hu en
2018. Január 21. 14:02  -  Vidi.hu   -   Fotó: vidi.hu
INTERJÚ
Boban Nikolov: "Nem kérdés, itt is aranyérmet szeretnék nyerni"

Új játékosunk ahogyan Vardar-, úgy Vidi-mezben is trófeákat szeretne ünnepelni.

Pénteken érkezett meg a Vidi spanyolországi edzőtáborba Boban Nikolov, akit a Vardar Szkopje csapatától igazoltunk le. Bobannal a két vasárnapi edzés között beszélgettünk, először pályafutása első szakasza került szóba.

„Édesapám is labdarúgó volt, mindig támogatott abban gyermekkoromban is, hogy profi focista legyek. Kilencévesen kezdtem a helyi csapatban, tizenhat voltam, amikor kiszúrtak a Hagi Akadémiáról. Megkaptam a lehetőséget, hogy csatlakozzak hozzájuk. Persze kikértem édesapám véleményét, aki biztatott, így elfogadtam az ajánlatukat és az akadémiánál folytattam. Először nagyon nehéz volt, hiszen rajtam kívül nem volt légiós, mindenki román volt, de aztán sikerült beilleszkednem. Az akadémia felnőtt csapata, a Viitorul, ott 2013-ban mutatkoztam be, és miután az első alkalommal, amikor kezdő voltam, gólt szereztem a Steaua ellen, további két szezont játszottam ott. Amikor azonban a Vardar hívott, hazaigazoltam, hiszen címekért szerettem volna focizni. Nagyon szép éveket töltöttem ott, két bajnoki címet ünnepeltem, játszhattam az EL-csoportkörben, hálás vagyok a klubnak. Nem csak az eredményekért, hanem azért is, mert a klub elnöke megértette azt, hogy váltani szeretnék, hogy a Vidiben szeretném folytatni. Tudom, hogy február 24-én kezdjük a bajnokságot, bízom a jó rajtban és abban is, hogy nyáron ismét bajnoki címet ünnepelhetek.”

A macedón válogatott középpályás Vardar-mezben komoly sikerekhez szokott hozzá, ebből nem adna alá piros-kékben sem.

„Természetesen bajnok szeretnék lenni. Emlékszem, amikor a Vardarba igazoltam, a bemutatkozáskor ott is a bajnoki címről kérdeztek. Nem kérdés, hogy aranyérmet szeretnék nyerni – mondtam akkor is, és mondom ezt most is. Ott sikerült kettőt is nyerni, majd összejött a csoportkör is, itt sem lehet más a célom.”

A 23 éves labdarúgó fiatal kora ellenére már komoly nemzetközi tapasztalattal is bír, hiszen a válogatott találkozók mellett pályára lépett az Európa Liga csoportkörében is.

„Teljesen más a nemzetközi porondon játszani, nagyon nehéz meccsek voltak, de nagyon jó tapasztalatokat szereztem. A play-offban oda-vissza legyőztük a Fenerbache-t, nagy élmény volt. Utána a csoportkörben olyan csapatok ellen léphettünk pályára, mint a Rosenborg, a Real Sociedad és a Zenit. Mostantól azon vagyok, hogy Vidi-mezben is ott lehessek a csoporkörben – persze előbb meg kell nyernünk a bajnokságot”

Az elmúlt években több macedón válogatott labdarúgó is szerepet kapott az NB I-ben - Kire Risztevszki, Enisz Bardi, Viktor Angelov és Stefan Szpirovszki személyében.

„Beszéltem azokkal a honfitársaimmal, akik itt játszanak, vagy játszottak. Enisz Bardh például jó barátom a nemzeti csapatból, hiszen évekkel ezelőtt már az utánpótlás-csapatokban is együtt játszottunk. Most nem is vagyunk messze Valenciától, lehet meg is tud minket látogatni (Bardi a Levante játékosa jelenleg – szerk.). Szpirovszkival is jó a kapcsolatom, két évig csapattársak voltunk a Vardarban. Mindenki csak jókat mondott a magyar bajnokságról és az országról. Ahogy bejelentették az igazolásomat az interneten, Stefan egyből küldött is egy üzenetet, hogy üdvözöl Magyarországon. Válaszoltam is neki, hogy sajnálom, de az aranyérem a miénk lesz (mosolyog – szerk.). A pályán nincs barátság, egyébként természetesen jóban vagyunk.”

CÍMKÉK
Boban Nikolov
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek