hu en
2018. Október 31. 20:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molvidi.hu
Magabiztos továbbjutás a Vác ellen

Hangya találatával szereztünk vezetést, amit Zsolnai egy perccel később kiegyenlített, de Hodzic és Scsepovics góljai már a biztos továbbjutást jelentették a Magyar Kupában. 

Magyar Kupa, 2018-2019, 32 közé jutásért, 7. fordulóMeccs center 
1-3
(1-2)
Zsolnai 9
Vác FC:
Halasi -- Kákonyi, Varga (Csillag 63), Zsolnai (Mátyás 72), Murai, Pintér, Görgényi, Szabó (Durso 63), Búrány, Szekszárdi, Dlusztus
Hangya Szilveszter 8, Hodzic 30, Scsepovics 58
MOL Vidi FC:
Tujvel -- Tamás, Tóth Bence, Juhász (Vinícius 69), Hangya Szilveszter -- Huszti (Milanov 66), Hadzic, Berecz Zsombor, Kovács -- Hodzic (Nego 80), Scsepovics
2018.10.31. BudapestSzusza Ferenc StadionJátékvezetők: Pillók ÁdámBuzás BalázsMedovarszki János

Tizenegy hónappal azután, hogy az előző idényben a Vác meglepetésre kiejtett bennünket a Magyar Kupából, ismét megmérkőztünk az 1994-ben magyar bajnoki címet szerző alakulattal, ezúttal a 32 közé jutásért. A szerda esti találkozót - akárcsak a tavalyit - semleges helyszínen rendezték, ezúttal a Szusza Ferenc Stadion adott otthont az összecsapásnak. 

Váci helyzettel kezdődött a mérkőzés, a 2. percben Zsolnai szaladt el a jobb oldalon, majd visszafelé húzott és lőtt, a labda elzúgott a bal kapufa előtt. Ezután gyors gólváltás következett. A 8. percben Hangya életerős lövését nem tudta védeni a Vidi korábbi kapusa, Halasi Péter, ezzel megszereztük a vezetést (0-1). Nem egészen egy perccel később azonban már 1-1 állt az eredményjelzőn, ugyanis Murai elől Zsolnaihoz pattant a labda, aki átvette azt és 12 méterről laposan kilőtte a jobb alsót (1-1). 

A 19. percben Kovács passzát Hodzic lőtte fölé 15 méterről. Tíz perccel később ismét bosnyák támadónk került helyzetbe, ígéretes helyről azonban az oldalhálóba lőtt. A 30. percben viszont már nem hibázott Hodzic, egy elé pattant labdát öt méterről helyezett okosan a váci kapuba (1-2).

Ezzel nemcsak a vezetést, de első vidis gólját is megszerezte. A játékrész hátralevő részében is mi irányítottuk a mérkőzést, voltak szép támadásaink, de vagy az utolsó passzok voltak pontatlanok, vagy a váci védők tudtak tisztázni, így újabb gól nem született a szünetig. 

A játék képe a második félidőben sem sokat változott, magabiztosan őriztük az előnyünket, és újabb veszélyes támadásokat is kialakítottunk a váci kapu előtt. Az 58. percben Hangya remek beadását Scsepovics fejelte a kapuba (1-3).

Pár perccel később Hangya került gyanús körülmények között a földre a pályaválasztó váciak 16-osán belül, a játékvezető sípja azonban néma maradt. 

A 71. percben Tujvelnek kellett egy éles szögből leadott bombát bravúrral védenie, majd Zsolnai lőtt kapu fölé egy távoli szabadrúgást. Nem sokkal később Murai vett le egy passzt, majd Kákonyi elé került a labda, aki tolt rajta egyet és 20 méterről kevéssel a bal kapufa mellé lőtt. A 76. percben Hadzic 30 méterről lőtt kapura, a labda nem sokkal suhant el a felső léc fölött. A 82. percben Halasi védte óriási bravúrral Scsepovics bal alsó sarok felé tartó életerős löketét. Az utolsó percek is Vidi-fölénnyel teltek el, de újabb gólt már nem láthattak a nézők. 

Csapatunk továbbjutott a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek