hu en
2018. Szeptember 21. 14:00  -  Molvidi.hu   -   Fotó: molvidi.hu
Danko Lazovics távozik a Viditől

A 35 éves szerb támadó befejezte profi labdarúgó-karrierjét.

Ahogyan azt korábban jeleztük, Danko Lazovics úgy döntött, hogy visszavonul a labdarúgástól. Klubunk tiszteletben tartotta a támadó döntését, és a hátralévő adminisztratív lépések lezárultával kijelenthető, hogy a szerb válogatott labdarúgó távozott a MOL Vidi FC-től.

Danko 2016 júniusában érkezett a Vidihez, az elmúlt több mint 2 évben összesen 80 tétmérkőzésen lépett pályára, melyeken 29 gólt szerzett és 29 gólpasszt adott. Első szezonjában az NB I legjobb játékosának választották, második idényében pedig a csapat legeredményesebb labdarúgója volt a bajnokságban. Egy aranyérmet és egy ezüstérmet szerzett piros-kékben, tavaly az Európa Liga rájátszásáig, idén a Banokok Ligája rájátszásáig és az Európa Liga csoportköréig menetelt együttesünkkel. 

"Köszönettel tartozom a Vidinek, amely lehetőséget adott nekem a folytatásra, de úgy érzem, ez a megfelelő pillanat arra, hogy befejezzem a pályafutásomat. Semmi nem tudja majd pótolni teljes egészében a játékot, amelyet annyira szeretek, de úgy érzem, új kaland vár most rám. Szeretném megköszönni az összes csapattársamnak az együtt töltött időt és a remek edzőimnek is, akiktől megtiszteltetés volt tanulni. Mindenképpen meg szeretném köszönni a szurkolóknak is, akik támogattak engem az elmúlt két évben. Nem utolsósorban, nagy köszönet jár az összes Vidi-munkatársnak is, akik a csapat mellett dolgoznak!” - köszönt el a klubtól Danko Lazovics.

"Váratlan volt Danko döntése, sem a csapat, sem én nem készülhettünk fel rá. Vasárnap délután beszéltünk telefonon, majd hétfőn reggel személyesen is találkoztunk. Ami magyarázatot adott erre a lépésre, vagyis hogy jól meggondolva a dolgokat, a családjával egyeztetve arra jutott, hogy felhagy a játékkal, elfogadtam. Korrektül megbeszéltük a helyzetet, ahogy korábban is mindig. Döntése hátteréről azonban őt kell kérdezni, biztos vagyok benne, hogyha Danko szeretne ezzel kapcsolatban bővebben megszólalni, akkor ezt megteszi majd a közeljövőben. Azt viszont elképesztő volt olvasni, micsoda találgatások jelentek meg itt-ott, ezeknél sokkal egyszerűbb dologról van szó. Nagyon sajnálom, hogy akkor, amikor az év játékosának választották, vagy a bajnokcsapatunk házi gólkirálya volt, akkor nem foglalkoztak vele ennyit, mint most... A csapat egyik meghatározó játékosa távozik, óriási szerepe volt a bajnoki címben és az Európa Liga-csoportkörbe jutásban. Fantasztikus sikereket értünk el együtt, hiányozni fog a pályáról, ezzel azonban egy új helyzet is adódik néhány játékosunk előtt. Előtérbe kerülhetnek, sőt vezérré léphetnek elő. Sokat adott az elmúlt több mint két évben a Vidinek Danko, de sokat is kapott a klubtól. Köszönöm, amit a Vidiért tett, sikerekben gazdag civil életet kívánok neki!" - mondta Kovács Zoltán sportigazgató.

Danko Lazovicsnak az alábbi videóval is köszönjük a klubért végzett munkáját és sok sikert kívánunk neki a továbbiakra!

CÍMKÉK
Danko Lazovics
Hírek
InStat - Nego a szezon, Vinícius a tavasz csapatában STATISZTIKA @ 2019. Május 21.

Pátkai Máté DVSC elleni, március végi meccsére kapott pontszáma lett a legmagasabb a védekező középpályások között; Juhász a középhátvédek, Nego a jobbszélsők közül szerepelt a legtöbbször a forduló csapatában.

2018 őszének mérföldkövei STATISZTIKA @ 2019. Január 06.

A MOL Vidi FC csapata és játékosai együtt és külön-külön is szép mérföldkövekhez értek a 2018-19-es idény első felében, ezeket gyűjtöttük csokorba.

Visszapillantó 2018 - SZEPTEMBER: a bombagólok meccsén döntetlen a Ferencvárossal 2018. December 28.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. 2018 szeptemberében emlékezetes meccsen játszottunk 2-2-t a zöld-fehérek otthonában.

Visszapillantó 2018 - MÁRCIUS: Danko-dupla, kiütöttük a Diósgyőrt 2018. December 22.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. 2018 márciusában 4-1-re vertük a miskolci együttest.

Visszapillantó 2018 - FEBRUÁR: hazai sikerrel kezdtük a tavaszi szezont 2018. December 21.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. 2018 februárjában a Vasas ellen győztünk Felcsúton.

Visszapillantó 2018 - JANUÁR: győzelem a német Wuppertaler ellen 2018. December 20.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. 2018 januárjában Spanyolországban edzőtáboroztunk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek