hu en
2018. Július 28. 22:30  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Döntetlen a Paks ellen

Simon András találatát ikertestvére, Ádám öngóljával egyenlítettük ki.

OTP Bank Liga NB I, 2018-2019, Őszi szezon, 2. fordulóMeccs center 
1-1
(1-1)
Simon (ög) 29
MOL Vidi FC:
Kovácsik -- Tamás, Fiola, Juhász, Nego -- Pátkai (Sós Bence 89), Varga, Kovács, Nikolov (Huszti 68) -- Stefan Scsepovics (Scsepovics 68), Lazovics
Simon 23
Paksi FC:
Nagy -- Gévay, Haraszti, Papp, Bertus, Szabó, Bartha (Hahn 63), Simon, Kulcsár, Simon (Horváth 73), Lenzsér
2018.07.28. FelcsútPancho Aréna24 fok, felhős1058 nézőJátékvezetők: Solymosi PéterSzert BalázsHuszár BalázsKirály KrisztiánSzilasi SzabolcsCsonka Bence

Kissé fülledt nyári melegben került sor bajnoki címvédő együttesünk második 2018-19-es NB I-es találkozójára. Ellenfelünk az előző idény legjobb edzőjének választott Csertői Aurél által edzett Paksi FC volt, ám a tréner ezúttal csak a lelátón foglalhatott helyet, az oldalvonalnál a valaha volt 33. legtöbb vidis tétmeccsel rendelkező Németh Zoltán állt.

Marko Nikolics néhány helyen változtatott a Ludogorets elleni kezdőhöz képest: bekerült Danko Lazovics, Tamás Krisztián, Pátkai Máté és Stefan Scsepovics is, míg Vinícius Paulo, Stopira, Marko Scsepovics és Huszti Szabolcs a kispadon kapott helyet. A paksiaknál az első perctől kezdve a pályán volt az egykori vidisek közül Gévay Zsolt, Haraszti Zsolt és Simon Ádám, a csapat hajszálra megegyezett az 1. fordulóban a Mezőkövesd ellen felállóval.

Az első mintegy 15-20 perc komolyabb lehetőség nélkül telt el, az első helyzet végül a paksiak előtt adódott. A 20. percben Szabó lekészítése után Haraszti próbált passzolni a tizenhatosunkon belül, a labda Bartha elé pattant, aki 7 méterről, bal oldalról jobbal a hosszú kapufa mellé passzolt.

Egy perccel később megszületett az első gól, Szabó adott be balról, Kovácsik nem tudta lehúzni a labdát, Simon A. viszont érkezett és a kapuba passszolt (0-1).

Szinte azonnal egyenlíthettünk volna, miután Kovács a jobb oldalról Stefanhoz passzolt ziccerbe, támadónk bele is tette a lábát, de Nagy G. hatalmasat védett. A 28. percben összejött az egalizálás: Tamás próbálkozott lövéssel a tizenhatos oldalvonalának közeléből, de Simon Ádám lábán megpattant a játékszer, így a kapu bal alsó sarkában kötött ki (1-1).

A 30. minutumban Lenzsér döntötte fel Lazovicsot, amiért sárga lapot kapott. A tízperces fellángolást követően kevesebb említésre méltó esemény történt az első játékrész hajrájában, a 45. minutumban viszont kis híján megszereztük a vezetést: Lazovics átlépte a labdát, Kovács beívelte a jobb oldali szabadrúgást, amelyet Nego bólintott kapura 9 méterről, de elment keresztbe a játékszer. A szünetre 1-1-gyel vonulhattak a felek.

A félidőben nem történt személyi változás, ugyanaz a 22 labdarúgó futott ki a pályára a második játékrészre is. Az 50. minutumban Kovács István kapott sárgát, egy korábbi szabálytalanságért, miután Szabó 7 méterről föléfejelt egy beadást. Két perccel később Kovács passzáról Pátkai maradt le kevéssel, újabb két minutum elteltével Pátkai 20 méterről lövésre szánta el magát, a pattogós löket elkerülte a bal alsót. Az 56. percben Simon Ádám és Kulcsár is reklamálásért kapott sárgát Solymositól.

A 63. percben jött el az első csere ideje, Hahn János kapott lehetőséget Bartha helyén. A 67. percben Stefan fordult kapura, de 18 méterről célt tévesztett, majd be is fejezte a találkozót, mivel őt Marko Scsepovics, Boban Nikolovot Huszti Szabolcs váltotta.

A 71. percben Huszti szabadrúgását Nego fejelte éles szögből a rövid kapufa mellé, két percre rá Simon András jött le, Horváth Péter fejezte be a találkozót a helyén. A 75. minutumban Szabó beadását Papp Kristóf fejelte rá veszélyesen 14 méterről, Kovácsik óriásit vetődött és szögletre tolta. A sarokrúgást Simon Ádám az ötösről csúsztatta centikkel kapunk mellé.

A 84. perc elején Haraszti előtt adódott helyzet, egykori szélsőnk 15 méterről lőtt Kovácsik kezébe. A 89. percben használtuk ki a harmadik cserelehetőséget, Sós Pátkait váltotta. A 92. percben Haraszti helyére Vági jött és Horváth P., valamint Sós is besárgultak egy-egy szabálytalanságot követően.

A hatperces hosszabbítás második felében Marko Scsepovics vett le egy felívelést és középre játszott Kovácshoz, a védő azonban résen volt, de Huszti érkezett és 17 méterről, kapásból lőtt, bombája 1 méterrel kerülte el a kaput.

Az állás már nem változott, együttesünk 1-1-re végzett a Pakssal és két forduló után 4 ponttal áll az OTP Bank Ligában.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek