hu en
2017. December 31. 16:54  -  Wéninger Ákos   -   fehervar.hu, feol.hu   -   Fotó: vidi.hu, vbke.hu
A Sárépszer címvédésével ért végett a Fehérvári Futballfesztivál

Minden korábbi rekordott megdöntött a 2017-es, XVIII. MASTERPLAST Fehérvári Futballfesztivál.

A négynapos esemény öregfiúk- és szurkolói tornával indult december 27-én, szerdán. Két csoportba osztották a 34 év feletti korosztályban nevező együtteseket, melyek között az előző évek gyakorlatához hasonlóan találkozhattak a kilátogatók a határon túlról érkező csapattal, így itt pályára léphetett az Erdélyből érkező Szentegyházi Vasas gárdája is. Mindenesetre a csapatokban a közelmúlt több olyan labdarúgója is itt volt, aki akár magasabb szinten is megmutathatta magát. A döntőbe jutók közül pedig főleg a fehérváriak számára voltak jól csengő nevek a Bádogos Greco-Petrolnál: Gál Dániel, Horváth Zsolt, Bobory Balázs, Béres Zoltán, Kovács Attila, Thomas Sowunmi, Salacz Zoltán, Reveland Zoltán, valamint Somogyi Szabolcs és Barna. Ellenfelük pedig a Kiskohász-Haverok névre hallgató, jobbára dunaújvárosi kötődésű játékosokból állt, akik között szintén felfedezhettünk olyanokat, akik NB I-es és megyei szinten egyaránt emlékezeteset alkottak. A kétszeres válogatott Salamon Miklós mellett a Baracs megyei I. osztályú csapatának vezetőedzője, Gyalus Zoltán, az NB III-as Iváncsa KSE játékosa, Berényi Balázs, Král László. A finálét nagy küzdelemben végül 2-1-re Bádogos csapata nyerte.

A folytatás a jótékonyság jegyében telt, ahol a Magyar Művész Válogatott a Videoton FC öregfiúkkal mérkőzött, ugyanis a szervezők a támogatásukkal segíteni szeretnék az Arany János Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulóit. A Dvéri Zsolt, Farkas Balázs, ifj. Horváth Gábor és Tiber Krisztián nevével fémjelzett Vidi 11-7-re verte a Kállay-Saunders Andrással, Balázs Palival, ÉNB Lalival felálló Művészeket.

Az estébe nyúló szurkolói kupát a Diszkós Brigád nyerte meg az OlimPiaKosz és a Válasz FCF együtteseit megelőzve.

Csütörtökön a csoportmeccsek küzdelmeivel folytatódott a XVIII. Masterplast Fehérvári Futballfesztivál a VOK-ban. Az „A” jelzésű kvartett első találkozóján mindjárt farkasszemet nézett egymással a négyes két favoritja, a székelyföldi Imperial Wet csapata és a Jóbarátok együttese. Az újpesti Novothny Somával és a 22-szeres magyar válogatott Lang Ádámmal fémjelzett Jóbarátok egy rendkívül szoros meccsen győztek 2-1-re. Langéknak később sem az Alba-Csavar, sem az Expanzió 66 nem okozott gondot, ezért elsőként ők jutottak tovább a kiesési szakaszba, az Imperial Wet pedig a második helyen lépett tovább.

A „B” csoport első pozíciójáról az FTK Építő-Albadó Kft. összecsapás döntött, ahol az egykori MTK-s Rodenbücher Istvánék 3-1-re kikaptak, így az FTK nyerte a négyest, míg az Albadó másodikként zárt.

A nap gálameccsén az RBD 2-2-es döntetlent játszott a Videoton FC menedzsmentjéből verbuválódott társasággal, melynek csapatvezetője a Vidi sportigazgatója, Kovács Zoltán volt.

Salamon Miklósék Karmacsi Autója jól indult, de miután 1-0-ra legyőzték a kiváló erőkből álló Almdudler alakulatát, a csákvári Molnár Tibort is soraiban tudó Homeopátia megállította őket egy egygólos mérkőzésen. A szerény képességű Kadefik FC-Brno aztán nagyon beleszaladt a késbe a záró fordulóban, a Karmacsi Autó 18-2-re gázolta el a morvai gárdát. A Homeopátiás legények az Almdudlert is felülmúlták nagy csatában 4-3-ra, így a Karmacsival karöltve masíroztak tovább a csoportból.

A torna Női Kupáját a Videoton FC Prémium nyerte meg a Magyarkanizsa elleni 3-1-es sikerével. A hölgyek között a gólkirály Trampler Kinga (Videoton FC Prémium) lett.

A „D” Orinoco csoport élén a lengyel FK Odra Opola csapata végzett, amely ugyan évről évre képviselteti magát a tornán, de az első meccsen meglepetésre a Bádogos Greco-Petrol együttese ellen 2-0-ra nyerni tudott, és ez a későbbiek szempontjából meghatározónak bizonyult. Horváth László csapata több ismert játékost vonultatott fel a megyei labdarúgó-bajnokságban szereplők közül, így a jelenleg a megye egyben listavezető Ikarus-Maroshegyből Skultéti László és András, Hart Imre, a II. osztály Északi csoportjának élén álló Főnix FC-ből Barsch Gábor, Kovács Krisztián, Bognár Imre, Totsche Gergő, Schäffer Ádám is a gárda tagja volt a tornán.

Az „E” jelű Ring-BNP csoportban a kvartett esélyese a Workerline-Villanegra csapata volt, melynek színeiben az egykori Videoton-nevelés, mostanság az ETO FC Győrt erősítő Magasföldi József, valamint Rauf Tivadar, Béres Zoltán, Vas Ádám próbálta megkeseríteni ellenfeleik életét. Ez javarészt sikerült is, mert ugyan a Dunaferr-Vasassal szemben 3-3-at értek el, de utána a dunaszerdahelyi OFK Rapid Csallóközkürt ellen brillíroztak, és a felvidéki csapat ellen 11-2-re nyerve a csoport élén zártak. Az „F” Peugeot-Fábián csoportban a Sárépszer Kft. csapatának összetétele is erősnek volt mondható, több megye egyes és megye kettes játékossal a keretükben. Spandler Mátyás, Varga Jenő, Benis Máté a Bakonycsernye, míg Végvári Ádám, Gál Dániel a Móri SE, az NB III Közép csoportjában szereplő Iváncsa KSE csapatát pedig Cseszneki Richárd és Pribék Patrik képviselték. A Kinder Maffia névre hallgató, jobbára ifjakból álló gárda kissé megnehezítette a dolgukat, ám végül a rutinosabb együttes kerekedett felül, és megnyerte a csoportot, miután a Válasz együttesét is legyőzték. A „G” Mindigvár NonStop csoport küzdelmeit a Masterplast nyerte a második helyen végző FK Csantavér előtt.

A döntő napjára a VOK-csarnok teljesen megtelt, a nézők pedig rendkívül izgalmas és látványos mérkőzéseket láthattak. A legjobb négy közé a Jóbarátok, a Workerline Villanegra, az FTK Építő és a Sárépszer csapata jutott.

A döntő napján került megrendezésre a Botos István emlékmérkőzés, melyet a Vidi U14-es csapata 3-1-re megnyert a Vidi U13-as együttese ellen. A közéleti gálameccs 4-4-es döntetlennel zárult, míg az NB I-be 50 éve feljutott Vidi, valamint az idén 25 éves RBD tiszteletére lejátszott gálameccs végeredménye 3-3 lett. A torna egyik legszebb találata is ezen a meccsen született, ifj. Horváth Gábor másodpercekkel a lefújás előtt gyönyörű mozdulattal ollózott a kapuba - a közönség pedig felállva tapsolt. A gálameccs szünetében - szintén a nézők vastapsa mellett - az 1967-ben az NB I-be feljutó Vidi még ma is élő tagjait köszöntötték a parketten.

A torna döntőjét a tavalyi győztes Sárépszer, valamint az utolsó napon a már Lang Ádámot nélkülöző Jóbarátok vívták. Hihetetlenül izgalmas és fordulatos meccsen, melyen a Sárépszer már 2-0-ra is vezetett, végül 2-2-es döntetlen alakult ki, így a bajnoki címről büntetők döntöttek, melyet a Sárépszer 3-2-re megnyert, így 2016 után 2017-ben is ők emelhették magasba a torna győztesének járó serleget.

A torna gólkirálya Jurik Patrik (Jóbarátok), míg a döntő legjobb játékosa Bánfalvi Balázs (Sárépszer), a torna legjobb játékosa pedig Cseszneki Richárd (Sárépszer) lett.

Hírek
Visszapillantó 2018 - DECEMBER: rangadót nyertünk a Ferencváros ellen 2018. December 31.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. 2018 decemberében zsinórban harmadjára is nyertünk a MOL Aréna Sóstóban, méghozzá rangadón, a listavezető FTC ellen.

Visszapillantó 2018 - NOVEMBER: másodszor is legyőztük a PAOK-ot 2018. December 30.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. 2018 novemberében újra megvertük a görög éllovast.

Visszapillantó 2018 - OKTÓBER: otthonában sokkoltuk a PAOK-ot 2018. December 29.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. 2018 októberében megszereztük első pontjainkat az Európa Liga 2018-as csoportkörében.

Visszapillantó 2018 - SZEPTEMBER: a bombagólok meccsén döntetlen a Ferencvárossal 2018. December 28.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. 2018 szeptemberében emlékezetes meccsen játszottunk 2-2-t a zöld-fehérek otthonában.

Visszapillantó 2018 - AUGUSZTUS: a Malmö ellen biztossá vált az őszi nemzetközi kupaszereplés 2018. December 27.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. 2018 augusztusában bebiztosítottuk a magyar labdarúgás elmúlt 6 évének első, csapatunk második nemzetközi kupa-csoportkörét.

Visszapillantó 2018 - JÚLIUS: bravúros döntetlen a Ludogorets otthonában 2018. December 26.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. 2018 júliusában a bolgár bajnok elleni idegenbeli 0-0-val kezdtük a BL-selejtezők második körét.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek