hu en
2018. Január 04. 10:30  -  Wéninger Ákos   -   mlsz.hu   -   Fotó: vidi.hu
Így zajlik majd a Nemzetek Ligája sorsolása

Az idén bemutatkozó sorozat részletei január 24-én derülnek ki Lausanne-ban.

A Vidi jelenlegi keretéből Kovácsik Ádám, Fiola Attila, Pátkai Máté, Vinícius Paulo és Varga József is válogatott kerettag, így csapatunkat is érinti a három hét múlva, Lausanne-ban esedékes sorsolás, melyről az mlsz.hu írt bővebben.

A sorsolás

A magyar férfi labdarúgó-válogatott a C-liga első helyére került a besorolás alapján. Ennek megfelelően a négy közül az 1-es kalapból húzzák majd ki a sorsoláson, melyen először a D-liga csoportjait sorsolják, ezt követően kerül sor a C-ligára. A kisorsoltak között egy háromcsapatos, és három négycsapatos csoport lesz. Az, hogy a magyar csapat ezek közül melyikbe kerül, a sorsolástól függ.

Először a 4-es kalap három csapatát húzzák ki. Az elsőként kihúzott csapat a C2-es csoportba kerül, a második a C3-asba, majd a harmadikként kihúzott válogatott a C4-es csoportba kerül. Ezt követően a 3-as kalapban lévő csapatok ugyanezen metódus alapján kerülnek be csoportjaikba azzal a különbséggel, hogy itt már négy csapat van a kalapban, tehát az első kihúzott a C1-es csoportban kap majd helyet. A magyar válogatottnak helyt adó 1-es kalap csapatainak csoportja tehát a C-liga sorsolásának végén derül majd ki. 

A meccsidőpontok kialakításánál fontos – és a magyar válogatottat is érintő – szempont lehet, hogy Finnország és Norvégia az éghajlati viszonyok miatt novemberben már nem játszhat mérkőzést hazai pályán. Emellett Észtország és Litvánia hazai mérkőzéseinek időpontjait is befolyásolhatja a két ország téli időjárása. 

A sorsolást követően az egy csoportba került csapatok képviselői a helyszínen egyeztetnek majd arról, hogy melyik csapat mikor kivel játszik, majd a mérkőzések pontos dátumait és kezdési időpontjait ezt követően még aznap, vagyis január 24-én 16 óra után nem sokkal már ismertek lesznek.

Az összecsapásokat a következő időszakokban rendezik:

meccsnap: szeptember 6-8.

meccsnap: szeptember 9-11.

meccsnap: október 11-13.

meccsnap: október 14-16.

meccsnap: november 15-17.

meccsnap: november 18-20.

A fő meccskezdési időpont 20:45 lesz közép-európai idő szerint. A szombati és vasárnapi napokon viszont a mérkőzések többsége 18:00 órakor kezdődik majd, de ezeken a napokon is lesznek mérkőzések 20:45-től is illetve 15:00-től is. 

Amennyiben a magyar válogatottat a C1-es csoportba sorsolják, melyben 3 csapat kap helyet, akkor a fenti meccsnapok közül kettőn barátságos mérkőzést kell játszania. A B- és A-ligában kizárólag háromcsapatos csoportok lesznek, így az ellenfelek ezen csapatok közül is kikerülhetnek, de akár Európán kívüli válogatottal is megállapodhatnak a nemzeti szövetségek, így a Magyar Labdarúgó Szövetség is. Legkésőbb március 2-ig hivatalosan is bejelentésre kerülnek ezen barátságos mérkőzések párosításai és pontos kezdési időpontjai is. 

Hírek
Visszapillantó 2018 - DECEMBER: rangadót nyertünk a Ferencváros ellen 2018. December 31.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. 2018 decemberében zsinórban harmadjára is nyertünk a MOL Aréna Sóstóban, méghozzá rangadón, a listavezető FTC ellen.

Visszapillantó 2018 - NOVEMBER: másodszor is legyőztük a PAOK-ot 2018. December 30.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. 2018 novemberében újra megvertük a görög éllovast.

Visszapillantó 2018 - OKTÓBER: otthonában sokkoltuk a PAOK-ot 2018. December 29.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. 2018 októberében megszereztük első pontjainkat az Európa Liga 2018-as csoportkörében.

Visszapillantó 2018 - SZEPTEMBER: a bombagólok meccsén döntetlen a Ferencvárossal 2018. December 28.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. 2018 szeptemberében emlékezetes meccsen játszottunk 2-2-t a zöld-fehérek otthonában.

Visszapillantó 2018 - AUGUSZTUS: a Malmö ellen biztossá vált az őszi nemzetközi kupaszereplés 2018. December 27.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. 2018 augusztusában bebiztosítottuk a magyar labdarúgás elmúlt 6 évének első, csapatunk második nemzetközi kupa-csoportkörét.

Visszapillantó 2018 - JÚLIUS: bravúros döntetlen a Ludogorets otthonában 2018. December 26.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. 2018 júliusában a bolgár bajnok elleni idegenbeli 0-0-val kezdtük a BL-selejtezők második körét.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek