hu en
2018. Október 22. 01:39  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molvidi.hu
Háromgólos vereség a Pápa otthonában

Második csapatunk sok helyzetet dolgozott (és hagyott) ki a Pápa vendégeként, azonban a második félidőben 9 főre fogyatkoztunk, és végül pont nélkül tértünk haza.

NB III Nyugati csoport, 2018-2019, Őszi szezon, 11. fordulóMeccs center 
3-0
(2-0)
Szabó 33, Ivancsics 42, Szabó 90
Pápai Perutz FC:
Sánta -- Nagy, Jurik (Szabó 67), Szabó, Szénási, Ivancsics, Dóczi, Iványi (Havasi 67), Bohner, Somogyi, Böröczky (Benecz 76)

MOL Vidi FC II:
Hársfalvi -- Zeke Márió, Tajti Balázs József, Pápai, Kristán (Laczkó 60), Komódi, Galacs Erik (Vastag 68), Lencsés, Tarnóczi, Tamás Olivér (Horváth 60), Kojnok
2018.10.21. PápaPerutz StadionJátékvezetők: Görög MárióVörös DánielRévész Csilla

10 fordulót követően a legtöbb döntetlent a Pápa játszotta az NB III Nyugati csoportjában - 2 győzelem és 2 vereség mellett 6 iksz szerepelt a Pápa neve mellett a tabellán. A Vidi II legutóbb a PAFC II-t győzte le Elvir Hadzic 92. percben szerzett találatával. Ezúttal azonban Hársfalvi Andráson kívül nem szerepelt visszajátszó futballista Tímár Krisztián csapatában, ráadásul betegség miatt az NB III-as együttesünk egyik legrutinosabb játékosa, Takács Martin is hiányzott. A 17 esztendős Tamás Olivér ezen a találkozón debütált az NB III-ban.

A fehérvári fiatalok kezdték jobban a meccset, az első 20 percben Galacs Erik kétszer is farkasszemet nézhetett a pápai kapussal, de mindkétszer kimaradt a ziccer, ugyanúgy mint a 23. percben, amikor Pápai hibázott nagy helyzetben. Aztán ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a 33. percben ugyanis egy hazai sarokrúgást követően Szabó használta ki védelmünk bizonytalanságát, és közelről a kapunkba juttatta a labdát (1-0). A félidő vége előtt pár perccel egy előre ívelt labdára szaladt ki Hársfalvi 20 méterre a kapujától, azonban nem találta el jól a labdát, amely Ivancsics elé került, a nagy élvonalbeli rutinnal rendelkező játékos pedig higgadtan emelt az üresen maradt kapuba (2-0).

Fordulás után rövid idő alatt 9 főre fogyatkoztunk, előbb Komódi, majd néhány perc elteltével Pápai kapta meg a második sárga lapját. Pápai ráadásul a 16-osunkon belül szabálytalankodott ellenfelével, így a Pápa 11-eshez jutott, de Szabó lövését bravúrral védte Hársfalvi. Meglepő módon a kettős emberelőnyben játszó hazai csapat nem igazán tudta két vállra fektetni a Vidi II-t, sőt a csereként pályára lépő Horváth és a legutóbbi három bajnokin három gólt szerző védőnk, Lencsés Balázs is közel járt a gólszerzéshez, előbb azonban a pápai kapus védett nagyot, Lencsés fejesénél pedig a felső léc segített a Pápának. A hazai együttesben csereként pályára lépett a Vidi II korábbi NB III-as gólkirálya, Havasi Dániel is, aki a 82. percben nagy helyzetben a jobb kapufát találta telibe.

A 90. percben aztán egy újabb fehérvári védelmi hibát kihasználva Szabó beállította a 3-0-ás végeredményt egy olyan találkozón, melyen ha 0-0-nál jobban használja ki fiatal együttesünk a gólhelyzeteket, akkor könnyen fordított eredmény is születhetett volna.

A Vidi II vasárnap délben a Nagykanizsát látja vendégül Sóstón.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek