hu en
2017. Október 06. 12:31  -  Guber Péter   -   Fotó: vidi.hu
UTÁNPÓTLÁS
Szabó Bálintot behívták az U17-es válogatottba

Saját nevelésű játékosunk - aki fiatal kora ellenére már a Vidi II-ben is szóhoz jutott - három Eb-selejtezőn is magára öltheti a magyar nemzeti csapat szerelését Németh Botond kapussal együtt.

A Videoton FC utánpótlásának egyik legnagyobb tehetségének számít Szabó Bálint. Mindössze 16 esztendős, saját nevelésű középpályásunk nemrég bemutatkozott a Vidi II-ben, azaz az NB III-ban, most pedig újabb óriási megtiszteltetés érte: Szélesi Zoltán szövetségi edző az U17-es válogatott keretébe is meghívta játékosunkat, aki korábban az U16-os nemzeti csapatnak is tagja volt.

"Óriási büszkeséggel tölt el, hogy a Vidi saját nevelésű labdarúgójaként ismét képviselhetem a magyar válogatottat, ezúttal már az U17-es korosztályban is. Tudomásom szerint Szélesi Zoltán szövetségi edző többször is megtekintette a játékomat, ezután döntött úgy, hogy meghív a fontos Eb-selejtezők előtt álló nemzeti csapatba. Három összecsapást is játszunk a következő hetekben. Jövő héten kedden Wales-szel játszunk majd, pénteken Hollandia lesz az ellenfél, az azt követő hétfőn pedig Koszovóval csapunk össze." - fogalmazott Szabó Bálint.

"Szabó Bálint kivételes tehetségére már a nyári felkészülési időszakban felfigyeltem, több alkalommal edzett velünk, és edzőmérkőzéseken is szerepelt a Vidi II-ben. Néhány héttel ezelőtt pedig végleg csatlakozott az NB III-as csapatunk keretéhez, sőt a legutóbbi, Csepel elleni bajnokinkon csereként be is mutatkozott a felnőttek között. 16 esztendős, nagyon fiatal játékosról van szó, aki azonban rendkívül szorgalmas és minden adottsága megvan ahhoz, hogy ha ilyen ütemben fejlődik tovább, akkor néhány éven belül a Vidi egyik nagy értéke legyen. Mindenképp büszkeség az egész klub számára, hogy saját nevelésű játékosként meghívót kapott az U17-es válogatottba" - árulta el Tímár Krisztián, a Vidi II szakmai munkájáért felelős szakember.

Szabó Bálint mellett a kapus Németh Botond is tagja a válogatott keretének.

CÍMKÉK
Szabó Bálint
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek