hu en
2018. Október 25. 23:59  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ
Marko Nikolics: "Taktikailag tökéletes meccset játszottunk"

A két vezetőedző értékelte a PAOK-Vidi összecsapást.

Nagyon magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott Görögországban, a PAOK otthonában csapatunk, a megszerzett három ponttal holtversenyben feljöttünk a csoport második helyére. A lefújást követően a sajtótájékoztatón Marko Nikolics, illetve kollégája, a hazaiak vezetőedzője, Razvan Lucescu is értékelte a látottakat.

"Köszönöm a szurkolóknak a támogatást és a csapatnak a kiváló hozzáállást és játékot. Ugy érzem, jó meccset játszottunk egy erős együttessel, amely magas színvonalat képvisel. Három-négy játékosuk hiányzott az alapcsapatból, de később beálltak, és azt is kezelni tudtuk, amikor már pályán voltak. A meccs előtt is azt mondtam, hogy nem elégedhetünk meg azzal, hogy itt vagyunk, eredményeket szeretnénk elérni, és ezt most meg is mutattuk. A Vidi játékosai taktikailag tökéletesen futballoztak, fegyelmezettek voltak, igazi harcosok, a PAOK-nak pedig száz százalékos ziccere nem is akadt. Az ilyen találkozókért küzdöttük át magunkat négy selejtezőkörön a nyár folyamán, azért vagyunk itt, hogy eredményeket érjünk el és ez a mai napon sikerült is. A csoportkör féltávjánál a Chelsea egyértelmű favorit, a másik három gárdának pedig egyaránt három-három pontja van, még bármi megtörténhet. Nincs időnk ünnepelni, vasárnap már bajnoki vár ránk, holott hajnali 4 óra körül érünk vissza Budapestre. Ami a november 8-i visszavágót illeti, a mostaninál is sokkal nehezebb dolgunk lesz, hiszen a görögök most már ismerik a játékunkat, a játékstílusunkat, egészen biztosan teljesen más mérkőzés lesz. Azt, hogy ez volt-e az eddigi legjobb meccsünk, amióta a klubnál vagyok, nem tudom megválaszolni, egyrészt mert már számos jó összecsapáson túl vagyunk - a Honvéd ellen megnyert, bajnoki címet hozó meccsen, vagy épp a Ludogorets és a Malmö kiejtésén, a Chelsea elleni szoros vereségen -, másrészt mert ennek a történetnek még nincs vége, továbbra is én vagyok a vezetőedző, így nem tudok mérleget vonni" - fogalmazott Marko Nikolics.

"Nagyon rosszul játszottunk, a hozzáállásunk teljesen hibás volt. Nem koncentráltunk tökéletesen, talán túl magabiztosak voltunk. Ez teljes mértékben az én felelősségem, más üzenetet kellett volna küldeni a csapat felé a meccsel kapcsolatban. Ami az összeállításunkat illeti, nem számíthattam minden labdarúgóra, de valószínűleg változtatnom kellett volna a rotáción. A középhátvédeket nem tudom hibáztatni, néha rontanak, máskor tökéletes meccset hoznak le, felesleges 1-2 játékosra kihegyezni a felelősséget, amikor az egész csapat rosszul játszott. A Vidi nagyon szervezett volt védekezésben, remek csapatról van szó. Nem tudtunk felállni a kapott gól után, egy játékosunk sem akadt, aki a vendégkaputól 25-30 méteren belül jó megoldást választott volna. Ismétlem, minden probléma a mentalitásból, a hozzáállásból fakadt" - nyilatkozta Razvan Lucescu, a PAOK vezetőedzője.

CÍMKÉK
Marko Nikolics 2018-2019 UEFA Európa Liga PAOK FC - Vidi FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek