 éven át volt a Vidi csapatorvosa, így többek közt testközelből élhette át a legendás UEFA-kupa menetelést is. Rengeteg történet fűződik a nevéhez, az egyik legemlékezetesebb az, mely szerint Dr. Horváth Lajos "juttatta tovább" a Vidit Prágában az 1984/85-ös UEFA-Kupában. Történt ugyanis, hogy idegesek voltak a meccs előtt a játékosok, mindenki igyekezett valamilyen babonába kapaszkodni. Horváth doktor pedig „komoly" feladatot kapott az öltözőben. „Főorvos Úr, ha hármat dekázik fejjel a labdával, továbbjutunk!" - dobta be valamelyik játékos, és Lajos bácsi bármikor, bármit megtett volna a csapatért. Természetesen kapható volt erre a próbára is, és ha nem is elsőre, de sikerült három érintéssel a levegőben tartania a labdát, a csapat pedig továbbjutott, és az UEFA-kupa döntőjéig meg sem állt. 

Tavaly, 2017. augusztus 20-án, 82. születésnapján Pro Civitate-díjat vehetett át Székesfehérvár ünnepi közgyűlésén.

Klubunk ezúton is őszinte részvétét fejezi ki Dr. Horváth Lajos családja számára.

Nyugodjon békében, Lajos bácsi!

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek