hu en
Videoton FC Végeredmény 1-1
Nõmme Kalju FC
UEFA Európa Liga
Európa liga, 2017-2018
Selejtező - 2. kör
2017.07.20., Csütörtök @ 21:00
Felcsút, Pancho Aréna
2612 néző
31°C
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Mario Zebec
Asszisztensek:
Borut Križarić, Jerko Crnčić
Tartalék játékvezető:
Bruno Marić
90 +2.Vége a mérkőzésnek, 1-1-gyel zárult a találkozó.
90 +1.Ifjú tehetségünk, Szabó Bence kapott pazar labdát Suljictól a tizenhatoson. Szépen levette, majd ballal lőtt, Teles ismét bravúrt mutatott be és kitornázta a léc alól, szöglet!
90.Két perc lesz a ráadás.
90.Maric középre adását Tjapkin blokkolta, szöglet.
88.A szöglettel is csapatkapitányunkat kerestük, ezúttal sikertelenül.
88.Újabb Juhász-próbálkozás! Ezúttal egy szabadrúgást fejelt kapura, Teles hatalmas védéssel tornázta szögletre a labdát.
86.A sarokrúgást ismét Juhász tudta elfejelni, de egy védő fejjel hárított a gólvonalon.
86.Nego beadását blokkolták, szöglet.
82.Valikajev lőhetett 25 méterről, de elkerülte Kovácsik kapuját.
79.Maric ugrott fel fejelni Subbotinnal. Utóbbi elterült, játékosunk pedig sárga lapot kapott a játékvezetőtől, aki egyébként honfitársa.
78.Suljic passzából Maric lőtt az ötös sarkának közeléből, a labda keresztbe ment.
75.Liliu helyett Neemelo a pályán az utolsó cserelehetőségét kihasználó Kaljuban.
73.
 
72.Tisztáztunk, a kontrából Telesnek kellett mentenie Géresi elől.
72.Nego mentett szögletre.
68.Kirss helyén Carlos Santos a továbbiakban.
67.2612 néző foglal helyet a Pancho Aréna lelátóin.
64.Géresi lőtte kapu felé a szabadrúgást, Teles magabiztosan lehúzta.
63.Dmitrijev buktatta Vargát a félpályán, sárga lap a "jutalma".
62.Mööl bólintott fölé egy szögletet.
61.Harmadik cserelehetőségünket is kihasználtuk: Stopira helyére a tétmeccsen csapatunkban most debütáló Szabó Bence állt be.
58.Cserélt a Vidi: gólszerzőnk, Danko Lazovics helyére Géresi Krisztián állt be.
55.
 
52.Mirko Maric ollózott centikkel fölé egy lehulló labdát.
50.GÓL!

A Varga szabálytalansága miatt megítélt büntetőt Dmitrijev értékesítette, a kapu bal oldalába lőtt.
49.Tizenegyeshez jutott a Kalju.
46.Folytatódik a mrékőzés, méghozzá cserével: Londak kapus helyére az odavágón is védő Vitali Teleš állt.
45 +3.Véget ért az első félidő, a Vidi 1-0-ra vezet, összesítésben pedig már 4-0-s előnyben van csapatunk!
45 +3.Valikajev passza után Mööl lőtt 14 méterről éppen Kovácsik kezébe.
45 +1.Három perc a ráadás az első félidő végén.
45.Nego pörgetett Suljic elé a szélen, bosnyák-magyar támadónk sikerrel harcolt a labdáért Sidorenkov ellenében, majd középre adott, ahol Lazovics ziccerben eltörte a játékszert.
44.Felpörögtek az események: Mbu Alidor beadását blokkolta szögletre Juhász. Az azt követő sarokrúgást is középhátvédünk hatástalanította.
43.Sidorenkov durrantotta fölé a szabadrúgást.
42.Fejes kapott sárga lapot egy alapvonalunk közelében elkövetett szabálytalanságért.
41.
 
39.Juhász fejelt mellé centikkel egy Lazovics által beadott szabadrúgást, óriási helyzet volt.
38.A gól után Kalju-akció indult, melynek végén Juhászon pattant meg egy közeli, éles beadás, Kovácsik szedte fel a földről.
37.GÓÓÓÓL!

Suljic adott középre a bal oldalról, Lazovics pedig hét méterről a kapuba fejelt! 1-0!
36.Lazovics az oldalvonal mellől lőtt be egy szabadrúgást "a sűrűbe", középre, Londak kiütötte.
34.
 
31.Lazovics ívelt a kapu elé egy 35 méteres szabadrúgást. Juhász fejjel szépen középre irányította a labdát, ahol Stopira emelkedett a legmagasabbra, de néhány centivel a felső léc fölé bólintott.
28.Hadzic tüzelt 21 méterről, ballábas próbálkozása másfél méterrel tévesztett célt.
27.Lazovics szögletét követően Juhász fejelt kapura, a labda kevéssel kerülte el Londak kapuját.
27.Fejes csúsztatta meg Stopira bedobását a Kalju tizenhatosán, Nego gólveszélyesen fejelt kapura, Londaknak kellett szögletre tolnia a labdát.
25.Maximiliano Uggé buktatta a félpályán Lazovicsot, sárga lapot kapott.
25.A szabadrúgást Nego tisztázta.
24.A sárga lapot érő megmozdulás közben Vinícius meg is sérült, azonnal cserét kért Marko Nikolicstól. Fejes András állt be.
22.Vinícius lépett oda keményen Liliunak a tizenhatosunk oldalának közelében, amiért sárga lapot kapott.
21.
 
18.Mielőtt a labda földet ért volna a szögletet követően, a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást.
18.Szabadrúgáshoz jutott a sarokban a Kalju, Valikajev pedig teljesen egyedül maradt az ötös sarkán. Rádőlt és lőtt, Vinícius azonban a gólvonal közeléből óriási mentéssel fejjel szögletre tisztázott.
17.A sarokrúgást követően Szolnoki ezúttal a bal oldalon vetődött bele egy lövésbe.
16.Liliu adott volna középre, Szolnoki blokkolt szögletre.
13.Sidorenkov buktatta Hadzicot a félpályánál, sárga lapot kapott.
11.Az első Vidi-helyzet!

Lazovics szögletének Londak kapus alászaladt, így Nego elé pattant a labda. Szélsőnk lövés helyett középre adott, ahol Stopira elől elfejelték ugyan a játékszert az észtek, de Lazovics vette le ismét a túloldalon - az ő lövése elment keresztbe.
11.Suljic harcolt ki sarokrúgást az észt térfélen.
10.Komoly helyzet nélkül telt el az első tíz perc.
5.Suljic cselezett a bal oldalon, majd kiugratta Stopirát, aki elől az alapvonal közelében mentettek a védők.
4.Valikajevet keresték labdával az észtek, de lesen tartózkodott a középpályás.
1.Lazovics indította útjára a labdát, elkezdődött a mérkőzés!
-4.Érkeznek a csapatok a pályára.
-15.A Vidi befejezte a bemelegítést, játékosaink visszatértek az öltözőbe.
-20.Mivel múlt hét csütörtökön Scsepovics duplájával és Pátkai találatával három góllal győztünk Tallinnban, a Vidi 3-0-s előnyről kezdheti az összecsapást.
-25.
 
-36.A Kalju részéről Szergej Francev vezetőedző a Londak - Uggè, Tjapkin, Mbu Alidor, Dmitrijev, Liliu, Valikajev, Subbotin, Kirss, Sidorenkov, Mööl tizenegynek szavazott bizalmat.

-40.A csapatok már a pályán melegítenek.
-45.Íme csapatunk kezdője a ma esti mérkőzésen: Kovácsik - Stopira, Juhász, Vinícius, Szolnoki - Suljic, Varga J., Hadzic, Nego - Lazovics, Maric.
-52.
 
-60.​Köszöntjük szurkolóinkat a Videoton FC - Nõmme Kalju FC Európa Liga-mérkőzésen! Egy óra múlva útjára indul a labda, hajrá Vidi!
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

Ez nem volt túl jó mérkőzés számunkra. Kicsit úgy éreztem, hogy a játékosok éppen annyit adtak ki magukból, amely elég volt a továbbjutáshoz. Egy nagycsapatnál viszont nem szabad így játszani, ennek nem ez a módja. Volt némi változtatás a kezdőcsapatban, valamint mérkőzés közben is, hogy néhány játékos pihentebb legyen a hétvégi bajnokira, valamint ez annak is szólt, hogy pár labdarúgó játéklehetőséget kaphatott, megnézhettük, hogy hogyan teljesítenek. Nem éreztem elég energiát a csapatban, volt ugyan néhány lehetőségünk, de összességében ez nem lehetett túl jó este a szurkolóink számára. A Bordeux elleni párharc teljesen más lesz, az biztos, de vezetőedzőként tényleg hiszek benne, hogy meglepetést okozhatunk egy európai nagycsapat ellen. Ehhez persze jobban kell majd játszanunk, de nem csak magunkért, hanem a magyar labdarúgás becsületéért is játszunk majd, hiszen sajnos mi maradtunk egyedül versenyben az nemzetközi kupákban.

Szergej Francev:

Az első mérkőzésen nagy hátrányba kerültünk, ebből következett, hogy ellenfelünknek belefért, hogy ma csak annyit tett ki a pályára, amennyit kellett. Ez érthető, hiszen a bajnokságban is fontos meccsek várnak rájuk. Abba nem szeretnék belemenni, hogy a Videoton FC-nek mennyi esélye lehet a franciák ellen, ez legyen a kollégám dolga, nekem is megvan a sajátom. Viszont sok sikert szeretnék kívánni a fehérváriaknak a folytatásra, őszintén mondom, remek vendéglátók voltak, nagyon jól éreztük magunkat Magyarországon.

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2017. Július 20. 23:10  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
TUDÓSÍTÁS
Magabiztos, 4-1-es összesítéssel jutottunk tovább az Európa Ligában

A Kalju elleni visszavágó végeredménye 1-1 lett, gólunkat Lazovics fejelte. Jövő héten Bordeauxban lépünk pályára a harmadik selejtezőkör első meccsén.

Csütörtök este 21 órakor 3-0-ás előny birtokában lépett pályára csapatunk az észt Kalju FC elleni EL-selejtező visszavágóján. Egy héttel ezelőtt Pátkai és Scsepovics találataival nyertünk az észt fővárosban. Marko Nikolics vezetőedző, aki egyébként pont ma ünnepelte 38. születésnapját, két helyen változtatott az első mérkőzés kezdőcsapatán, a két gólszerző kimaradt, helyettük Varga József és Mirko Maric kerültek a kezdőbe. Mire Danko Lazovics útjára indította a játékszert, eldőlt az is, hogy csupán egy magyar csapat, a Vidi maradt talpon a nemzetközi kupaporondon, hiszen a Vasas már korábban, a bajnok Bp. Honvéd szerda este, míg a kupagyőztes FTC közvetlenül a mi mérkőzésünk előtt esett ki.

Az első tíz perc komolyabb helyzet nélkül, de remek hangulatban telt el, köszönhetően a lelkes Vidi-tábornak. A 11. percben Lazovics tekert kapu elé egy szögletet, Londak kapus csúnyán alászaladt a labdának, amely így Nego elé pattant. Szélsőnk lövés helyett középre adott, ahol Stopira elől elfejelték ugyan a játékszert az észtek, de Lazovics vette le ismét a túloldalon - az ő lövése elment a kapu előtt. A 18. percben egy észt szabadrúgást követően Valikajev elé került a labda, ő pedig az ötös sarkáról egyből kapura lőtt, Viníciusnak kellett a gólvonal elől hatalmasat mentenie fejjel.

A 24. minutumban Vinícius sérült meg, válogatott játékosunk azonnal mutatta, hogy nem bírja folytatni a játékot, helyére Fejes András állt be. Nem telt el a csere után egy perc, amikor egy nagy bedobást Juhász csúsztatott meg az észt 16-oson belül, végül Nego 11 méterről fejelt kapura, Londak nagyot védett. Bő félóra játék után, egy nagyszerű szabadrúgás-variációt követően Stopira fejelte közelről kapura a labdát, majd szerencsétlenül ütközött az észt csapat rózsaszín mezben védő kapusával. A hálóőrt perceken keresztül kellett ápolni, majd folytatta a játékot, de később, a szünetben végül le kellett cserélni. A 37. percben megszereztük a vezetést: Suljic kiváló beadását Lazovics 7 méterről, védhetetlenül fejelte az észt kapuba (1-0).

Bő 5 perccel a félidő vége előtt Juhász fejelt mellé centikkel egy Lazovics által beadott szabadrúgást, óriási helyzet volt. Szünetben összesítésben már négy gól volt az előnyünk.

Az 50. percben kissé váratlanul egyenlítettek a vendégek. Varga mellett esett el a tizenhatoson belül egy Kalju-játékos, Mario Zebec pedig határozottan a büntetőpontra mutatott. A 11-est Dmitrijev higgadtan értékesítette (1-1).

Két perc elteltével Maric látványos ollózó mozdulattal próbálta kapuba juttatni a labdát, azonban kevéssel, de célt tévesztett. A 60. percben pályára lépett csapatunk 19 esztendős játékosa, Szabó Bence, aki így előbb mutatkozott be az Európa Ligában, mint a magyar élvonalban. A 78. minutumban egy szép kényszerítő végén Maric lőtt alig kapu mellé 7 méterről, éles szögből. Két perccel a vége előtt Juhász fejesét védte bravúrral a Kalju FC cserekapusa, majd a ráadás perceiben Szabó lövését tornázta ki a léc alól, így maradt az 1-1-es döntetlen.

Csapatunk magabiztosan jutott tovább - egyedüli magyar csapatként - az EL 3. selejtezőkörébe, ahol a francia Bordeaux vár a Vidire. Az első mérkőzést jövő héten Franciaországban, a visszavágót augusztus 3-án Felcsúton rendezik meg. Legközelebb pedig vasárnap 18 órakor a Puskás Akadémia vendégeként lépünk pályára a Pancho Arénában.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek