hu en
2018. Október 26. 15:32  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
STATISZTIKA
Anel Hadzic a PAOK elleni siker legjobbja

Az InStat futballelemző cég statisztikái szerint bosnyák középpályásunk nyújtotta a legjobb teljesítményt Görögországban. Statisztika.

2-0-s szaloniki sikerével együttesünk a csoportkör féltávjánál 3 ponttal, holtversenyben a második helyen áll a PAOK-BATE duóval az Európa Liga L csoportjában. A görögországi győzelem során az InStat futballelemző cég szerint Anel Hadzic nyújtotta a legjobb teljesítményt nemcsak a Vidiből, de az egész mezőnyben.

Hatan is a legjobb PAOK-os előtt

A görögök legmagasabb értékszámát a balszélső Omar El Kaddouri kapta, aki 268-as index-szel zárt. Ennél nem kevesebb mint 6 (!) játékosunk is jobb pontszámot kapott az InStattól.

Ahogy a bevezetőben is említettük, a legjobb Anel Hadzic lett, aki 313-as indexet érdemelt ki, de ott van az élbolyban Georgi Milanov (277), Stopira (275), Vinícius Paulo (274), Fiola Attila (272) és Kovácsik Ádám (270) is.

Hadzic értékszáma egyébként az első, amely nemzetközi kupameccseink során átlépi a 300-as határt, így jelenleg ő a csapat rekordere ebben a tekintetben.

Hadzic: szinte tökéletes

A rekord felállítása nem véletlen: középpályásunk már-már tökéletes meccset hozott le a PAOK ellen. Összesen 51-szer avatkozott játékba és ebből 43-szor sikeresen tette ezt (azaz például pontos passzt adott, párharcot nyert, labdát szerzett), 22 passzából 18 társhoz érkezett (1/1 kulcspasszal), 12 párharcból 10-et nyert, a levegőben mindhárom párbaját megoldotta. Szerelni 4-szer kísérelt meg és mindannyiszor el is érte célját.

A fentiek mellett mindenképpen érdemes megemlíteni 10 labdaszerzését, de ebben a kategóriában nemcsak ő nyújtott kiemelkedőt, hanem a teljes védelmünk dicsérhető: a Fiola-Juhász-Vinícius-Stopira sor Hadziccsal együtt 46 (!) labdszerzést könyvelhet el. Az előrejátékban kulcsfontosságú szélsőhátvédeink ráadásul kiválóan is passzoltak: Stopira 22/25-ös rátával, Fiola 20/22-vel végzett.

Nemcsak a védők nyújtottak kiemelkedőt

A középpályások és a támadók természetesen hasonlóan remek teljesítményt nyújtottak, mint védelmünk. Georgi Milanov például gólt nem lőtt és gólpasszt ugyan nem adott, de összességében 62 szituációból 44-szer is sikerrel oldotta meg feladatát, miközben 28 passzkísérletből 20 volt sikeres, amiben egy kulcspassz is benne foglaltatik. Az ezúttal a középpályán játszó és gyakran előre mozgó Loic Nego 4 kulcspasszal kísérletezett a meccsen és 3 ebből pontos volt, közte a Husztinak adott assziszttal. Marko Scsepovics 20 passzkísérletből 17-szer társat talált.

A cserék is hozzátettek

Marko Nikolics vezetőedző a 73. percben Kovács Istvánt, a 79.-ben Boban Nikolovot cserélte be és ennyi idő is elég volt számukra, hogy hozzátegyenek a sikerhez: előbbi 10/11 szituációt oldott meg helyesen, mind az 5 passza pontos volt, közte egy kulcspasszal, míg Nikolov 6-ból 5-ször sikerrel avatkozott játékba és mindkét szerelési kísérletét sikeresen vitte véghez.

Kovács István: 30!

A 73. minutumban pályára lépő 26 éves középpályásunk nemcsak a sikert, hanem egy kerek jubileumot is ünnepelhetett csütörtökön, hiszen ez volt a 30. nemzetközi kupa-összecsapás, amelyet a Vidi színeiben játszott.

CÍMKÉK
2018-2019 UEFA Európa Liga PAOK FC - Vidi FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek