hu en
2018. Július 03. 09:00  -  Guber Péter   -   Fotó: fkcukaricki.com
ELLENFÉL-LES
2016-os EL-ellenfelünkkel találkozunk az ausztriai edzőtábor zárásaként

Történetünk során negyedszer mérkőzünk a belgrádiakkal.

Július 3-án zárul a Vidi 2018-as nyári edzőtábora, amely összesen öt felkészülési találkozót foglal magába. Az első négy mérkőzés során két győzelem, egy döntetlen és egy vereség volt együttesünk mérlege, az utolsó összecsapásra pedig Feldbachban kerül sor, ahol az ellenfél ismerős lesz: az FK Csukaricski.

A szerb gárdával már háromszor mérkőztünk történetünk során, de szurkolóink elsősorban utóbbi kettőre emlékezhetnek, amelyek egyrészről tétmeccsek voltak, másrészről a közelmúltban játszottuk őket. A 2016-os EL-selejtezők során ugyanis a moldáv Zaria Balti kiejtése után őket sodorta szembe a sorsolás, a Vidi pedig nagyon magabiztosan vette az akadályt: idehaza 2-0-ra nyertünk, majd Belgrádban 1-1-gyel zártunk. A két gárda első találkozójára még 2009 februárjában került sor, amikor Porecben 1-0-ra alulmaradtunk.

A Csukaricski a szerb bajnokság 2017-18-as idényében az alapszakaszt még remekül teljesítette, hiszen a Crvena Zvezda-Partizan duó mögött a 3. helyen állt 30 meccs után, de a felsőházi rájátszás során visszacsúsztak a 6. helyre, így idén nem indulhatnak az Európa Ligában.

Keretük összértéke a transfermarkt.de portál becslései szerint 12,1 millió euró, amely mintegy 1 millió euróval kevesebb, mint a Vidié. Legértékesebb játékosuk a Chievótól kölcsönben lévő Petar Micin, akit 1,5 millió euróra taksálnak, mögötte komolyabb "szakadék" jön, Marko Docsics 800 ezer euró, majd többeket is 700 ezer euróra becsülnek.

Házi gólkirályuk a középpályás Docsics volt 2017-18-ban, ő 10-szer talált be összesen - érdekesség, hogy gólpasszokban szintén ő az éllovas, 6-ot osztott ki. A 2016 nyarán a Vidi ellen bevetett 20 különböző játékosból jelenleg 5-en tartoznak most is a Csukaricski keretéhez.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek