hu en
2018. Július 02. 17:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molvidi.hu
Toldi Gábor pro-licences edző lett

A MOL Vidi FC utánpótlásában és a MOL Vidi FC II szakmai stábjában dolgozó szakember hétfő reggel Telkiben ünnepélyes körülmények között vehette át a legmagasabb edzői végzettséget igazoló diplomát.

Tavaly nyáron vette kezdetét a legutóbbi UEFA pro-licences edzői képzés Magyarországon. A szakmai kiválasztási folyamat végén 24, a labdarúgás különböző területén dolgozó edző kezdhette meg az UEFA legmagasabb szintű képzését.

Hétfő délelőtt utolsó alkalommal találkoztak Telkiben a 2017-es UEFA pro-képzésen részt vevő szakemberek, ekkor vehették át ugyanis a legmagasabb edzői végzettséget igazoló diplomát. Mind a 24 szakember sikeresen elvégezte az egy éven át tartó képzést. A tanfolyam egyik emlékezetes része volt, amikor tavaly télen az RB Leipzig akkori másodedzője, Löw Zsolt tartott edzést a Vidi II-nek.

2001-ben indult Magyarországon a pro-licences képzés, azóta az idei volt a nyolcadik csoport, amely elvégezte a tanfolyamot, összesen 153-an szereztek eddig diplomát hazánkban.

A MOL Vidi FC-től Toldi Gábor szerzett pro-licencet, rajta kívül pedig több ismert edző is kézhez vehette a diplomáját. Többek közt Löw Zsolt, Kuttor Attila, Lisztes Krisztián, Szabics Imre, Szélesi Zoltán, Szanyó Károly, Schindler Szabolcs, Márton Gábor, Klausz László és Varga Attila mellett az országban elsőként két hölgy - Markó Edina, a női A-válogatott szövetségi kapitánya, valamint Schumi Dorottya, a női U17-es válogatott szövetségi edzője - is sikeresen elvégezte a tanfolyamot.

Jörg Daniel az edzőképző központ igazgatója beszédében humorosan megjegyezte, hogy manapság nem könnyű német edzőként bárhol is felszólalni, ugyanakkor Joachim Löw példája nagyszerűen mutatja azt, hogy amilyen könnyen fel lehet jutni a csúcsra, onnan ugyanolyan könnyen le is lehet zuhanni.

"Fiatalon, már 23 éves koromban elkezdtem a labdarúgás mellett az edzősködéssel is foglalkozni. Az évek, évtizedek alatt folyamatosan képeztem magam, nagyon hosszú út vezetett a pro-licencig. Az elmúlt egy évben rengeteg dolgot tanultunk, és az edzőkollégákkal, akikkel egy csoportban voltam, igen jó közösséget alkottunk, nemcsak a munkakapcsolatunk lett szorosabb, de barátságok is kialakultak. Én például az egyéni szakmai gyakorlatomat Szabics Imre jóvoltából a Sturm Graznal tölthettem, de bepillantást nyerhettünk közösen az RB Leipzig munkájába is a képzés szakmai hetében" - árulta el honlapunknak Toldi Gábor.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek