hu en
2017. Augusztus 18. 11:00  -  Guber Péter   -   www.szekesfehervar.hu   -   Fotó: vidi.hu
ÉPÍTKEZÉS
Teljesen lebontják, majd újraépítik a Sóstói Stadion főlelátóját

A székesfehérvári közgyűlés döntött, az új létesítmény 2018 júniusára lehet kész.

Csapatunk utoljára 2015 decemberében, egy Paks elleni bajnokin lépett pályára a régi Sóstói Stadionban. Ezt követően elkezdődött a bontás, majd az építkezés, melyről a Videoton FC különböző médiafelületein rendszeresen beszámolunk.

A lelátók nagy részének szerkezete már áll a Sóstói Stadionban, de a 2003-ra elkészült főlelátó sorsáról augusztus 18-ig nem született döntés. A mai napon azonban a székesfehérvári közgyűlés határozatot hozott arról, hogy ezt a lelátót is teljesen elbontják, az építkezés pedig várhatóan 2018 júniusában fejeződik be.

A továbbiakban a szekesfehervar.hu-ra felkerült, a közgyűlés döntéseit összegző cikkből idézünk.

"Amikor a stadion áttervezése elkezdődött, akkor úgy gondoltuk, hogy ez egy olyan része az épületnek, amit integrálni szeretnénk a stadionba. Senki nem számított arra, hogy egy 11 éves épület gyakorlatilag használhatatlan statikai állapotban van, azonban sajnos kiderült, hogy statikailag teljesen alkalmatlan a további használatra. (...) A szakemberek sajnos kizárták, hogy a szerkezetet fel lehessen újítani, így az a döntés született, hogy biztonsági szempontból teljes egészében lebontjuk az épületrészt és megtörténik az újjáépítése. Az eredeti határideje a beruházásnak 2018 januárja volt, az új határidő pedig 2018 június vége lesz." - fogalmazott Cser-Palkovics András polgármester, hozzátéve: klubunkkal egyeztetve szeretnének a következő szezon utazási és bérletköltségeihez hozzájárulni és valamilyen kompenzációt biztosítani, hogy a meccseken minél többen szurkolhassanak a csapatnak.

Mészáros Attila alpolgármester elmondta, hogy nagyon szigorú szabályok vonatkoznak a tartószerkezetek állékonyságára és mindegyik, a vizsgálatra felkért szakértő az elbontást javasolta. Mint mondta, a stadion többi részének építése ütemterv szerint zajlik: elkészült a kilátó és a három lelátó konstrukciója jól halad.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek