hu en
2017. Augusztus 14. 08:28  -  Vidi.hu   -   Nemzeti Sport   -   Fotó: Nemzeti Sport
RÓLUNK ÍRTÁK
Exkluzív interjú Garancsi Istvánnal a Nemzeti Sportban

A sportnapilap klubunk tulajdonosával beszélgetett hosszabban.

INTERJÚ GARANCSI ISTVÁNNAL
„Nemzetközi sikerekre vágyunk”
Megismételheti legújabb kori történelme legnagyobb sikerét a Videoton, ha a jövő héten bejut a labdarúgó Európa-liga csoportkörébe: a klubot tíz éve megvásárló Garancsi Istvánnal beszélgetett a Nemzeti Sport.

Tíz éve már, hogy megvette a Videotont, mármint a futballklubot. Számon tartja ezt?
- Hogyne, természetesen! Szerettük volna bajnoki címmel ünnepelni az idén a tizedik évfordulót, de sajnos nem sikerült.
Mivel azonban csak decemberben lesz a tényleges évforduló, addigra akár még nagyobb sikert is elérhetnek, egy sikeres EL-csoportkör is összejöhet a Videotonnak.
- Ahhoz előbb túl kell jutnunk a play-off körön.
Ha a Bordeaux kiverése sikerült, ez sem lehetetlen.
- De nem is egyszerűbb feladat. Papíron a számunkra legjobb ellenfelet kaptuk a lehetséges csapatok közül, de ettől még a Partizan is más kategória, mint a Videoton, a bajnoki ágról, a BL-ből jön. Akár persze előny is lehet, hogy edzőnk, Marko Nikolics korábbi csapatáról van szó. Ilyen drámai helyzeteket csak a futball képes produkálni: másfél hónapja még a Partizan sikeréért küzdött, de bevállalta a Videotont, ott hagyta a BL-szereplés ígéretét, mert hitt benne, hogy összejöhet nekünk a csoportkör az El-ben. Erre meg úgy alakult, hogy a Partizan legyőzésén át vezet az út a csoportkörbe.
Ön is hitt a csoportkör lehetőségében? Például amikor kiderült, hogy a Bordeaux az egyik ellenfél az oda vezető úton?
- Talán nehéz elhinni, de igen, hittem benne, mert az edző elhitette velem is és a csapattal is, hogy meg lehet csinálni. És három félidőt tulajdonképpen megnyertünk a Bordeaux ellen, vagy legalábbis nem veszítettünk el, ami egy ilyen csapat ellen óriási siker. A Bordeaux nemcsak sokkal nagyobb és gazdagabb nálunk, de egy igazi mamutklub, teljesen más kategória, más nagyságrend.

A Garancsi Istvánnal készült teljes interjú - melyben többek közt szó esik az elmúlt 10 év legnagyobb vidis sikereiről és kudarcairól is, kiderül melyik Vidi-játékos volt Garancsi István kedvence, és miért választotta Ezekiel Henty épp a Vidit - elolvasható a Nemzeti Sport hétfői számában, valamint az nso.hu-n, ide kattintva!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek