hu en
2018. Július 13. 12:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molvidi.hu
Fórián Zsolt lett a MOL Vidi FC utánpótlásának szakmai igazgatója

Korábban Debrecenben, Győrben és Újpesten is dolgozott a 38 esztendős szakember.

Fórián Zsolt 1979. augusztus 25-én született. Fiatalon a DVSC-ben futballozott, ahol az NB I-es csapatban is bemutatkozott, de többnyire másodosztályú csapatokban játszott (Békéscsaba, Nyíregyháza, Bőcs, Hajdúszoboszló), majd 26 évesen abbahagyta a profi labdarúgást és edzői karrierjére kezdett koncentrálni. Végzettségét tekintve testnevelés szakos tanító és UEFA Pro-licences edző. A Debreceni Olasz Focisuli utánpótlás-vezetőedzőjeként kezdett 2006-ban, négy évvel később Hajdúböszörményben az NB II-es csapat vezetőedzője lett, majd visszatért a DVSC-hez, ahol előbb az utánpótlásban dolgozott, majd a DVSC-DEAC vezetőedzője lett az NB II-ben, mielőtt a Loki Focisuli utánpótlás szakmai vezetőjének nevezték ki. 2014-től a Győri ETO utánpótlás szakmai igazgatója lett, 2015-től pedig az UTE Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatójaként dolgozott.

"A 2018/2019-es bajnoki szezon kezdete a mi életünkben is különböző szerkezeti változásokat hozott. Egy régen megkezdett, és fokozatosan mélyülő tárgyalássorozat eredményeképpen sikerült nagyon komoly személyi- és szerkezeti változást végrehajtani az utánpótlásunkban. Fórián Zsolt lesz a jövőben a Vidi utánpótlásának szakmai igazgatója, akinek az érkezésével nagyon megerősödtünk. Szakértelmével, szaktudásával, és több éves tapasztalatával biztos vagyok benne, hogy tovább fog fejlődni klubunk utánpótlása. Zsolton kívül Kolbe Ádám is a Vidi utánpótlásában fog dolgozni a jövőben, mint az U6 - U11 közötti alsó szekció függetlenített szakmai vezetője. Nagy reményekkel nézek a személyi- és szerkezeti változások elé, biztos, hogy komoly fejlődést hoz a MOL Vidi FC utánpótlásának életében" - mondta Kenyeres Imre, utánpótlás-sportigazgató.

"Gyerekként Debrecenben kezdtem el futballozni, sikerült az NB I-es csapatban is bemutatkoznom, azonban fiatalon, 26 évesen abbahagytam a focit egy szívbetegség miatt, később azonban kiderült, hogy szerencsére vaklárma volt, és amúgy teljesen egészséges vagyok. A korosztályos válogatottakban egyébként több olyan játékossal is együtt szerepeltem, akik ma itt dolgoznak a Vidiben (Tímár Krisztián, Simek Péter). Nagyon fiatalon kezdtem el edzősködni Debrecenben az Olasz Focisuliban, majd onnan kerültem a DVSC utánpótlásába. A Hajdúböszörmény NB II-es csapatánál egy évet dolgoztam, majd következett a DVSC tartalékcsapata, amely akkoriban az NB II-ben szerepelt. 30 éves koromra sikerült az utánpótlás- és a felnőtt labdarúgásba is belekóstolnom, mint edző. Ezt követően Debrecenben az U6 - U13 közötti korosztályok szakmai vezetőjeként dolgoztam, majd Győrbe és Újpestre kerültem, mindkét helyen utánpótlás szakmai igazgatóként dolgoztam. Itt, a Vidi utánpótlásában a megkezdett úton szeretnénk tovább haladni. Munkám során az utánpótlás edzőkkel, az utánpótlásban dolgozó erőnléti edzőkkel, valamint az utánpótlásban dolgozó szakemberekkel fogok együtt dolgozni, nekik tartok majd szakmai értekezleteket. Az edzéseket és a mérkőzéseket rendszeresen látogatni fogom, észrevételeimmel pedig az edzők munkáját segítem. Szerencsés embernek tartom magam, ugyanis ismét egy komoly tradíciókkal rendelkező, nagy klub utánpótlásában dolgozhatok, a Kovács Zoltán és Kenyeres Imre által felvázolt célkitűzések pedig nagyon tetszettek, így örömmel vállaltam el ezt a feladatot" - nyilatkozta honlapunknak Fórián Zsolt.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek