hu en
2018. Június 20. 09:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is kiemelte: tisztelnünk kell luxemburgi ellenfelünket

Marko Nikolics szerint a Dudelange képes megnehezíteni nagyobb csapatok dolgát is, Juhász Roland viszont megjegyezte, előny lehet, hogy a tervek szerint idegenben kezdünk.

Ahogy arról kedden napközben beszámoltunk, a luxemburgi Dudelange lesz az ellenfelünk a BL első selejtezőkörében. Az első párharcról, és ellenfelünkről kérdeztük Marko Nikolics vezetőedzőt, és Juhász Roland csapatkapitányt.

"Az elmúlt években folyamatosan a Dudelange nyerte a luxemburgi bajnokságot, így rendszeres szereplői az európai selejtezőknek, képesek megnehezíteni nagy csapatok dolgát is - 2012/2013-ban például a Salzburgot el is tudták búcsúztatni. Tisztelnünk kell tehát őket, de a felkészülés ezen szakaszában maximálisan saját magunkra kell koncentrálnunk. Van még majdnem egy hónap az odavágóig, ez idő alatt el kell végeznünk a kellő munkát, az átigazolási időszak is csak most kezdődött, most az a fontos, hogy folyamatosan fejlődjön a csapat. Nagyon örülök neki, hogy ide, Bad Waltserdorfba tudtunk jönni edzőtáborozni, tényleg talán elég annyit mondani a körülményekről, hogy az Arsenal tíz évig itt készült, de az elmúlt években itt járt többek között a West Ham United, vagy éppen a Werder Bremen is. Jó a szállás, megfelelő az ellátás, a konditerem is minden igényt kielégít, a három remek pálya pedig mindössze egy kilométerre fekszik, szóval kerékpárral is ott vagyunk néhány perc alatt" - nyilatkozta Marko Nikolics.

"Úgy gondolom, hogy az első selejtező kör sorsolása számunkra kedvezően alakult. Kaphattunk volna nehezebb ellenfelet is, és utazhattunk volna messzebb is. Ugyanakkor nem szabad, és nem is fogjuk lebecsülni luxemburgi ellenfelünket. Az első mérkőzésen sajnos eltiltás miatt még nem léphetek pályára, ugyanakkor azt is előnyösnek tartom a mi szempontunkból, hogy idegenben kezdjük a párharcot. Bízom benne, hogy az ausztriai edzőtáborban sikerül ismét egy remek felkészülést elvégeznünk, és sikeresek leszünk a nemzetközi- valamint a hazai porondon is" - mondta Juhász Roland.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek