hu en
2018. Október 30. 20:00  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
ELLENFÉL-LES
Az NB II tizenharmadik helyén álló Vác fogadja a Vidit a Magyar Kupában

Szeptember 16-án győzött utoljára a Pest megyei csapat.

Október 31-én 18 órai kezdettel a Szusza Ferenc Stadionban kerül sor a Magyar Kupa 2. főtáblás fordulójának Vác FC - MOL Vidi FC összecsapására, melyen az NB II 13. helyén tanyázó alakulat az OTP Bank Liga regnáló bajnokát fogadja.

Az eredményekre pillantva nincs igazán jó formában a hazai találkozóit általában a III. Kerületi TVE pályáján vívó gárda, hiszen a szeptember 16-án a Cegléd ellen megnyert találkozó óta 6 meccsen 4 pontot gyűjtöttek, bár az akkori 7. pozícióból még így is csak a 13. helyig süllyedtek. A legutóbbi meccsükre vasárnap került sor, az ETO Stadionban először Tóth Gergely találatával még vezettek, de aztán a hazaiak fordítani tudtak, hogy Murai a 90. minutumban 1 pontot végül mégis megmentsen Zoran Spisljak legénységének.

Az egalizáló váci játékosnak ez volt a 2. gólja a bajnokságban, amellyel majdnem házi gólkirály, mivel az éllovas Zsolnai 3-nál tart. Utóbbit egyébként eddig mindössze egyszer cserélték le a bajnokságban, így a kapus Halasi után a 2. legtöbbet foglalkoztatott váci játékos. Az 1000 percet még Dlusztus és Kákonyi érik el.

A 2017-es Vác-Vidi résztvevői közül Tóth Ferenc, Nagy Richárd, Gulyás Máté, Króner Martin és az idényt ugyan még Vácott kezdő, de még a nyáron a Vasasba igazoló Balajti Ádám - az NB II góllövőlista jelenlegi másodikja - biztosan nem lesznek bevethetőek ezúttal, mert már elhagyták a klubot.

A Vác FC a Magyar Kupa előző fordulójában a Vidihez hasonlóan szintén NB III-as riválissal, a Hódmezővásárhellyel mérkőzött és 3-1-re nyert, akkor az összeállítás az alábbi volt: Abu - Hegedűs, Durso, Varga Sz., Zsolnai, Lassú, Tóth G., Görgényi, Borvető, Nagy G., Dlusztus.

A felsoroltak közül Abu és Varga Szabolcs székesfehérvári születésűek, Lassú a nyáron a Vidi II-ből igazolt Vácra, de ott van a keretben a már említettt, bő évtizeddel ezelőtt klubunknál futballozó Halasi Péter is.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek