hu en
2017. Augusztus 27. 23:30  -  Vidi.hu   -   Fotó: vidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Remek győzelem a Fradi ellen - 2015 decembere óta nem nyertek ellenünk bajnokit a zöldek

Pátkai szerzett vezetést az első félidőben, majd Scsepovics és Stopira is betalált a másodikban, Priskin szépített a végén. A játék két részletben, összesen egy órát állt áramszünet miatt.

Az OTP Bank Liga 7. fordulójának utolsó meccsén a Ferencvárost fogadtuk a Pancho Arénában vasárnap este. A zöld-fehérek eddig nem kaptak ki a bajnokságban, igaz, 4-szer is döntetlent játszottak. Csapatunk a Partizan elleni EL-kiesést követően minél előbb próbált talpra állni. A kezdés előtt azt is tudtuk, amennyiben győzünk, a tabella élére állunk úgy, hogy még van egy elmaradt találkozónk is.

Az első lehetőség Danko Lazovics nevéhez fűződik, aki a 9. percben próbálkozott sikertelenül, 3 perccel később azonban már gólnak örülhettünk: Lazovics emelte a szélre a labdát, Scsepovics középre adott, Pátkai pedig érkezett a tizenhatosnál és jobbal a bal alsóba lőtt (1-0).

A 16. percben Moutari találta el az oldalhálót. A 24. percben előbb Stopira, majd Suljic is gyönyörűen játszotta át védőjét, bosnyák-magyar szélsőnk az alapvonalról élesen középre adott, de Nego előtt elsuhant a labda. Lazovics próbálkozott újra, ezt is tisztázták, majd Varga ívelt középre és Stopira fejelt fölé. A 32. percben egy szöglet után Priskin elé került a labda, aki az ötösről hatalmas erővel a keresztlécet találta el. A 37. percben Lazovics lőtt kevéssel fölé a tizenhatosról. 2 perccel később ismért Danko került helyzetbe, de Dibusz jól helyezkedett. A másik oldalon előbb Rui Pedro, majd Priskin lövését hárította Kovácsik. A szünetre 1-0-s Vidi-vezetéssel vonultak a csapatok.

A második félidőre megérkezett az országon átvonuló vihar, így szakadó esőben folytatódott a meccs, és szinte azonnal megdupláztuk az előnyünket: Suljic adott be balról, Scsepovics pedig 6 méterről védhetetlenül fejelt a hálóba (2-0).

Az 52. percben Nego passza után ismét Scsepovics próbálkozott, 23 méterről leadott lövését Dibusz védte. Néhány perccel később kétszer is helyzetbe került Moutari, de egyikből sem lett szépítés. A 61. percben a játékvezető 10 perces szünetet rendelt el a folyamatos villámlás miatt. Nagyjából negyedóra után folytatódott is a találkozó, ekkor még nem sejtettük, hogy csupán 10 percig. Rögtön a folytatás után Lazovics labdájával Nego lépett ki, de ziccerét hárította a Fradi kapusa. A 70. percben Nego passza után Scsepovics lövése akadt el Dibuszban, hatalmas helyzet volt ez is. A 72. percben aztán egyik pillanatról a másikra elment a világítás a stadionban, így újra kényszerpihenőre tértek a csapatok. A rendszert 50 perces várakozás után sikerült megjavítani, így szerencsére folytatódhatott a találkozó. 

Közvetlenül a folytatás után Suljic lövését ütötte ki a zöld-fehérek kapusa. A 75. percben Böde perdítését ütötte szögletre bravúrral Kovácsik. A 76. percben Szolnoki lőtt 17 méterről mellé, a 80. percben Stopira fejelt Dibusz kezébe. 3 perccel később Scsepovics indításával Stopira tört be a tizenhatoson belülre, majd 10 méterről kilőtte a bal alsót (3-0).

A rendes játékidő vége előtt Priskin találatával széített a Fradi, de ez már a lényegen nem változtatott. A lefújás előtt hosszú idő után még beállt Kovács István is, majd a 3 perces ráadás után véget ért a rangadó. Csapatunk a tavaszi 4-1-s sikert követően újra legyőzte a fővárosi zöld-fehéreket, akik 2015 decembere óta nem nyertek ellenünk bajnokit. Legközelebb szeptember 6-án lépünk pályára, akkor az elmaradt Paks elleni bajnokit pótoljuk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek