hu en
2018. Január 14. 12:50  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: beijingrenhe.com - A. Marczewski
Kínai és lengyel ellenfél is vár ránk az első edzőtáborban

Kettő ellenfél kiléte már ismert, a kínai élvonal újonca mellett megmérkőzünk a krakkói Wislával is.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a téli felkészülési időszakban csapatunk kétszer is Spanyolországba utazik edzőtáborozni. Január 16-án Frankfurt érintésével Valenciába repül a csapat, onnan pedig autóbusszal utazik tovább a spanyol tengerparti várostól 140 km-re, délre fekvő Benidormba. Ez a város mindössze 60 km-re található Olivától, ahol két évvel ezelőtt, 2016 telén edzőtáborozott a Vidi.

A tervek szerint az első edzőmeccsünket január 20-án 15:30 órakor a kínai élvonalba frissen feljutó Beijing Renhe ellen játsszuk. A pekingi csapat becsült összértéke a transfermarkt.de számításai alapján 7,5 millió euró. Három különösen értékes játékos szerepel a keretben: az ecuadori Jaime Ayoví (3,2 millió euró), a brazil Ivo (1 millió euró) valamint a kenyai-belga kettős állampolgársággal rendelkező Ayub Timbe Masika (800.000 euró). A kínai együttes vezetőedzője a spanyol Luis Garcia, aki játékosként négy évet is eltöltött Benidormban majd később edzőként is dolgozott ott, így talán nem véletlen, hogy a Renhe is a térségben edzőtáborozik.

Három nappal később, január 23-án 16:00 órakor a Wisla Kraków ellen lépünk pályára. A lengyel csapat vezetőedzője Joan Carrillo, aki 2015-ben bajnoki címet nyert a Vidivel, de szintén régi jó ismerősünk a Wisla középpályása, Nikola Mitrovics is, aki a 2011/2012-es és a 2012/2013-as szezon alatt 55 bajnokin szerepelt Vidi-mezben. A Wisla jelenleg a 8. helyen áll a 16 csapatos lengyel bajnokságban, ősszel a legjobb formában spanyol csatáruk, Carlitos játszott, aki 21 bajnokin 15 gólt szerzett.

További találkozók is szerepelnek természetesen a programban, ezek a mérkőzések azonban még szervezés alatt állnak. Az első téli edzőtáborból január 30-án utazik majd haza a csapat.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek