hu en
2018. Március 28. 19:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
A teljes Marko Nikolics-chat a Facebookról

Ha lemaradt volna, most elolvashatja teljes egészében Marko Nikolics válaszait. A Vidi vezetőedzőjének a szurkolók tették fel a kérdéseket szerda délután a közösségi oldalon.

     
  Szerda délután első alkalommal szerveztünk élő Facebook-chatet csapatunk szerb vezetőedzőjével, Marko Nikoliccsal. A szurkolók kérdéseit és Marko Nikolics válaszait is módosítás nélkül közöljük, csak az elütési, gépelési hibákat javítottuk, hogy a chat hangulatát hitelesen adjuk vissza.  
     


Renáta Sveininger: Tisztelt M.Nikolic. Hogy értékeli az eddigi teljesítményt és az új játékosokat?

Marko Nikolics: Üdvözlöm a szurkolókat a ma délutáni Facebook-chaten!
Az egyéni teljesítményekről nem beszélek sokat külön, hiszen a futball egy csapatsportág. Amikor nyerünk, együtt nyerünk, amikor kikapunk, együtt kapunk ki. Az a cél, hogy sokszor nyerjünk és akkor mi leszünk a bajnokok. Minden játékosnak megvan a maga szerepe. Mindenki négy új játékosról beszél (Huszti, Stefan, Tujvel és Nikolov) de én annak számolom Kokót és Vinit is. Mind a hat játékosnak fontos szerepe van, de Szabitól is sokat várok. Már 90 percet játszott a DVTK elleni edzőmeccsen, 30-at a Balmazújváros ellen. De minden új játékos adhat valami pluszt a csapatnak.

Szegő Zoltán: Tisztelt Nikolic Úr!
Nem tartja aggasztónak, hogy a két Scepovic esetleges gyengébb játéka esetén nincs alternatíva a csatársorban? Rajtuk kívül nincs kimondott befejező csatárunk, aki adott esetben a kispadról beállva gólt vagy gólokat lőve eldöntene egy-egy mérkőzést a javunkra. Különösen fontos lenne ez a nemzetközi porondon.
Üdvözlettel: Szegő Zoltán

Marko Nikolics: Talán egy játékos hiányzik a rotációból támadásból, de nem számítottunk Géresi Krisztián elhúzódó hátsérülésére. Nem edzésen, meccsen sérült meg, sajnos nem tud velünk edzeni még, vele számoltunk a keretben. Danko is tud egyébként csatárt játszani. Jobban szeretek a pozitívumokról beszélni, de már most is erősebbek vagyunk, mint az előző szezonban. Most ez a keret, ez is erős, bízom a játékosokban. Van azért lehetőségünk most is arra, hogy meccs közben variáljunk, vagy a meccsek között, ha arra kényszerülünk. Háromból hármat nyertünk tavasszal, ez jó. Egyébként az is opció, hogy csak egy példát mondjak, hogy Kokó játszik irányítót és Danko pedig csatárt, de érthető okokból részletesebb taktikai variációkba nem szeretnék belemenni.

Peter Pakay: Nikolic Úr, elégedett-e Danko Lazoviccsal, illetve azzal, hogy meghosszabbították a szerződését?

Marko Nikolics: Külön üdvözlöm Pákay Péter barátomat, egy nagyon jó ember, sokat segít nekem és a stábomnak. Örülök annak, hogy Danko szerződést hosszabbított, hiszen fontos tagja a csapatnak, akárcsak Huszti Szabolcs, Juhász Roli és mindenki más. Danko jobban játszik, mint tavaly, amikor a legjobb játékosnak választották – most csak a számszerű adatokról, gólokról, gólpasszokról beszélek. Örülök, hogy hosszabbított, ahogy annak is, hogy Juhász Roland, Loic Nego és Pátkai Máté is hosszabbítottak korábban. Szerintem ez az egész magyar labdarúgásnak jó, hogy ilyen játékos, játékosok hosszú távon itt tudnak játszani. Látjuk, hogy vannak problémák a fociban, de az, hogy ilyen játékosokkal - mint Danko, Roli és Szabi – játszhatnak és edzhetnek mondjuk az utánpótlás-válogatottjaink, az remek tapasztalat, sokat tanulhatnak tőlük a pályán kívül és a pályán belül is.

Zoltán Mándy: Kedves Nikolics!
Arról szeretnék kérdezni, hogy mi a helyzet Géresi Krisztiánnal?
Illetve nem szeretné esetleg a Scepo-tesók helyére betenni egy meccs erejére az említett Géresit és esetleg Kokót vagy Husztit, mert eredményesebben teljesítenek szerintem.
Válaszát előre is köszönöm. További sikereket kivánok. Hajrá Vidi!

Marko Nikolics: Ahogy korábban beszéltem erről, Géresi Krisztiánnak speciális sérülése van, számítottunk rá, de úgy néz ki, számára véget ért a szezon. Azt hiszem, a kérdés többi részére lényegében válaszoltam, Kokóra és Huszti Szabira is számítunk persze. Annyiban jó látni ezt a kérdést is, hogy szurkolótársa az előbb arról beszélt, hogy nincs elég opció, ön pedig arról ír, hogy mennyi opció van. A megoldás valahol a középúton van.

Réka Farkas: Mièrt nem kapott esélyt a Suljic?

Marko Nikolics: Erre egészen röviden tudok válaszolni: Suljic nyártól a Wisla Krakkó játékosa lesz, így másokra számítunk.

István Pallaga: Mi történt Szolnoki Rolanddal?

Marko Nikolics: Erről beszéltem már több alkalommal is. Szolnoki Roland nagyon jó srác, velünk van a keretben. Fehérvári nevelés, tudom, hogy nagyon szeretik a szurkolók, meg is értem ezt. Jó kapcsolatban vagyunk, beszélünk rendszeresen. Vasárnap 90 percet játszott az NB III-ban, ezért hétfőre szabadnapot adtam neki, ezt viccesen azzal köszönte meg, hogy főzött nekem kedden egy kávét. Nagyon nehéz dolga van, hiszen Loic Nego és Fiola Attila játszik a posztján, de természetesen ő is a csapat tagja jelenleg is.

Lenner Milán: Lefekszenek a Puskásnak?

Marko Nikolics: SOHA, SENKINEK!
Nem is értem a kérdést, szerencsére Magyarországon sosem tapasztaltam ehhez hasonlót. Ahogy ilyet látnék, már mennék is haza. Megyünk a bajnoki címért, minden pont nagyon fontos.

Barta Richárd: Tisztelt M.Nikolic!
Mit gondol a csapat hullámzó teljesítményéről, egyik héten fantasztikusan játszunk, másik héten viszont borzasztóan, mitől lehet ez?

Marko Nikolics: Ez a labdarúgás. Amikor a Balmazújváros elleni meccsről beszéltem – előtte – mondtam is, hogy borzasztó nehéz lesz. Tíz emberrel védekeznek majd, érthető módon. Ilyen meccseken, ha az elején sikerül betalálni, akkor könnyű lehet és közönségszórakoztató, de ha nem, akkor nehéz lesz. Nagyon jó, hogy az ilyen nehéz meccseket is be tudjuk húzni. Persze szórakoztatóbb, ha a meccs elején lövünk két gólt ,mint a DVTK ellen. Akárhogyan is játszunk, az a lényeg, hogy miénk legyen a három pont. Az lesz a bajnok, aki akkor is nyer, ha nem a legjobbját nyújtja. Ráadásul, ha így is tudunk nyerni, hogy nem életünk meccsét játsszuk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy akkor is nyerünk, amikor minden rendben megy.

Szabó András Tisztelt Nikolic Úr!
Vinicius miért lett mellőzött(ebb) játékos mostanában? Teljesen felépült a sérüléséből?

Marko Nikolics: Igen, teljesen egészséges. Ő a csapatkapitány-helyettes, fontos játékos, beszéltem már róla korábban is. Meccshiánnyal küzdött kicsit, de ezért is játszott 90 percet a DVTK ellen. Nehéz ilyenkor megbontani a védelmet, amikor a csapat folyamatosan nyer, de lehetnek eltiltások, sérülések, biztosan kap majd lehetőséget a hátralévő mérkőzéseken. Két komoly sérülése volt, türelmesnek kell lenni, talán 2-3 meccs, és újra a legjobb formában játszó Vinit láthatjuk majd.

Dobó István: Nikolic úr. Mit vár az idény végétől? Behozható-e a Fradi?

Marko Nikolics: Arra számítok, hogy bajnokok leszünk. Ha mi nyerünk most kétszer egymás után, valamint a Honvéd elleni elhalasztott bajnokit, akkor pontszámban már ott is leszünk, ahol a Ferencváros. De amúgy számítok arra, hogy botlanak majd a zöld-fehérek. Egyébként is, ha én nem bíznék a bajnoki címben, akkor hogyan várhatnám el ezt a játékosoktól, és önöktől, szurkolóktól? Szóval természetesen a cél a bajnoki arany.

Zsolt Káplár: Tisztelt Marko Nikolic!
Tudatos dolog, hogy a kiharcolt vezetés tudatában a játékosok sokszor átengedik a kezdeményezést és ezzel a mérkőzés kontrollját az ellenfélnek? Ha nem, akkor mi a véleménye erről? A nézők egy 90 percig hajtó, az ellenfelet a végsőkig űző csapatot szeretnének látni, főleg hazai pályán. Sok sikert a továbbiakban is!

Marko Nikolics: Köszönöm a jókívánságot! Úgy gondolom, hogy a csapat jól harcolt az elmúlt három bajnokin, így szeretnénk folytatni. Úgy látom, hogy majdnem minden meccset kontrollálni tudtunk, nekem ez nagyon fontos. Magyarországon nekünk, a Vidinek általában támadunk kell, hiszen az első helyért megyünk, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell hátra figyelni. Figyelni kell az ellenfél kontratámadásaira, arra is, amikor náluk van a labda. Meg kell szerveznünk a pontrúgásokat. A Balmazújváros ellen például 75 százalékban volt nálunk a labda, de csak egyszer találtunk be. A DVTK ellen 53 százalékban birtokoltuk a játékszert, de lőttünk négy gólt. Ez egy ilyen sport. Az a fontos, hogy akkor is mi kontrolláljuk a meccset, amikor nálunk van a labda, de akkor is, amikor az ellenfélnél. Stabilnak kell lennünk kilencven percig.
Az a tapasztalatom 18 év edzősködés után, hogyha nyerünk a szezon végén, mindenki ott lesz Székesfehérvár utcáin, és ünnepelni fog velünk. Viszont ha egy „ultra-támadó” focival nem nyernénk, akkor üresek lennének az utcák.

Szegőné H. Julianna: Ki az az 5 jelenleg az NB-1-ben játszó futtballista, akit ha tehetné, azonnal leigazolna a Videotonhoz?

Marko Nikolics: Számomra a Vidi játékosai a legjobbak. Persze tisztelem az ellenfeleket, vannak jó labdarúgók, de tiszteletlenség lenne megnevezni őket – az ellenfél csapatának szempontjából és a mi játékosaink szempontjából is. Sok jó játékos van, a legtöbben jól ismert játékosok, de egyébként van néhány játékos, akiről a közvélemény nem sokat beszél, pedig van bennük fantázia.

Dániel Grüll: Tisztelt Marko Nikolic!
Mikor várható a fiatalok komolyabb beépítése, tétmeccseken való szerepeltetése? Gondolok itt Tóth Bencére, Réti Patrikra, Mocsi Attilára, Bolla Bendegúzra, akik az első kerethez tartoznak.

Marko Nikolics: Nem csak ők vannak itt, hiszen Réti Patrik mellett például Szabó Bálint is felkerült a keretbe. Nagyon sok utánpótlás-válogatott edz velünk az első keretben. Velünk edzőtáboroztak, velünk készülnek, ez pedig a tehetségüknek szól. Viszont a játékperceket ki kell érdemelni, meg kell dolgozni érte. Az edzéseken, az NB III-as meccseken és a felkészülési meccseken kell megmutatniuk. Lehet, egyszer egy percet kapnak, de akkor utána, ha bizonyítanak, majd hármat, aztán tízet, majd egy félidőt és így tovább. Jelenleg megtapasztalhatják, hogy milyen mentalitás és kvalitás szükséges ahhoz, hogy profi labdarúgók legyenek.

Krisztián Gyula Cseke: T. Nikolic Úr !
Azt szeretném megkérdezni, hogy még decemberben, az őszi fordulók után elhangzott, hogy cél a nemzetközi kupára a “keret mélyítése, feltöltése”, illetve a reklamálásokkal kiharcolt sárga lapok/eltiltások, ezáltal a csapatot sújtó, hátráltató viselkedés megszüntetése! Ez hogyan sikerül(t), mi a véleménye erről, eddig...? Köszönöm megtisztelő válaszát! Hajrá Vidi !

Marko Nikolics: Úgy érzem, megtettük a helyes lépéseket. A labdarúgásban folyamatok vannak, van hat új játékosunk a sérülésből visszatértekkel együtt, szerintem ez egy minőségi keret. Képzelje el, ha nyáron jönne még mondjuk három jó játékos! Az előző fordulóban például Huszti Szabolcs, Varga József és Kovács István állt be, Vinícius a padon maradt. Lehet legközelebb Huszti Szabi kezd, Pátkai lesz a padon, ki tudja? Arra akarok kilyukadni, hogy válogatott játékosokról beszélünk. Szerintem az öltözőben is jobb a hangulat. Nem lesz könnyű dolgunk a Ferencváros ellen, hiszen egy jó csapat, ha még egy meccset nyernek, már annyi pontjuk lesz, mint tavaly az egész szezonban, de biztos vagyok benne, hogy nekünk is sokkal több pontunk lesz, mint tavaly. De ez most egy másik szezon, két csapat küzd a bajnoki címért. Az elmúlt három meccsen úgy láttam, hogy nem volt problémánk a viselkedéssel.

Balázs Kaviczki: Tisztelt Marco Nikolic ! Azt szeretném megkérdezni hogy ön hogy látja a válogatott teljesítményét az elmúlt két mérkőzés alapján? Ön szerint miben fejlődhetne a válogatottunk, vagy egyáltalán tud-e fejlődni? Válaszát köszönöm.! Hajrá Vidi!

Marko Nikolics: Köszönöm a kérdést, de kicsit kényelmetlenül érzem magam, hogy erről beszéljek. Félre lehet érteni mindent amit mondok – ha félre akarják. Mindenki úgy gondolja, hogy tud ennél jobban játszani a válogatott, de megvannak erre a szakemberek, akik ezért dolgoznak. Nekem a Vidi szereplése a fontos, ez az én dolgom. Igyekszem korrekt lenni az edzőkollégákkal is, így csak a legjobbakat kívánom nekik és a magyar válogatottnak. Jártam már válogatott meccsen egyébként például Svájc és Portugália ellen, remek volt a hangulat, szóval remélem, sikeres lesz hamarosan ismét a csapat.

Halász Csaba: Tisztelt Nikolics
Kérdésem a következö: Scsepovics miért élvez önnél elönyt pl Kovács István "Kokóval" szemben ? Köszönöm

Marko Nikolics: Stefan három meccsen két gólt szerzett, Kokó sokat kihagyott, de remek felkészülést csinált és szerepet kapott mindhárom bajnokin. De teljesen más poszton számolok velük, Kokó inkább középpályás, a testvérek pedig csatárok a jelenlegi játékrendszerben. Sokat várok Kokótól is a folyatásban.

Péter Laci: A támadósorban nincsenek gyors játékosaink! Ez nemzetközi szinten is okozhat problémát, mit gondol erről?

Marko Nikolics: Tettünk néhány lépést arra, hogy fejlesszük a csapatot az átigazolási időszakban. Ahogyan a Club 41-ben is elmondtam a jelenlévőknek, egy-két gyors játékos talán még valóban elférne a keretben, de nem könnyű olyan játékost találni, aki ennek is megfelel, valamint mentalitásban is rendben van és a labdával is jól bánik. Ettől függetlenül szerintem van sebesség a csapatban jelenleg is. Mérjük a játékosok teljesítményét, elmondhatom, hogy három játékosunk is benne van az NB I 6-7 leggyorsabb játékosa között. Loic Nego, Tamás Krisztián és Marko Scsepovics van a legjobbak között ezen a listán.

József Szatzker: Tisztelt Marko Nikolics!
Idén megnyerik a bajnokságot? Ha másért nem is, akkor a szurkolókért.. Kezd elegünk lenni a folytonos második helyből. Ja, és jó lenne valamit elérnünk nemzetközileg is, mert utoljára ez Paulo Sousa-nak sikerült, de bízom benne, hogy majd Marko Nikolicsnak is összejön. Hajrá Vidi!

Marko Nikolics: Most senki nem számított tőlünk nagy dolgokra Európában, mégis ott voltunk a play-offban. A magyar kluboknak nehéz dolguk van az alacsony koefficiens szám miatt, erős ellenfelek jönnek, de bízom benne, hogy el tudunk majd jutni az EL csoportkörig. De haladjuk sorban, jelenleg a bajnoki cím a cél. A stábomnak és nekem már volt tapasztalatunk arról, hogy milyen is a csoportkörben szerepelni, természetesen szeretnénk a Vidivel is eljutni oda. De ahogy mondtam, lépésről lépésre kell haladni.

Metykó Tibor: Kedves Marko! Először is gratulálok az eddigiekhez, és nagyon bízom benne, hogy folytatjuk a jó formát, és nem lesz kérdés a bajnokság végén, hogy ki a legjobb csapat Magyarországon. A kérdésem a következő: emlékszel-e ránk tavaly nyárról, mikor Almási Zoltán és Tau barátommal együtt beszélgettünk a reptéren Máltára menet. Nagyon pozitív élményt hagytál bennünk már a legelején, ritka az ilyen szurkolók irányába kezdeményező és őszinte, korrekt edző! Ja és köszönjük a sört! Hajrá, VIDI!

Marko Nikolics: Szívesen! Emlékszem, természetesen, jót beszélgettünk a reptéren. Nem hazudhatok magamnak, így másoknak sem teszem, igyekszem őszintén válaszolni mindenkinek. Szeretek a szurkolókkal beszélgetni, bízom benne, hogy a szezon végén lesz alkalmunk nagyobb körben koccintani.

Erzsike Jakab Lászlóné: Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, Ön dönti el, kit igazoljon a Videoton FC, ez a mostani keret elég-e a bajnoki címhez, és a nemzetközi szerepléshez? Üdv és sok sikert a továbbiakban! Jakab László

Marko Nikolics: Köszönöm a jókívánságot! Abban hiszek, hogy ez a csapat elég jó ahhoz, hogy megnyerje a bajnokságot. A labdarúgásban az ilyenek nem egyemberes döntések. Sokan részt vesznek a beszélgetésekben ezzel kapcsolatban, a stábom tagjai, valamint a játékosmegfigyelők is, végül a sportigazgató, Kovács Zoltán és én döntünk, a klub érdekeit figyelembe véve.

Krisztián Egyed: Niko! Valószínű a Ferencvarossal jatszuk azt a merkőzést, amit tavaly a Honvéddal. Mire szamithatunk ezen a rangadón? Reméljuk, nem lesz csúnya vége, mint tavaly!

Marko Nikolics: A Ferencváros elleni meccs még elég messze van. Most előbb játszunk a Puskással, majd jön az Újpest, majd a Honvéd idegenben, aztán Mezőkövesden játszunk. Három idegenbeli meccs, egy hazai, először erre kell fókuszálnunk. Mindegyikre úgy megyünk, mintha bajnoki döntőt lenne. Persze a Ferencváros sorsolása sem könnyű, most például ugye derbit játszanak az Újpest ellen. Nem szeretnék ennyire előreszaladni, és a játékosaimtól is ezt kérem, ezért jelenleg mindenki a Puskás meccsre koncentrál.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek