hu en
2018. November 08. 22:00  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
EURÓPA LIGA
Marko Nikolics: "Méltóképpen képviseljük a klubot és a magyar labdarúgást Európában"

Vezetőedzőnk elégedetten nyilatkozott a lefújást követően, Razvan Lucescu szerint lehet, hogy a következő hat Vidi-PAOK-ból hatot nyernének.

A MOL Vidi FC az októberi, görögországi meccset követően a Groupama Arénában is legyőzte a PAOK FC-t az Európa Ligában, együttesünk ezzel óriási lépett a továbbjutás és ezzel a kupatavasz megérése felé. Az 1-0-s találkozó lefújását követően a szokásos sajtótájékoztatón mindkét vezetőedző értékelt.

Marko Nikolics, a MOL Vidi FC vezetőedzője:

"Gratulálok a játékosaimnak, ismételten szép eredményt értek el egy jó meccsen - ez már a sokadik volt ebben a szezonban, és akkor az előző idényt, a Bordeaux kiejtését még nem is említettem. Méltóképpen képviseljük a Vidit és a magyar labdarúgást Európában. Külön köszönetet szeretnék mondani az egész orvosi stábnak és az erőnléti edzőnek, hiszen most már öt hónapja szinte folyamatosan heti kétszer játszunk nincsenek sérültjeink. Borzasztóan kemény ritmusban vagyunk. Szeretném megköszönni továbbá a kilátogató drukkereknek a biztatást, de megint csak azt tudom mondani, hogy sokukat szeretném látni vasárnap Mezőkövesden is. Ugyanezek a labdarúgók futnak majd ki ott is a pályára, ha ők nem érdemlik meg a szurkolást, akkor ki? A sorozat elején és azóta is többször elmondtam, hogy nem dísznek vagyunk itt, eredményeket szeretnénk elérni, ehhez mérten profi módon készülünk minden összecsapásra, a PAOK összes szezonbéli találkozóját láttam, ez természetesen a többi ellenfelünkkel is így volt. Nagyon nehéz egy ilyen kvalitású csapat ellen úgy lejátszani két meccset, hogy szinte helyzetbe se tudjanak kerülni, de nekünk sikerült, már sokadszor hoztunk le taktikailag szinte tökéletes meccset. Európában jellemzően az eddigi riválisaink papíron, az UEFA-ranglistán előkelőbb helyen vannak nálunk, magasabb költségvetéssel is rendelkeznek, nekünk pedig meg kellett találni a módját, hogy feléjük kerekedjünk. Néha jó pontrúgás, néha villámgyors kontra volt ennek a módja, mindig más. A meccs után az ünneplésre maradt ugyan energia - egy győzelem után erre mindig marad -, de három nap múlva már nehéz összecsapásunk lesz Mezőkövesden, arra is fel kell készülni. A BATE elleni meccsről még nem szeretnék beszélni, hiszen az említett vasárnapi meccset követően sok játékosunkra számítanak a válogatottban, előfordulhat, hogy hétfőn még ott lépnek pályára, szerdán pedig az Újpest elleni bajnoki következik. Azután még a Debrecennel is megmérkőzünk és csak akkor beszélhetünk majd a BATE elleni EL-meccsről, illetve a lehetséges továbbjutásról, ami ezzel együtt természetesen a célunk" - fogalmazott Marko Nikolics.

Razvan Lucescu, a PAOK FC vezetőedzője:

"Nehéz meccs volt, az egyik csapat birtokolta a labdát, a másik pedig fizikálisan, keményen futballozott. Sajnos a két mérkőzés alatt egyszer sem tudtuk feltörni őket. Az egyértelmű, hogy melyik volt a minőségibb együttes, melyik próbált igazán játszani és melyik volt az, amelyik előrevágott labdákkal operált. Az ellenfelünk egy helyzetet sem tudott kialakítani, de ők nyertek két meccset. Az eredmény őket igazolja. A fociban néha nem könnyű összehasonlítani a csapatokat, lehet, hogy ha van még hat meccsünk a Vidi ellen, mind a hatot megnyerjük. Persze a labdarúgásban időről időre előfordul, hogy olyan gárdákkal találkozol, amelyek csak védekeznek, de képtelen vagy mattolni őket. A játékosaim mai hozzáállásával elégedett voltam, mindenki megtett mindent, de a teljesítménnyel nem. A hazai találkozóra azt mondtam, az én hibám volt, nem jó üzenetet küldtem a csapat felé, a mai vereség azonban más. Egy dolog próbálkozni és egy másik sikerrel járni. Kiesés? Nem. Még nem estünk ki. Van hátra két mérkőzés, ha ők kikapnak mi nyerünk, továbbjuthatunk. Pelkas egyébként pihentetés miatt nem lépett ma pályára, az elmúlt időszakban nem igazán találta a formáját. Talán jobban is járt azzal, hogy kimaradt ebből. Nem szeretném egy labdarúgó hiányára kihegyezni a vereséget, hiszen több különböző futballistával is gyakoroltuk ugyanazokat a szituációkat. Ma azonban a Vidinél volt a momentum" - nyilatkozta Lucescu.

CÍMKÉK
Marko Nikolics 2018-2019 UEFA Európa Liga Vidi FC - PAOK FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek