hu en
2018. Szeptember 03. 12:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molvidi.hu
HLSZ Díjátadó Gála: Marko Nikolics a legjobb edző, Kovácsik Ádám a legjobb kapus

Az év csapatába öt Vidi-játékos került be.

Hétfő délelőtt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezték a 28. HLSZ Díjátadó Gálát. Összesen nyolc kategóriában hirdették ki a győztesek és a dobogós helyezettek névsorát; a 2017/2018-as bajnoki év legjobb férfi és női kapusait, a legjobb férfi és női mezőnyjátékosait, a legjobb külföldön játszó férfi játékosokat, a legjobb másodosztályban szereplő férfi játékosokat, a legjobb 21 éven aluli férfi játékosokat, valamint a férfi bajnokság legjobb vezetőedzőit díjazták.

A tavalyi évhez hasonlóan az idény „legjobb 11-ét” is megválasztották. Az álomcsapatba a bajnok Vidi öt, a Ferencváros négy, a Bp. Honvéd pedig két játékost delegált.

A férfi kategóriák díjazottjai

A legjobb kapus kategóriában:
I. Kovácsik Ádám (MOL Vidi FC), II. Dibusz Dénes (FTC), III. Király Gábor (Swietelsky Haladás).

A legjobb mezőnyjátékos kategóriában:
I. Lanzafame, Davide (Budapest Honvéd FC), II. Varga Roland (FTC), III. Juhász Roland (MOL Vidi FC).

A legjobb 21 éven aluli játékos kategóriában:
I. Gazdag Dániel (Budapest Honvéd FC), II. Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg), III. Kiss Tamás (Swietelsky Haladás).

A legjobb vezetőedző kategóriában:
I. Nikolics, Marko (MOL Vidi FC), II. Horváth Ferenc (Balmaz Kamilla Gyógyfürdő), III. Csertői Aurél (Paksi FC).

A legjobb külföldön futballozó játékos kategóriában:
I. Gulácsi Péter (RB Salzburg), II. Nikolics Nemanja (Chicago Fire SC), III. Kádár Tamás (Dinamo Kijev).

A legjobb másodosztályban szereplő játékos kategóriában:
I. Lencse László (MTK Budapest), II. Vass Patrik (MTK Budapest) és Birtalan Botond (Békéscsaba 1912 Előre), III. Kanta József (MTK Budapest).

Az év Legjobb Tizenegye (4–3–3-as felállásban):
Kovácsik Ádám (MOL Vidi FC) – Juhász Roland (MOL Vidi FC), Loic Nego (MOL Vidi FC), Blazic Miha (FTC), Stopira (MOL Vidi FC) – Pátkai Máté (MOL Vidi FC), Gorriaran Fernando (FTC), Gazdag Dániel (Bp. Honvéd FC) – Lanzafame Davide (Bp. Honvéd FC), Varga Roland (FTC), Böde Dániel (FTC).

A női kategóriák díjazottjai

A legjobb kapus kategóriában:
I. Szőcs Réka (MTK Hungária FC), II. Bíró Barbara (Viktória FC Szombathely), III. Németh Júlia (FTC).

A legjobb mezőnyjátékos kategóriában:
I. Turányi Lilla (MTK Hungária FC), II. Csiszár Henrietta (Bayer Leverkusen), III. Fenyvesi Evelin (FTC).

Vezetőedzőnk, Marko Nikolcs személyesen nem tudott jelen lenni a gálán, de a következőket mondta, miután megtudta a szavazás eredményét.
"Természetesen szeretném megköszönni a szavazatokat. Úgy gondolom, hogy ez az elismerés nem egy személyben nekem szól, hanem az edzőkollégáknak, az orvosi csapatnak, a technikai stábnak és a csapatnak is. Bízom benne, hogy hazai szinten ugyanilyen sikeresek leszünk ebben a szezonban is, ősszel pedig folytatjuk jó szereplésünk Európában."

"A HLSZ Díjátadó Gálán remekül szerepelt a Vidi, ez is egyfajta visszajelzése annak, hogy nagyszerű szezon van mögöttünk. Számomra azért van különös jelentősége ennek a díjnak, mert itt a játékostársak szavazatai alapján alakul ki a végső sorrend. Emiatt pedig talán ez a legértékesebb elismerés, amit labdarúgó kaphat. Bízom benne, hogy a jövőben is hasonlóan jól fog a Vidi szerepelni ezen a díjátadón" - fogalmazott Juhász Roland, aki a harmadik legjobb mezőnyjátékos lett, és az év csapatába is bekerült, emellett pedig a HLSZ elnöke is.

"Nagy öröm számomra, hogy zsinórban másodszor is én lettem az év kapusa a HLSZ-nél, ami azt jelenti, hogy a játékostársak választottak engem a legjobbnak, ez pedig minden elismerésnél többet jelent. Természetesen az érdem nem egyedül az enyém, hanem a csapattársaké és a szakmai stábé is, akiknek ezúton is szeretnék köszönetet mondani. Külön öröm, hogy idén a bajnoki címet is sikerült megszereznünk, emellett pedig a nemzetközi kupában is nagyszerűen menetelünk, ezekben a napokban pedig a válogatottal készülhetek a szeptemberi tétmeccsekre, úgyhogy nincs okom a panaszra, remélem, hasonlóan sikeres lesz a szezon folytatása is" - árulta el honlapunknak Kovácsik Ádám.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek