hu en
2018. Augusztus 07. 10:00  -  Molvidi.hu   -   Fotó: molvidi.hu
Uwe Rösler: "Kemény párharc előtt állunk"

A hazaiak német vezetőedzője szerint csapatunk fantasztikusan védekezett a Ludogorets ellen.

Bár néhány kérdésre szűkszavúan válaszolt, alapvetően kedélyes sajtótájékoztatót tartott a Malmö FF német mestere, Uwe Rösler az esti mérkőzés előtt. A kék-fehérek vezetőedzője magabiztosan, de kellő óvatosággal várja a Vidi elleni találkozót.

Mit lehet tudni a Vidi FC-ről?

Nagyon jó barátom, Thomas Doll, aki a Ferencváros edzője, mindent elmondott nekem a Vidiről. A magyar bajnokról van szó, megfelelő európai tapasztalattal. A Ludogorets ellen fantasztikusan védekeztek, megérdemlik, hogy itt vannak. De, mi is megérdemeljük azt, hogy idáig jutottunk, szóval ötven-ötven százalékot adok most mindkét csapatnak. Most itthon kezdünk, ez fejben kicsit más helyzetet idéz elő, de ami biztos, hogy kemény párharc előtt állunk. Nagyon szervezett csapat az ellenfelünk, annyi biztos.

Hogy áll a keret kedd estére?

Elég jól.

Mit lehet tudni Strandberg sérüléséről?

Este döntünk a játékáról.

Úgy gondolja, hogy a Vidi erősebb csapat, mint a Kolozsvár?

Aki idáig eljut, az biztosan minőségi csapat, hiszen minden körben emelkedik a színvonal. A CFR is jó csapat, de a Vidi is, nem lenne illő osztályoznom őket, vagy valamelyiket a másik fölé emelni. Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy bárkit lebecsüljünk, de jó formában, magabiztosan várjuk a találkozót. Jól kell használnunk a labdát, a fontos pillanatokban jó döntéseket kell hoznunk a Vidi kapuja előtt. Valamivel frissebbek a játékosok, fontos volt, hogy ne lépjünk pályára a hétvégén. Bízom benne, hogy valamivel tempósabb játékot mutatunk majd, mint eddig. Fontos lesz a szurkolók biztatása is, aki még nem vett jegyet, az siessen, mert csak hétfőn eladtunk hatezer belépőt.

Ha idegenben kezdene a csapata, védekezőbb felfogásban lépnének pályára, mint így?

Amikor elkészítjük a terveket a meccsekre, akkor mindig elemezzük az ellenfelet, elemezzük azt, hogy hol tartunk. Az előző meccsünkön az első félidőben azt éreztem, a játékosokban felmerült, hogy nekünk itt veszítenivalónk van, ki is hagytunk egy nagy helyzetet, de aztán sikerült rendeznünk a sorokat. Egy olyan eredményt kell elérnünk, ami jó alap lesz a magyarországi visszavágóhoz. Természetesen nyerni szeretnénk, ehhez helyzeteket kell majd kialakítanunk. Amióta itt vagyok, azt szűrtem le, hogy nekünk több helyzet kell a gólhoz, ez egyáltalán nem lesz könnyű a Vidi ellen, ahol minden játékos pontosan tudja, hogy mi a feladata. Szervezettek mezőnyben és a pontrúgásoknál is, és nagyon veszélyesen kontráznak. Kicsit más stílust képviselnek, mint a CFR, ezért nekünk nagyon okosan kell bánnunk a labdával, amikor nálunk van. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek