hu en
2018. November 25. 19:00  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Nagyon fontos három pontot szereztünk Debrecenben

Nego talált be a 40. percben, 1-0-ra győztünk a Nagyerdei Stadionban és már a második helyen állunk.

OTP Bank Liga NB I, 2018-2019, Őszi szezon, 15. fordulóMeccs center 
0-1
(0-1)

DVSC:
Nagy -- Szatmári, Pávkovics, Tőzsér, Barna (Ferenczi 78), Haris, Varga (Jovanovic 78), Bódi, Kusnyír, Avdijaj, Szécsi (Takács 59)
Nego 40
MOL Vidi FC:
Kovácsik -- Stopira, Vinícius, Juhász, Fiola -- Pátkai, Nikolov (Berecz Zsombor 83), Hadzic, Nego -- Hodzic (Milanov 69), Scsepovics (Kovács 90)
2018.11.25. DebrecenNagyerdei Stadion2922 nézőJátékvezetők: Iványi ZoltánBuzás BalázsSzert BalázsMedovarszki JánosFarkas ÁdámTakács János

A 15. forduló zárómérkőzésén, Debrecenben volt érdekelt vasárnap délután 17 órától a MOL Vidi FC. A Nagyerdei Stadionban a forduló előtt 7. helyen álló DVSC várt csapatunkra a BATE elleni Európa Liga-bevetést megelőzően.

A hazaiak részéről a várakozásoknak megfelelően kimaradt a meccskeretből a hosszabb ideje sérült Haris Tabakovic, Bényei Balázs és Erik Cikos, a kisebb sérüléssel bajlódó Könyves Norbert, az eltiltott Kinyik, de Ezequiel Calvente és Bereczki Dániel sem kerültek be. Ott volt viszont Pávkovics Bence, valamint a nyáron a Viditől végleg a Lokihoz igazoló Bódi Ádám is. A mieink részéről Huszti hiányzott, Marko Nikolics ezúttal Marko Scsepovicsot és Armin Hodzicot is a kezdőcsapatba jelölte.

Az 5. percben Kovácsik először Szécsi elől, majd Avdijaj fejese után mentett, néhány pillanattal később Nego lőtt mellé 18 méterről a másik oldalon. A 9. percben megint Kovácsik volt magabiztos, Juhász fejese pedig kevéssel ment mellé. A 12. percben egy előrevágott labdára Scsepovics rajtolt rá, megtartotta és indította Hodzicot, aki laposan középre passzolt a ziccerben érkező Hadzicnak, aki azonban átvette, Kusnyír tisztázott.

Az eseménydús kezdés után a következő 15 percben sok helyzet nem alakult ki, aztán a félidő közepén előbb Hodzic lövése ment fölé, majd Hadzic ziccerét ütötte szögletre a debreceni kapus, aztán újra Hodzic helyzete jött, ballal emelt a keresztlécre. A 32. percben Tőzsér szabadrúgását védte remekül Kovácsik, két perccel később Fiola beadását Nego tette kapura, de Nagy hárított. A 40. percben megszereztük a vezetést, egy kidobás után visszafejeltük a labdát, amit Scsepovics készített le Negonak, ő betört a tizenhatoson belülre, elhúzta a kifutó Nagy mellett, majd magabiztosan a hálóba lőtt (0-1).

Szünetre egygólos előnnyel mehettünk.

A második játékrész első 10 percében Tőzsér két próbálkozását is hatástalanította Kovácsik, különösen az első volt nagy védés, a 60. percben pedig ugyanígy tett Takács ziccerénél. Három perccel később megint Tőzsér csavart, de gyengére sikerült, Kovácsik szépen fogta a labdát. A hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, de jól védekeztünk, párszor kontráztunk is, azonban csak egyszer tudtunk veszélyeztetni, amikor Nego lőtt 16 méterről mellé. Az 5 perces hosszabbítás elején Ferenczi lövése ment el keresztben a kapu előtt, majd Berecz került helyzetbe Kovács passza után, de blokkoltak a védők. Másodpercekkel a vége előtt Takács egyenlíthetett volna, de a Vidi védelmét vasárnap este nem lehetett átjátszani.

Nego találatával nagyon fontos három pontot szereztünk és felléptünk a második helyre, hátrányunk 5 pont az FTC mögött. Legközelebb csütörtökön lépünk pályára, az Európa Liga csoportkörének 5. mérkőzésén a BATE Boriszov vendégeként játszunk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek