hu en
2018. Október 25. 23:00  -  Molvidi.hu   -   Fotó: molvidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Bevettük Szalonikit - kétgólos győzelem a PAOK ellen

Az első félidőben Huszti és Stopira találtak be, meg is tartottuk az előnyünket, teljesen nyílttá téve a továbbjutásért vívott harcot az L csoportban.

Az Európa Liga csoportkörének harmadik mérkőzésén Szalonikben lépett pályára csapatunk. Nagyjából 22 ezer   néző előtt kezdődött az összecsapás, a vendégszektorban 100 Vidi-szurkoló foglalt helyet. A PAOK szokásos hazai szerelésében, fekete-fehérben lépett pályára, mi kék mezben, fehér nadrágban és kék sportszárban, azaz az idei harmadik számú garnitúránkban.

Az első izgalmas szituációra a 7. percig kellett várni, amikor egy hátratett labdát Kovácsik egészen a gólvonalig engedett, és az utolsó pillanatban rúgta el a letámadó Karelis elől. A 12. percben váratlanul megszereztük a vezetést: egy bedobás után Nego ment le az alapvonalig, laposan középre gurított, az érkező Huszti pedig közelről a kapuba passzolt (0-1).

10 perccel később Huszti ívelt a bal szélről a hosszún üresen lévő Negohoz, aki kapásból nem találta el 14 méterről jól a labdát. Újabb 10 perc elteltével Fiola előbb nagyot mentett becsúszva a 16-osunkon belül, majd fél perccel később már az ellenfél kapuja előtt került nagy helyzetbe, de lövés helyett a passzt választotta, és nem ez volt a jó megoldás. A kontra végén a hazaiak kerültek helyzetbe, de nem sikerült betalálniuk. A PAOK próbálkozott, de nem találtak rést a védelmünkön, nagyszerűen zártunk hátul, egy átlövéssel jártak legközelebb a kapunkhoz, amit Kovácsik nagyon magabiztosan hatástalanított. Előtte azonban jött az újabb hidegzuhany a görögöknek: egy szögletet Milanov pöckölt Husztinak, aki remekül adott középre, Stopira pedig védhetetlenül fejelt a hálóba (0-2).

Szünetre tehát kétgólos Vidi-előnnyel mentek a csapatok.

A második játékrész elején El Kaddouri vette 12 méterről, a bal szélről célba a kapunkat, de mellé ment a labda.  Az 54. percben egy elveszettnek tűnő labdára startolt rá Scsepovics és hatalmas sprintet kivágva meg is szerezte azt, a vele együtt visszaérő Valera aztán véleményes helyzetben szerelte, a játékvezető továbbot intett.

Rendkívül magabiztosan játszottunk, a hazaiak cserékkel próbáltak frissíteni, pályára lépett Prijovic és Biseswar is, de csak néhány lehetőségig jutottak. A 75. percben Valera lövését védte bravúrral Kovácsik, a végén pedig még egy gólt szerezhettünk volna, Hodzic ziccere maradt ki. A négyperces hosszabbításban Kovácsik ismét hatalmasat hárított, az állás nem változott. 2-0-ra győztünk Szalonikiben, így három kör után három hárompontos csapat pályázik az L csoport második helyére. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek