hu en
2018. Február 01. 11:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
Hazai és nemzetközi edzőmeccsekkel, valamint edzőtáborral készül a Vidi II

Tímár Krisztiánnal beszélgettünk az NB III-as csapat felkészüléséről, edzőmeccsekről, edzőtáborról és arról, hogy két játékosa is az NB I-es kerettel kezdte el a felkészülést.

- Két hete, hogy elkezdtétek a téli felkészülést. Hogyan értékeled az eddig elvégzett munkát?

Nehezen indult a felkészülés első néhány napja az iskolai vizsgák miatt, a fiatal játékosoknak nem csak a futballpályán, hanem az iskolában is helyt kell állniuk. Mostanra azonban nagyjából rendeződtek a dolgok, sőt hetente több alkalommal is együtt edzünk a Toldi Gábor irányította U19-es csapattal, melyet rendkívül hasznosnak ítélek. Az első hetet orvosi- és fizikai felmérésekkel kezdtük, vagyis tisztában voltunk azzal, hogy ki milyen állapotban tért vissza a téli pihenőről.

- A második héten ötnapos edzőtáborban voltatok és két felkészülési meccset is játszottatok ez idő alatt. Sikerült azt a munkát elvégeznetek, amit előzetesen elterveztél?

Nagyon hasznos volt az edzőtábor több szempontból is. Egyrészt két igen komoly felkészülési mérkőzést játszottunk az NB II-es Mosonmagyaróvár illetve az ausztriai Rapid Wien II ellen, másrészt pedig nagyszerű körülmények között edzhettünk. A szállásunk Győrtől néhány km-re, Töltéstaván volt egy minden igényt kielégítő hotelben, az edzéseinket pedig Gyirmóton tartottuk meg. Mindenek előtt szeretném megköszönni a klub vezetésének, hogy lehetővé tette számunkra ezt az edzőtábort, és köszönet jár a gyirmóti csapatnak is, akik nagyszerű vendéglátók voltak. Visszatérve az edzőmeccsekre, elmondhatom, hogy jó eredményeket értünk el, hiszen elsőre egy NB II-es csapat ellen játszottunk, és a Mosonmagyaróvár elleni 1-1-es döntetlen mindenképp sikernek számít, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a találkozó során több U19-es kerettag is pályára lépett nálunk.

A nemzetközi edzőmeccsünket pedig szándékosan az edzőtábor végére terveztük, tisztában voltunk azzal, hogy a Rapid Wien második csapata milyen magas játékerőt képvisel. A játék irama és minősége jóval nagyobb volt, mint amihez itthon az NB III-as bajnokságban hozzászoktunk. Éppen ezért örülök annak, hogy sikerült Bécsben is jó eredményt elérnünk, 2-2 lett annak a találkozónak a végeredménye úgy, hogy vezettünk két góllal is. Öröm volt látni, hogy a fiataljaink képesek voltak felvenni a versenyt a jóval nagyobb iramhoz szokott nyugati futballistákkal is. Fontos, hogy a jövőben még több hasonló nemzetközi mérkőzést tudjunk játszani. A gyors gondolkodást és a gyors döntéshozatalt az ilyen összecsapások segítik elő. Mindent figyelembe véve hasznos és eredményes edzőtáboron vagyunk túl, mely nem csak az elvégzett munkáról szólt, hiszen annak, hogy napokig együtt laktunk, csapatépítő jellege is volt, a srácok még jobban összekovácsolódtak.

     
 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK 2018 TÉL

2018. január 23. Mosonmagyaróvár - Videoton FC II 1-1 (0-0)
Gólszerző: Gruber
Videoton FC II: Borsos - Tarnóczi, Burka, Szolnoki, Lencsés - Takács, Molnár - Lőrincz, Szabó, Mamby - Galacs
Cserék: Jaksi, Gruber, Lengyel, Kovács, Monori, Horváth, Ujvári, Laczkó, Pápai

2018. január 27. Rapid Wien II - Videoton FC II 2-2 (1-2)
Gólszerző: Lencsés (2)
Videoton FC II:
Borsos - Tarnóczi, Burka, Szolnoki, Lencsés - Takács, Molnár - Lőrincz, Szabó, Horváth - Galacs
Cserék: Jaksi, Lengyel, Pápai, Laczkó, Kovács, Gruber, Monori, Mód, Ujvári

2018. január 31. Videoton FC II - Szekszárd 2-0 (1-0)
Gólszerző: Szolnoki, Lengyel
Videoton FC II: Borsos - Mód, Ujvári, Szolnoki, Monori - Molnár, Laczkó - Suljic, Szabó, Lőrincz - Galacs
Cserék: Jaksi, Pápai, Kondor, Torvund, Gruber, Takács, Lengyel

 
     

- Ezen a héten már ismét Székesfehérváron készültök, szerdán a szintén NB III-as Szekszárd ellen nyertetek 2-0-ra. Hogyan értékeled azt a találkozót?

Úgy gondolom, végig magabiztosan futballoztunk, voltak szép támadásaink, ha egy picit pontosabbak vagyunk a kapu előtt, még több gólt szerezhettünk volna. Természetesen az eredménnyel elégedett vagyok, de vannak még hibák a játékunkban, ezeket ki kell javítani. Nincs megállás, napi két edzéssel készülünk tovább, szombaton kora délután pedig újabb nemzetközi barátságos meccs vár ránk, a szlovén NK Bravo-t látjuk vendégül.

- Réti Patrik és Elvir Hadzic személyében két Vidi II játékos is az első csapattal kezdte el a téli felkészülést, és mindketten részt vettek az első spanyolországi edzőtáborban, és Marko Nikolics már jelezte, hogy számít rájuk a február 3-13. közötti második spanyol edzőtáborban is. Tarnóczi Roland pedig bemutatkozott a szerdai Görögország - Magyarország U19-es barátságos meccsen a nemzeti csapatban. 

Büszke vagyok ezekre a sikerekre. Mert az mindenképp siker, ha a második csapat keretéhez tartozó játékosokat az NB I-es csapat szakmai stábja elvisz egy külföldi edzőtáborba, és ott minden nemzetközi edzőmeccsen pályára is lépnek. A visszajelzések is pozitívak voltak velük kapcsolatban. Tudni kell, hogy ezek a fiatalok rengeteget dolgoznak azért, hogy megvalósítsák az álmaikat, hogy elsajátítsák a profi mentalitást, a profi életvitelt. Úgy gondolom, jó választás volt Réti Patrikot és Elvir Hadzicot az első csapathoz felvinni, képesnek érzem őket arra, hogy megállják a helyüket.

Tarnóczi Roland sikerének is nagyon örülök. Mindig azt mondom a srácoknak, hogy a kemény munka sosem csapja be a játékost. Keményen edzenek és napról napra fejlődnek. Tarnóczi az elmúlt fél évben mutatott teljesítményével - és itt nem csak a mérkőzéseken, hanem az edzéseken mutatott teljesítményére is gondolok - kiérdemelte azt, hogy meghívást kapott az U19-es válogatottba, és ott be is mutatkozhatott a görögök elleni 0-0-ás találkozón. Ez nem csak a játékosnak, nem csak nekem az edzőjének siker, hanem a Videotonnak is, hiszen újabb játékosunk képviselte klubunkat a nemzeti csapatban.

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek