hu en
2018. November 21. 21:00  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Győzelemmel avattuk fel a MOL Aréna Sóstót

Juhász Roland fejesével vertük 1-0-ra az Újpestet és felléptünk a harmadik helyre.

OTP Bank Liga NB I, 2018-2019, Őszi szezon, 6. fordulóMeccs center 
1-0
(0-0)
Juhász 58
MOL Vidi FC:
Kovácsik -- Stopira, Vinícius, Juhász, Nego -- Hadzic, Pátkai, Berecz Zsombor (Nikolov 72) -- Milanov (Hodzic 88), Kovács (Hangya Szilveszter 90) -- Scsepovics

Újpest FC:
Pajovics -- Litauszki, Obinna, Zsótér (Diallo 87), Sankovic, Bojovic, Balázs (Pauljevic 67), Onovo, Burekovic, Beridze (Nagy 66), Novothny
2018.11.21. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó4°C, esős11251 nézőJátékvezetők: Andó-Szabó SándorRing GyörgyTóth II VencelLémon OszkárBerke BalázsNémeth Ádám

Közel három év után először játszott tétmérkőzést Sóstón, a felújított MOL Aréna Sóstóban a MOL Vidi FC. Együttesünk a 6. fordulóból elhalasztott összecsapáson az Újpest FC-t fogadta, amellyel így ebben az idényben ezt megelőzően még nem találkoztunk.

A 19 órakor kezdődő mérkőzést megelőzően, 16:30-tól a fehérvári illetőségű Pixa, majd a szintén fehérvári származású Fluor Tomi együttese, a Welhello fellépésére került sor, később pedig a város 400 táncosa adott elő látványos koreográfiát. Ezt követően lézershow-t láthattak a korán érkezők, aztán dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármesterének beszéde következett, végül a kilátogatók elénekelték a Himnuszt.

Ezt követően már a futballé volt a főszerep. Marko Nikolics vezetőedző kezdőcsapatába első ízben került be Berecz Zsombor, de ott volt a válogatott fellépést kihagyó Georgi Milanov, valamint a magyar nemzeti csapatban a hétvégén még érdekelt Vinícius-Pátkai-Kovács trió is, valamint Stopira. Huszti Szabolcs és Fiola Attila (eltiltás) ezúttal a lelátóról nézték a találkozót. A túloldalt Nebojsa Vignjevics kihagyta a Boban Nikolovval együtt a macedón válogatottban hétfőn még pályára lépő Kire Ristevskit, Simon Krisztián pedig hosszabb ideje sérült.

A kezdőrúgást legendáink, Kovács József, illetve Karsai László végezték el és az első komolyabb gólszerzési lehetőség a Vidi előtt adódott: az 5. minutumban Milanov szerzett labdát és vezette a tizenhatos vonaláig, egyensúlyából kibillentve azonban centikkel célt tévesztett.

A 14. percben még közelebb jártunk a gólhoz, Milanov szögletét Vinícius megcsúsztatta, Scsepovics pedig már a kapuba passzolt volna, amikor Litauszki belenyúlt és a saját kapufájára mentett. Három percre rá a vendégek előtt is adódott ziccer, Burekovic passzát Beridze sarkalta vissza, majd Pátkai közbelépése nyomán Novothny fordulhatott volna kapura az ötös közelében, de sikerült közbelépni, így Obinna próbálkozhatott, ő pedig eltörte a labdát.

Ezután csaknem 20 percnek kellett eltelnie a következő említésre méltó lehetőségig: Berecz-Milanov-Nego volt a labda útja, utóbbi megúszott a jobbszélen, míg középen Scsepovics megelőzte emberét, de a labda mögé érkezett. A hosszabbítás perceiben Zsótér tekert még kapura, de ezt Kovácsik fogta szépen, az első félidő gól nélkül zárult.

A második játékrészben fokoztuk a nyomást. Már a második percben Stopira, majd Pátkai keresett társat nagyon veszélyes helyzetben beadásával, de mindkétszer felszabadítottak a bekkek. A 49. minutumban Stopira csípett el egy átadást és játszott Milanovhoz, aki középre passzolt, ahol Kovács ziccerben vette át, de Pajovicsba lőtt.

Az 53. percben Stopira emelkedett egy szögletnél a hosszún és átemelte volna fejesével Pajovicsot, ám centikkel célt tévesztett. Az 56. percben Kovács lövése kerülte el a kaput, majd Scsepovics használta ki Litauszki hibáját, de helyzetben Bojovics szögletre tudott menteni. Ez pedig meghozta a stadion első találatát: Milanov sarokrúgását Juhász fejelte a kapu bal oldalába (1-0).

A kilencedik szögletünkkel Milanov ezúttal Stopirát találta meg, aki fejelni is tudott, de Pajovics résen volt. Nem sokkal később első változtatását eszközölte Nikolics vezetőedző: Nikolov Bereczet váltotta.

A 81. percben komoly egyenlítési lehetőség adódott a vendégek előtt, egy Burekovic-szögletet Litauszki fejelte rá nagy erővel, de sikerült blokkolni. A 85. percben Milanov maradt lent és végül hordágyon kellett levinni, Hodzic állt be a helyére. A hosszabbításban egyszer emelkedhetett még meg szurkolóink pulzusa: a csereként beállt Diallo lopta a távolságot a 91. percben, lökete kevéssel a felső léc fölött zúgott el.

Gól azonban már nem esett több, így együttesünk stílszerűen, a csapatkapitány, Juhász Roland találatával nyerte meg az Újpest FC elleni stadionavatót, így a dobogó alsó fokára léptünk előre a tabellán. Folytatás vasárnap a DVSC otthonában!

CÍMKÉK
2018-2019 OTP Bank Liga NB I MOL Vidi FC - Újpest FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek