hu en
2018. Június 20. 11:00  -  Guber Péter   -   Fotó: ksv1919.at
ELLENFÉL-LES
Az osztrák másodosztályú Kapfenberger ellen kezd a Vidi 2018-19-ben

Ellenfelünk eddig 4 szezont töltött az osztrák élvonalban.

18 nap kihagyás után ismét pályára lép a Videoton FC. Immáron háromszoros bajnok együttesünk a bad waltersdorfi edzőtáborban kezdi meg a 2018-19-es idényt, az első felkészülési mérkőzésre pedig szerdán 18 órától egy osztrák csapat, a Kapfenberger SV ellen kerül sor.

A korábban a Superfund szponzorálása alatt álló és ezzel a névvel is szereplő gárda jelenleg az osztrák másodosztályban vitézkedik, ahol a 2017-18-as évadot a 8. helyen zárta, így nem sikerült feljutnia a létszámemelésen (10-ről 12 csapatra nő) áteső osztrák Bundesligába, de ki sem esett a 2018-tól 10 helyett 16 csapatos második vonalból.

A 8. pozíció a legrosszabb azóta, hogy 2012-ben kipottyantak az első osztályból, ahol 2008 óta szerepeltek és ahol történetük során (az osztrák Bundesliga 1974-es alapítása óta) egyedül azt a 4 szezont töltötték - ebből kifolyólag a nemzetközi kupára sem kvalifikáltak soha.

Érdekesség, hogy mindezek ellenére van közös történelmük együttesünkkel, hiszen 1966-ban, azaz még első NB I-es idényünket megelőzően egy felkészülési mérkőzésen már összecsaptunk: akkor Takács Lajos góljára hárommal válaszoltak az osztrákok és nyertek Berényi úti pályánkon.

A jelenlegi keretből a mértékadó transfermarkt.de oldal több játékost is egyaránt 250 ezer euróra taksál, amely a legmagasabb érték: Kainz és Haas hamarosan ugyan távoznak, de Jutric, Gartler és a brazil Rangel ára is ennyi. Rajta kívül egyébként még egy grúz és egy horvát labdarúgója van a csapatnak. Az összértéket jelenleg 3,78 millió euróként tünteti fel a portál, de szerdai ellenfelünk az említetteken felül is több távozóval számol még.

A Kapfenberg stadionja a magyar származású Franz Fekete nevét viseli, aki 20 éven át volt Kapfenberg polgármestere.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek