hu en
2018. Augusztus 07. 02:00  -  Molvidi.hu   -   Fotó: molvidi.hu
Marko Nikolics: "A nagy dolgokat sosem adják könnyen"

Vezetőedzőnk bízik abban, hogy a csapat újabb nagy lépést tesz az álmaink felé.

Svéd és magyar újságírók is kíváncsiak voltak Anel Hadzic és Marko Nikolics sajtótájékoztatójára hétfő este Malmőben. A kérdések nagy részét természetesen vezetőedzőnk kapta, szóba került a svéd válogatott teljesítménye, Thomas Doll, valamint egy négy évvel ezelőtti 3-3-as barátságos mérkőzés is. Kérdések és válaszok:

Mit vár a kedd esti meccstől, hogyan készült a csapat?

Büszkék vagyunk, hogy Magyarországot képviselhetjük ebben a sorozatban. Egy nagyon jó csapat ellen játszunk kedden, de ahogy korábban is mondtam, senki nem veheti el tőlünk, hogy nagyot álmodjunk. Mindent megteszünk, hogy ez az álom folytatódjon. Egy jó stadionban, jó ellenfél ellen, jó meccset várok. Tiszteljük a Malmö együttesét, de hiszünk magunkban, készen állunk a mérkőzésre.

Van eltiltott, vagy sérült a csapatban?

Van egy eltiltott játékosunk (Huszti Szabolcs – szerk.), de ez hivatalos információ, mindenki tudhatta eddig is. Rajta kívül mindenki készen áll a meccsre.

Uwe Röslertől, a Malmö vezetőedzőjétől megtudhattuk, hogy barátjától, Thomas Dolltól sok információt kapott a Vidiről. Ön szerint tudott a Ferencváros vezetőedzője meglepő dolgokkal szolgálni a csapatról?

Nem is tudom hogyan kéne válaszolnom erre a kérdésre. Ami azt illeti, a 21. században igazság szerint szinte minden meccset lehet nézni különböző technológiák segítségével, így nagy titkok nincsenek. A Malmö egy komoly csapat, biztosan komoly kutatómunkát végzett a játékunkat illetően. De ezt mi is megtettük velük kapcsolatban.

Van személyes tapasztalata korábbról a Malmöről vagy a svéd futballról?

A svéd válogatott nagy sztárok nélkül is jó eredményt ért el, csapatként remekül futballoztak. A Malmö egy nagy klub, négy éve a Partizan edzőjeként Belgrádban játszottunk egy barátságot meccset egymással a BL-selejtezők előtt, akkor 3-3-as eredmény született. Akkor meg Age Hareide volt az edző, nagyon jó kis meccset játszottunk és utána mindkét csapat jól szerepelt Európában. A hazai csapat szép stadionban játszik, jó szurkolóik és játékosaik vannak, de ne felejtsük, nálunk is vannak tapasztalt játékosok, akik meccsek százait játszották tömött lelátók előtt. Se a stábnak, se a keret tagjainak nem lesz semmi szokatlan a szerda estében. Szép kihívás előtt állunk, nem lesz könnyű meccs, de hiszek a csapatomban, hiszek abban, hogy készen állunk erre a mérkőzésre. Nagy lépést kell tennünk az álmainkért Malmőben, de a sportban – és amúgy az életben is – nincs olyan, hogy a nagy dolgokat könnyen adják.

Kit tart a legjobb játékosnak a Malmö keretében?

Nem szokásom egyénileg kitérni a saját és az ellenfél játékosaira, hiszen tiszteljük az egész csapatot. De, ha már erre vonatkozott a kérdés, Rosenberget a maga tapasztalatával megemlíthetem, ő ebben a korban is top minőséget képvisel. Rajta kívül persze vannak a keretben izlandi, dán és svéd válogatott játékosok is, szóval egy remek csapatról van szó. Teljesen más mérkőzést várok most, mint a Ludogorets ellen. Nem igazán hasonlit egymásra a bolgár és a svéd csapat stílusa.

Most is aláírná a korábban említett 3-3-as végeredményt?

Nyerni szeretnénk, nem a döntetlenért jövünk. Persze bármelyik mérkőzés alakulhat úgy, hogy végül egy 3-3-at, vagy akár egy 1-1-es döntetlent is jó eredménynek könyvelhetünk el. De milyen üzenet lenne az a játékosaim felé, ha most azt mondanám, hogy jó a 3-3-as döntetlen?

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek