hu en
2017. December 13. 09:55  -  Vidi.hu   -   Fotó: vidi.hu
INTERJÚ
Kovács Zoltán: "Fegyelmezettebben kell játszanunk ahhoz, hogy eredményesebben szerepeljünk”

Sportigazgatónk szerint az őszi idény összességében jól sikerült, de az utolsó két hetet ő is nehezen élte meg.

"Nagyon nehezen éltem meg az utolsó heteket. Az egész őszt nézve egy szép idényről beszélhetnénk, a csapat játékát tekintve is, de nem sikerült ehhez méltóan zárni az évet. A bajnokságban és a nemzetközi kupában is jól teljesített az együttes az utolsó két hétig. A kupában azonban ismét egy alacsonyabb osztályú csapat ellen estünk ki, hiszen a Vác megérdemelten továbbjutott ellenünk, majd két vereséggel zártuk a bajnokságot is. Ilyenkor mindenkinek önkritikával kell élnie, mert hiába vezettük 12 forduló alatt is a bajnokságot, ezért nem adnak aranyérmet – mint, ahogy tavaly se adtak azért, mert a téli szünet előtt mi álltunk az első helyen. Igaz, hogy akkor ehhez kevesebb szerzett pont is elég volt, de emiatt sem dőlhet hátra senki. Visszatérve az elmúlt két hétre: emellett a klub nem megy el szó nélkül, mindenkinek nagyobb felelősséget kell vállalnia akkor is, amikor nem nyerünk meg minden meccset. Azt gondoltam, hogy a Vác elleni kupavereség szül egy olyan dacot a csapaton belül, hogy az utolsó két bajnokin csak azért is nyerünk majd. Sajnos a Ferencváros elleni meccs első félidejében nem mutattunk jó teljesítményt, Szombathelyen pedig közönségszórakoztató meccset játszottunk, de ez az én szempontomból nem túl örömteli, hiszen magabiztosan kellett volna három ponttal távoznunk. Ehelyett a végig nyílt, kiélezett meccsen végül a hazaiak örülhettek” - értékelte az őszt Kovács Zoltán, akit az év végi gyengébb teljesítmény okairól is kérdeztük.

"Legfőbb riválisunknál öt tétmérkőzéssel többet játszottunk a szezon során, tény, hogy kicsit elfogytunk a végére. Néhány játékoson látszott, hogy nem olyan frissek, mint a szezon addigi részében, de nem foghatunk mindent erre. Nem is szeretnénk, ezzel csak magunkat csapnánk be. Kiderült az, hogy kikre lehet számítani és kikre nem. A téli szünetben szeretnénk tovább erősíteni a keretet, de számíthatnak a szurkolók távozókra is. Az jól látható, hogy van egy erős mag, ezt a magot szeretnénk erősíteni meghatározó játékosokkal. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem Garancsi István tulajdonos támogatását, aki minden feltételt biztosít a működésünkhöz. Természetesen a szurkolóinknak is köszönettel tartozunk, akik a felcsúti hazai pályán és idegenben is egész évben mellettünk álltak. Remélem, nem kell már sokat várni a pillanatra, amikor a csapat és a szurkolók visszatérhetnek a Sóstói Stadionba!”

Sportigazgatónkkal a szokatlanul magas számú sárga és piros lapok kérdését is érintettük.

"A múltkori beszélgetés során szóba került már ez a téma. Ahogy akkor elmondtam azt, hogy a játékvezetőtől valamilyen szinten elvárható, hogy megvédjék a játékosokat a provokációtól, szándékos támadásoktól, ugyanúgy elvárható a játékosainktól, hogy partnerek legyenek a játékvezetővel és jobban kezeljék ezeket a szituációkat. Olyan sportolókhoz méltóan kell viselkednünk a pályán és azon kívül is, akik komoly célokért küzdenek es ennek minden terhét elviselik, akkor is ha a nyomas oriási! Ha így tettünk volna, nem fordulhatott volna elő az, hogy az utolsó bajnokin például három fontos emberünk hiányzik. De nem csak az utolsó bajnokiról volt szó, sajnos végig tendencia volt, hogy az eltiltások miatt nem tud kétszer ugyanúgy felállni a csapat. Ezen változtatnunk kell a jövőben, fegyelmezettebben kell játszanunk ahhoz, hogy eredményesebben szerepeljünk, hiszen valószínűleg pontokban mérhető az, hogy sokszor hiányoztak fontos emberek felesleges, elkerülhető eltiltások miatt.”

Az NB III-as csapatban Tímár Krisztián keze alatt az első-, és második kerethez tartozó fiatalok is sokkal jobban szerepeltek, mint az előző kiírásban. Kérdés, akad-e olyan tehetség, aki kölcsönben magasabb szinten folytathatja tavasszal.

„Nagyon sok megkeresés érkezik a fiatal játékosainkra. Az NB III-as és az NB I-es keretben szereplőkre egyaránt. Megvizsgáljuk majd, hogy kinek mennyi esélye van pályára kerülni, melyik szinten van a legnagyobb esély arra, hogy fejlődni tud tavasszal. Röviden összegezve, van realitása, annak, hogy néhány fiatal tehetségünk kölcsönben máshol folytatja tavasszal.”

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek