hu en
2018. Február 24. 16:40  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
Pátkai Máté és Danko Lazovics szerződését is meghosszabbította klubunk

Juhász, Scsepovics, Nego és Kovácsik után újabb alapemberek írtak alá.

Decemberben csapatkapitányunkkal, Juhász Rolanddal, valamint Marko Scsepoviccsal, Loic Negoval és Kovácsik Ádámmal hosszabbítottunk szerződést, most pedig Pátkai Máté és Danko Lazovics írták alá új kontraktusukat.

Pátkai Máté 2015 nyarán igazolt a Vidibe. A mai napig 75 NB I-es bajnokin lépett pályára csapatunk színeiben, ezeken összesen 8 gólt szerzett. A 2015/2016-os és a 2016/2017-es idényben is bajnoki ezüstérmet szerzett a Vidivel. 2017-ben - hosszabb kihagyást követően - ismét meghívót kapott a magyar válogatottba.

Danko Lazovics 2016 nyarán igazolt a Vidibe. Eddig 45 NB I-es bajnokin játszott, ezeken 20 találatot jegyzett. Az előző idényben bajnoki ezüstérmet szerzett a Vidivel. 

"Nagyon örülök, hogy a Vidi a jövőben is számít rám. Bízom benne, hogy a következő években is végig a pályán tudom segíteni a csapatot, ahogy az elmúlt 2 és fél évben is. Nem is lehet más a célom, mint hogy bajnoki címeket, kupagyőzelmeket szerezzek a Vidivel, emellett pedig 2012 után nagyon jó lenne, ha ismét egy nemzetközi kupa csoportkörébe sikerülne bejutnia a Vidinek. Jó esély mutatkozik arra, hogy a Videoton FC lesz az a csapat, amelyben a leghosszabb időt tölthetem el játékosként, mindezt úgy, hogy nem vagyok egy nagy vándormadár, hiszen az MTK-nál 4,5 évet, Győrben pedig 3,5 évet futballoztam. Rövid távon a legfontosabb célom azonban most az, hogy szezon végén az első vidis bajnoki címemet ünnepelhessem" - nyilatkozta Pátkai Máté.

"Először is, szeretném mindenkinek a Vidinél megköszönni azt a támogatást, amelyet kapok minden téren. Nagyon jól érzem magam, ezért is szeretnék még tovább a klub életének része lenni. Külön megemlíteném Kovács Zoltánt, aki másfél éve bízott bennem. Ha nem érezném a bizalmat, ha nem lenne meg ez a remek hangulat a klub körül, amelyben dolgozunk nap, mint nap, akkor nem tudnék jól teljesíteni. Nagy motiváció számomra, hogy pályára léphessek majd az új stadionban. A klub fejlődését is mutatja az, hogy infrastrukturális fejlesztések is történnek. Természetesen az európai színtér is motivál, bízom benne, hogy nem csak Magyarországon, hanem Európában is eredményesek tudunk lenni. Nem lesz könnyű, de örülök annak, hogy velem együtt harcolhat a nagy célokért a Vidi” - nyilatkozta Danko Lazovics.

"Fontos kiemelni mindkét játékos esetében azt, hogy magas szintű produkciót nyújtanak hétről hétre, mindketten a csapat meghatározó játékosai. Egyik labdarúgóban sem merült fel egy percig sem az, hogy máshol folytassák a pályafutásukat. Pátkai Mátéval kapcsolatban külön említést érdemel, hogy a tavalyi év folyamán - hosszú idő után - visszakerült a válogatottba, ahol szintén nagyszerű teljesítményt nyújtott. Lazovics pedig megmutatta a Vidiben is, hogy milyen kvalitásokkal rendelkezik, és hogy nem levezetni jött Magyarországra. Biztos vagyok benne, hogy mindkét játékos a jövőben is nagyon motivált lesz, és mindent megtesznek a klub sikereiért" - mondta Kovács Zoltán sportigazgató.

CÍMKÉK
Pátkai Máté Danko Lazovics 2017-2018 OTP Bank Liga NB I Videoton FC - Vasas FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek