hu en
2018. Június 16. 09:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
Idén is díjazták a Vidi legjobb utánpótlás játékosait

Az U14-es csapattal bajnoki címet szerző Petres Márk lett az Év Utánpótlás Játékosa a Vidiben. Trampler Kinga megvédte tavalyi címét, idén is ő lett klubunk legjobb női játékosa.

A Köfém színháztermében rendezték a Vidi utánpótlás-csapatainak évzáróját. Minden korosztályban különdíjjal jutalmazták a legjobb játékost, és megválasztották az Év Kapusát, az Év Védőjét, az Év Középpályását, az Év Támadóját és az Év Utánpótlás Játékosát is. Minden korosztályban a csapattársak és az edzők is külön-külön szavazták meg a legjobbakat.

KOROSZTÁLY Legjobb játékos
(csapattársak szavazatai alapján)
Legjobb játékos
​(edzők szavazatai alapján)
U12 Rácz Dániel Ambach Arnold
U13 Rétfalvi Zsombor Kovács Martin
U14 Fiáth Bence Fiáth Bence
U15 Zsédely Zalán Zsédely Zalán
U16 Rébék Richárd Jaksi Attila
U17 Zólyomi Dávid Németh Botond
U19 Gruber Szilárd Gruber Szilárd

- Év Kapusa: Jaksi Attila (U16)
​- Év Védője: Fodor Péter (U15)
- Év Középpályása: Berki Marcell (U15)
​- Év Támadója: Petres Márk (U14)
​- Év Utánpótlás Játékosa: Petres Márk (U14)

"Nagyon jó érzés, hogy az Év Utánpótlás Játékosának választottak a Vidinél. Egyáltalán nem számítottam erre, hiszen mindössze egy éve igazoltam Székesfehérvárra. Ugyan a gólkirályi címről végül lecsúsztam, de nem is az egyéni elismerésekért futballozom, hanem a csapat sikeréért, és az, hogy végül megnyertük az U14-es bajnokságot a Vidivel, számomra sokkal többet ér annál, mintha én lőttem volna a legtöbb gólt a szezonban, de a csapat nem nyeri meg az aranyérmet. Köszönöm az edzőimnek, és a szakmai stábnak, valamint a csapattársaknak is. Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen remek csapat játékosa lehetek" - nyilatkozta honlapunknak Petres Márk.

"Tavaly hívtuk életre a Vidi utánpótlásában ezt a díjátadóval egybekötött évzárót. Ilyenkor nemcsak a csapatokat, hanem a korosztályok legjobbjait is külön megünnepeljük. Szeretnénk ebből egy szép hagyományt teremteni. Fontosnak tartom, hogy a szezon végén visszanézzünk az elmúlt időszakra, és visszajelzést adjunk a játékosoknak, akik egész évben, folyamatosan kimagaslóan teljesítettek, ezzel elismerve az ő munkájukat. Petres Márk nemcsak a góljaival és a pályán nyújtott remek teljesítményével, de az egész éves példamutató hozzáállásával is rászolgált arra, hogy a 2017/2018-as szezonban ő legyen az Év Utánpótlás Játékosa a Vidiben" - mondta Kenyeres Imre, utánpótlás-sportigazgató.

Természetesen az évzárón a hölgyeket is díjazták. Trampler Kingának sikerült tavalyi címét megvédenie, és a 2017/2018-as idényben is őt választották meg az Év Női Játékosának a Vidiben. Kinga az NB II-es bajnokságban 29 góllal gólkirálynő lett, míg az U19-es kiemelt bajnokságban - szintén 29 találatot szerezve - a második legeredményesebb góllövőként zárt a 2017/2018-as idényben. Iskolai elfoglaltsága miatt nem lehetett ott a díjátadón, a serleget testvére vette át, de honlapunknak örömmel nyilatkozott.

"Elmondhatatlanul boldog vagyok. Álmomban sem gondoltam, hogy a tavalyi teljesítményemet sikerül felülmúlnom. Számomra minden elismerés óriási megtiszteltetés, de az érdem nemcsak az enyém, hanem a csapattársaké és az edzőké is, hiszen nélkülük én sem lehetnék ilyen eredményes. Egyedül azt sajnálom, hogy nem sikerült kiharcolnunk azt, hogy a felnőtt női csapat jövőre az élvonalban szerepelhessen, de jövőre mindent megteszünk ennek érdekében" - mondta Trampler Kinga.

KOROSZTÁLY Legjobb játékos
(csapattársak szavazatai alapján)
Legjobb játékos
​(edzők szavazatai alapján)
NŐI U16 Székely Zsuzsanna Bacsúr Eszter
NŐI U19 Szabó Bernadett Szabó Bernadett
NŐI Felnőtt Trampler Kinga Trampler Kinga

- Év Női Felfedezettje: Pécsi Dóra
​- Év Női Játékosa: Trampler Kinga

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek