hu en
2018. Október 05. 17:59  -  Molvidi.hu   -   Fotó: molvidi.hu
EURÓPA LIGA
Az angol sajtó is elismerően írt a Vidiről

Az egykori angol válogatott játékos és szövetségi kapitány Glenn Hoddle-től óriási dicséretet kapott Marko Nikolics csapata.

Ahogy azt minden bizonnyal minden szurkolónk tudja, együttesünk hősies küzdelemben, helyzeteket is kialakítva szűk, 1-0-s vereséget szenvedett a világsztárokkal teletűzdelt Chelsea FC-től. Teljesítményünket az angol sajtó is elismeri.

Éppen, hogy teljesítette a feladatot a Chelsea

Szinte minden ismert médium "szűk győzelemként" aposztrofálja az összecsapást, a The Guardian pedig mind online, mind nyomtatott verziójában a "makacs" jelzőt alkalmazza együttesünkre, hozzátéve, kemény védekezést láthattak a MOL Vidi FC-től. A neves portál azt is említi, hogy az idő múlásával Marko Nikolics legénysége egyre inkább hihetett a papírforma felborításában és Maurizio Sarri részéről bóknak vehető, hogy kénytelen volt beállítani Eden Hazardot - akinek a játéka egyébként nem vezetett a hazaiak játékának javulásához.

A The Times nyomtatott verziójának tudósításában kiemelte, hogy vezetőedzőnk, Marko Nikolics a sajtótájékoztató végeztével tapsot kapott az újságíróktól.

A legnagyobb dicséretet a Vidi ugyanakkor a Tottenham angol válogatott legendájától, a Chelsea-nél is megforduló, edzőként az angol nemzeti csapatot is irányító Glenn Hoddle-től kapta, aki így fogalmazott:

"A Vidi kitűnő volt. A Chelsea éppen, hogy teljesítette a feladatot. Nem játszottak jól. Nem tudták darabjaira bontani a Vidit, de Fábregas szép labdát adott és Morata jól fejezte be az akciót."

A The Independent felidézi, hogy a mérkőzés előtt számos olyan hangot lehetett hallani, hogy a Chelsea-nek tanácsosabb volna a fiatalokat - Ampadut vagy Hudson-Odoit - játszatni, ám a Vidi kemény játéka igazolta Sarri döntésének helyességét a kihagyásukról.

A Daily Mirror 5 pontban szedte össze a mérkőzés tanulságait, a 4.-ben pedig felhívja a figyelmet, hogy bár a Chelsea-t az egész Európa Liga favoritjának tartják a fogadóirodák, a PAOK és a Vidi elleni meccsen kiderült, hogy ez semmiképpen sem lesz könnyű séta.

"A magyarok nem fogják megnyerni a sorozatot, de jobb csapat, mint amilyennek néhány kivételtől eltekintve őket tartották a meccset megelőzően" - írják.

A WhoScorednál Nego a Vidi legjobbja

Végezetül pedig tekintsünk rá a játékosok értékelésével foglalkozó WhoScored.com oldal pontszámaira. Online közvetítésünkben azt már kiemeltük, hogy az első játékrész végén a MOL Vidi FC átlaga magasabb volt, mint a Chelsea-é és bár ez a végére az eredmény tükrében természetesen megfordult, így sem vallottunk szégyent.

A hazaiak végül 7,15-ös átlaggal fejezték be az összecsapást, míg a mieink 6,54-et kaptak. A meccs embere Willian lett (8), a Vidiből pedig a több helyzetet is kialakító Loic Nego zárt a legjobb értékeléssel, 7,3-mal, amely egyébként a teljes mezőny 6. legmagasabb száma. Fiola Attila és Vinícius Paulo szintén elérték a meglehetősen pozitívnak tekinthető 7-es határt, Juhász Roland és Stopira pedig mindössze egy tizeddel maradtak le róla.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek